Genel

Evcil Hayvan Besleyenler İçin Ev Temizlik Önerileri

Evcil hayvan beslemek; insanın yaratıcılığını pekiştirir, dilsiz ama bir o kadar cana yakın dostlar edinmeyi sağlar. Daha bunlar gibi birçok faydasını sıralayabiliriz. Peki, ya dökülen tüylerini temizlemek, ortalığı kirletmelerine çözüm bulmak… Bunlar için bir çözüm yolunuz var mı?

Aslında tecrübeli olanlar bilirler. Birkaç yöntem ile evi dağıtan hayvanların artıklarını temizlemek kolaydır. Ancak yeni evcil hayvan alanlar için bunu söylemek biraz daha zor olacaktır. Tabi şimdi sizlere vereceğimiz birkaç tüyo ile artık siz de kolaylıkla evi temizleyebilir, dostlarınızla daha hoş vakit geçirebilirsiniz.

Hijyen Kurallarına Dikkat!

Evcil hayvanlar dışarıda gezmeyi çok severler ve sahipleri de bu konuda minik dostlarını kırmak istemedikleri için evin bahçesine veya sokağa çıkartırlar. Kedi veya köpeğinizi dışarıda gezdirdikten sonra eve getirirken mutlaka patilerini temizleyin. Dışarıda topladıkları bakteriler hem minik dostunuzun hem de sizin sağlığınızı olumsuz etkileyebilir.

Hijyen kurallarına dikkat

Tuvalet Eğitimi Konusu

Kediler ve köpekler, tuvalet alışkanlığını kolay kazanabilen hayvanlardır. Ancak ilk eve gelen bu iki minik dost da bazen istemediğiniz tablolarla karşılaşmanıza neden olabilir. Öncelikle evcil hayvanların kirlettiği yerleri iyice yıkayarak dezenfekte etmeniz gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra mutlaka ellerinizi bol sabunla yıkamayı ihmal etmeyin. Bundan sonrasında yapmanız gereken ise kedi veya köpeğinizle iletişim kurarak tuvalet eğitimi konusunda daha hassas olması gerektiğini izah etmeye çalışmak olacaktır.

Tuvalet Eğitimi

Tuvalet Pedi ve Kum Temizliği

Evde kedi besleyenlerin en çok dikkat etmeleri gereken konulardan biri de tuvalet pedi ve kum temizliğine dikkat etmeleridir. Kediniz tuvaletini yaptıktan sonra mutlaka kedi kumunu temizlemeniz gerekiyor. Bunu alışkanlık haline getirmenizde fayda vardır. Tabi bunu yaparken steril eldiven ve mini bir kürekten faydalanmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Köpekler ise tuvalet ihtiyaçlarını dışarıda giderirler. Ancak yavru köpekler henüz bu alışkanlığı kazanacak büyüklükte değilse ped kullanmanız gerekiyor ve her defasında pedi mutlaka değiştirmeye özen göstermelisiniz.

Tuvalet temizliği

Koku Problemi

Kediler ve köpekler, tuvalet ihtiyaçlarını evde giderdiklerinde, kullanılan ped ve diğer malzemelerin yapısından dolayı evde ciddi şekilde kötü kokuların yayılması durumu ile karşılaşabilirsiniz. Bu tip durumların önüne geçmek için pet shop ürünü satan mağazalardan veya internet sitelerinden koku giderici temizlik ürünleri alabilirsiniz. Tabi koku evden değil de minik dostunuzdan geliyor ve bu süreklilik arz ediyorsa, bu durumda bir veterinere göstermeniz gerekiyor.

Koku problemi

Düzenli Fırçalama

Dışarıda fazla vakit geçiren evcil hayvanınız varsa temizlik konusunda daha titiz davranmanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Tüylerine yapışan keneler, bakteri ve diğer zararlı şeylerin temizliği için düzenli fırçalama işlemini ihmal etmemenizde yarar vardır.

Düzenli Fırçalama

Evcil hayvanların gerekli bakımları düzenli periyotlar dahilinde yapıldığında sağlıklı kalmaları ve sahiplerinin de aynı şekilde sağlıklarından olmamaları daha rahat olacaktır. Kedi ve köpeklerinizin gerekli veteriner bakımlarını zamanında yapmayı unutmayın.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup