Sürüngenler

Tarantula nasıl bir örümcek türüdür?

Bazen insanlar farklı hayvan türlerini evcilleştirmek isterler. Aslında her hayvan evcilleştirilmeye yatkın olabilir ancak bazıları çok tehlikeli olduğu için insanlar yanaşmak istemezler.

Tarantula, tropikal bölgelerde yaşayan bir örümcek türüdür. Büyüklüğü bir insan eli kadar olabilen bu hayvanların zehri, bazen bir insanı öldürebilecek kadar etkilidir. Fakat bunun yanında zehirsiz olan siyah ve kahverengi tonlarındaki tarantulalar, evcil olarak beslenmeye elverişli türleridir. Tabi ki her evcil hayvanda olduğu gibi bu hayvanlarda da dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. tarantula besleme, bakım ve besinleri hakkında genel bilgilere sahip olunmadan kesinlikle böyle bir hayvanın beslenmemesini öneririz. Tabi ki her şeyden önce veteriner hekimin tavsiyelerine uymayı da ihmal etmeyin.

Tarantulalar Neyle Beslenir?

Ilıman iklimin sakinleri tarantulalar, orman diplerinde sürüngenler ve kemirgenlerle beslenen hayvanlardır; kuşlar, sürüngenler ve kemirgenler bu hayvanların temel besinleri arasında yer almaktadır. Tarantulalar, büyük örümcekler olarak tanınırlar, ancak bir örümcekten çok daha büyük olmakla birlikte dişlerinin de boyutlarına göre büyük olduğunu söylemek gerekiyor. Tarantulalar, dişlerini avlarını yakalamak ve sindirmek için kullanırlar.

Tarantulalar Zehirli Mi?

Tarantulalar; biraz korkutucu hayvanlardır fakat bunların zehirli olmadıklarını bildirmek gerekiyor. Düşman saldırıları karşısında tüyleri kabaran hayvanlar, düşmanlarına bu şekilde korku salarlar. Tabi ki zehirli olan türleri de yok değil, bu türler deri ile temas ettiğinde ciltte ciddi kaşıntılar ve acılar yaşanabilir, yukarıda da dediğimiz gibi zehirli olan türleri bir insanı öldürebilecek kuvvete sahiptirler.

Evde Tarantula Beslemek

Evcil hayvan olarak değişik bir fikir arayışı içinde olanlara tarantula önerilebilecek bir hayvandır. Ancak zehirsiz olsalar bile cilt ile temas etmesinden kaçınmak gerekiyor, az önce de belirttiğimiz gibi deriye temas ettiğinde ciddi kaşıntı ve acılara neden olabilir bu yüzden evcil tarantula beslemeye karar verdi iseniz onlar için en uygun yaşam alanı olarak teraryumda beslemeniz daha sağlıklı olacaktır.

Tarantulalar, erkek ve dişi olmak üzere ikiye ayrılırlar. Çiftleşme sürecinden sonra 3 ay zaman diliminde dişi hayvan kuluçkaya yatar ve yaklaşık olarak 2500 örümcek yumurtası yumurtlayabilir.

Tarantulalar Hakkında İlginç Bilgiler

  • Arı sokması, taratula ısırmasından daha zehirli olabilir.
  • Tarantulaların yüksekten düşmesi ölümüne yol açabilir.
  • Dişi tarantulaların ömürleri erkeklere göre daha uzundur.
  • Dişi tarantulalar erkeklerden daha büyüktür.
  • Tarantulaların omurgaları bulunmaz
  • Tarantulalar, kopan bacakları yeniden üretebilir.
  • Sekiz adet gözleri bulunur, ancak görme yetileri iyi değildir.

Görüldüğü üzere tarantulalar diğer hayvanlardan farklı bir yapıya sahiptir. Tarantula beslemek isteyenlerin bu bilgilere sahip olması gerekir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup