Kedi

Colorpoint Shorthair Dikkat Çeken 10 Özelliği ve Sağlık Durumu [Karakter Tablosu]

İlk olarak 1964 yılında uluslararası kedi dernekleri tarafından tanınan Colorpoint Shorthair cinsi kediler, Siyam ırkının farklı kedi ırklarıyla çiftleştirilmesi sonucunda ortaya çıkmıştır. Sahibine bağlı olan bu kedilerin en belirgin özellikleri arasında çok konuşması ve oldukça hareketli bir yapıya sahip olması bulunmaktadır.

Colorpoint Shorthair Kedisinin En Belirgin Özellikleri

  1. Colorpoint Shorthair kedi ırkından bahsedildiğinde akla ilk olarak Siyam kedi ırkı gelmektedir. Çünkü bu ırk, Siyam ırkının farklı kedi ırklarıyla çiftleşirilmesi sonucunda ortaya çıkmıştır.
  2. Melez olan kedi ırklarının genellikle kafa yapısı uzun ve orantılıdır. Colorpoint Shorthair cinsi kediler de bir melez ırk oldukları için uzun ve orantılı bir kafa yapısına sahiplerdir.
  3. Oldukça meraklı ve hareketli bir yapıya sahip olan Colorpoint Shorthair cinsi kediler hem kendileri çok eğlenmeyi severler hem de sahiplerini ve sevdiklerini eğlendirmeyi çok fazla severler.
  4. Oldukça zeki bir kedi ırkı olan Colorpoint Shorthair, hareketli, akıllı ve mantıklı olan bir kedi cinsidir.
  5. Bu kedilerin bir olumsuz özelliği vardır. Bu özellik de diğer hayvanlarla, kedi ve köpeklerle çok iyi anlaşamıyor olmasıdır.
  6. Diğer hayvanlarla çok da iyi anlaşamasalar da ev yaşantısına kolaylıkla uyum sağlayabilen bir yapıya sahiplerdir.
  7. Bu kedilerin en belirgin özelliklerinden bir tanesi de sahibine olan bağlılıklarıdır.
  8. Sahibine çok bağlı ve sadık olan bu kediler, birçok kedi cinsinin aksine özgürlüklerine pek düşkün olmadıkları gibi çok fazla kendi başına buyruk hareket etmezler.
  9. Genetik özelliklere bakıldığında bu kedilerin hem ruhsal hem de fiziksel anlamda Siyam kedi ırkıyla oldukça fazla benzerlikler gösterdiği de görülmektedir.
  10. Sahibine çok bağlı olan bu kediler aynı zamanda sahibini çok fazla kıskanabilirler. Sanırım sahibine karşı olan bu zayıflıkları nedeniyle gereğinden fazla kıskançlar…

Colorpoint Kedisinin Karakter Tablosu

Çocuklarla arası: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 
Zeka: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟
Hareketlilik: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 
Bakım ihtiyacı: 🌟 🌟 🌟 
Oyunculuk: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 
Eğitilebilirlik: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 
İlgi ihtiyacı: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟🌟
Özgürlüğe düşkünlük: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
Sıcakkanlılık: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟
Şefkat: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟
Uyum: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟

Colorpoint Shorthair Kedisinin Kişilik Özellikleri

Colorpoint Shorthair kedisi sahibine bağlı ve özgürlüğüne çok fazla düşkün olmayan bir kedi olduğu gibi genellikle çok fazla kendi başına buyruk hareket etmez. Fakat yine de bir kucak kedisi değildir ve uzun süre kucakta olmaktan hoşlanmaz. Çok konuşkan bir kedi olduğu için sürekli ses yapması ve hareketli yapısı nedeniyle sahibini biraz yorabilmektedir. Uyumlu bir yapıya sahip olan bu kediler, diğer kedi ve köpeklerle çok iyi anlaşamazlar fakat yine de uyumlu yapısı sayesinde aile ortamına kolaylıkla adapte olabilmektedir.

Colorpoint Shorthair Fiziksel Özellikleri

Boyut: Orta
Vücut yapısı: Atletik ve kaslı vücut yapısı
Kulak yapısı: Geniş ve uçları yuvarlak
Tüy rengi: 16 farklı renkte tüy yapısına sahip olabilirler
Kuyruk yapısı: Uzun bir kuyruk yapısı

Colorpoint Shorthair Bakımı Hakkında Öneriler

1- Colorpoint Shorthair Tüy Bakımı

Colorpoint Shorthair cinsi kedilerin tüyleri yumuşak ve kısa bir yapıya sahiptir. Bu nedenle çok fazla tüy dökmeyen bu kedilerin de tüy bakımı oldukça kolaydır.

İlginizi Çekebilir: Tüy Toplama Eldiveni: Kedilerde Tüy Bakımı İçin En Basit Yöntem

2- Colorpoint Shorthair Genel Bakım

Bu kedilerin kulakları oldukça hassastır ve bu nedenle de fırçalama esnasında kulaklarının zarar görmemesine dikkat edilmelidir. Özellikle de bu bölgelerin bakımını çok daha fazla özen gösterilmelidir. Onun haricinde Colorpoint Shorthair kedisinin kulak, göz ve ağız bakımını diğer kedilere uygulandığı gibi yapabilirsiniz fakat mutlaka düzenli olarak bakım uygulanması gerektiğini unutmamalısınız.

İlginizi Çekebilir: 6 Adımda Kedi Bakımı: Kedi Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Colorpoint Shorthair İçin Beslenme Önerileri

Colorpoint Shorthair İçin Beslenme Önerileri

Colorpoint Shorthair cinsi kedilerin canlı tüy yapısını koruması için iyi bir şekilde beslenmesi gerekmektedir. Kedinize kaliteli mamalar vererek bu kürk yapısını korumasına yardımcı olabilirsiniz. Bunun yanı sıra atletik ve kaslı vücut yapısına sahip oldukları için protein yoğunluklu beslenmelerini gerektiriyor. Fakat kilo alma eğilimleri yüksek olduğu için bu kedilerin çok kalori almalarına neden olacak şekilde beslenmemesi gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir: Omega-3 Bakımından En Zengin Mamalar: En İyi 5 Balıklı Kedi Maması

Colorpoint Shorthair Kedisinin Sağlık Durumu

Colorpoint Shorthair Kedisinin Sağlık Durumu

Siyam ırkıyla oldukça fazla benzerlik gösteren Colorpoint Shorthair cinsi kediler, karakter ve fiziksel benzerlikler gösterdiği gibi aynı zamanda sağlık sorunları bakımından da benzerlik taşımaktadır. Bu kedilerde en sık görülen sağlık sorunlarından bazıları şunlardır;

  1. Hemofili,
  2. Amiloidoz,
  3. Nistagmu,
  4. Progresif Retina Atrofisi,
  5. Megaözefagus,
  6. Hiperestezi sendromu.

İlginizi Çekebilir: Kediler Neden Kusar? Kedi Kusmasının 10 Nedeni

Colorpoint Shorthair Tarihi ve Kökeni

Colorpoint Shorthair Tarihi ve Kökeni

Siyam kedi cinsinin farklı kedi ırklarıyla çiftleştirilmesi sonucunda ortaya çıkan ve melez ırk olan Colorpoint Shorthair kedisi, Siyam kedilerinden farklı bir renkte ortaya çıkmasıyla dikkat çekmiş ve bu şekilde ortaya çıkmıştır. Ortaya çıktığı dönemden sonra oldukça dikkat çeken bu kediler, kısa zaman içerisinde yüksek bir popülerlik kazandıktan sonra 1964 yılında uluslararası kedi dernekleri tarafından da tanınmıştır.

Colorpoint Shorthair Hakkında Sık Sorulan Sorular

Colorpoint Shorthair Nasıl Beslenmeli?

Bu kedilerin kilo alma eğilimleri fazla olduğundan çok fazla kalori almalarına neden olmayacak kaliteli mamalarla beslenmeleri gerekmektedir.

Colorpoint Shorthair Kedisi Kaç Yavru Doğurur?

Bir Colorpoint Shorthair, ortalama 4 ya da 6 arası yavru doğurabilir.

Colorpoint Shorthair Kedisi Çok Tüy Döker mi?

Kısa bir tüy yapısına sahip olmaları nedeniyle çok fazla tüy dökmeyen bir kedi cinsidir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup