Kedi

En iyi evcil hayvan yemi

Evcil hayvanların temel beslenmelerine dikkat edilmediği durumda, sağlıkları başta olmak üzere büyümeleri ve sahibine alışması da güç hale gelir. Bu nedenle evcil hayvan sahiplerinin yem ve mama konusunda bir hayli dikkatli davranmaları gerekiyor.

Minik dostunuz neyi sever?

İlk defa bir evcil hayvan sahibi olacaksanız, dikkat etmeniz gereken ilk detay, hayvanınızın ne tür yem veya mamadan hoşlandığını tespit etmek olacaktır. Bunun için ufak çaplı deneme yanılma yöntemine başvurabilirsiniz. Örneğin bir kedi sahibi iseniz; kedinize verdiğiniz mamayı nasıl yediğine dikkat edin. Eğer ağır ağır yiyorsa muhtemelen sevmediğinden dolayıdır, ancak karnı acıktığı için mecburiyetten yiyordur. Bu durumda, mamayı değiştirmeniz ilk göreviniz olmalıdır. Ancak bunun aksine verdiğiniz kedi maması, minik dostunuzun hoşuna gidiyorsa ve hızlı bir şekilde yiyorsa, doğru yolca olduğunuzdan emin olabilirsiniz. Yani bundan sonraki süreçte artık bu mamayı tercih edebilirsiniz.

Kedi maması

Hayvanların dili yoktur

Hayvanlar, dünyanın en masum varlıklarıdırlar. Sesleri çıkmaz, duygularını sesli olarak ifade etmez ve isteklerini söylemek için sahiplerinin anladıkları bir dil yoktur. Bu nedenle sahiplerinin üzerlerinde durmaları gerekiyor. Özellikle de evcil hayvan yemi ve maması konusunda dikkatli adım atmanız kaçınılmaz olmalıdır. Tercih edeceğiniz mama veya yem, sahip olduğunuz hayvanın sağlığını olumlu veya olumsuz yönde etkileyebilir. Çünkü hayvanların yapısına göre tercih ettikleri mamalar da değişiktir.

Köpek maması

Amerika başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde hayvan yemi ve maması üretimi yapılmaktadır. Ancak genel olarak hepsi için “kalitelidir” demek yanlış olur. Zaten mama veya yem tercih ederken kalitesi önemli bir konu olsa da önemli olan bir diğer etken de hayvanın yem veya mamaya nasıl bir tepki verdiğidir. Satın aldığınız kedi maması çok kaliteli olabilir, hatta sınıfının en iyisi de olabilir. Ancak kediniz bu mamayı sevmiyorsa veya sağlığı açısından zararlı ise kaliteli olması çok da bir şey değiştirmeyecektir. Aksine zaman içerisinde kedinizin sağlığında olumsuz yönde ilerlemelerin başladığını göreceksiniz. Bu yüzden evcil hayvan yemi veya maması satın alırken sahip olduğunuz minik dostunuza danışmanız yani yem yerken nasıl bir tavır sergilediğini incelemeniz işinizi çok daha kolaylaştıracaktır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup