Genel

Evcil hayvanlarınız için doğru adres

Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de havyan severlerin sayısı her geçen gün daha bir artış göstermektedir. Bu durum, daha iyi bir toplum olmaya doğru gittiğimizi gösterir. Beslenmeleri, ilgilenilmeleri ve yakın ilişki kurulması, sosyal olmak adına hem ailenin küçükleri hem de büyükleri için faydalı sonuçlar doğurmaktadır.

Evde beslenen hayvanların bakımları, yemlenmeleri veya mama saatleri, insanlarda değişik pozitif yönler kazandırır. Mesela küçük çocuklarda; yemek saatlerine dikkat etmek, besin değeri yüksek besin tüketme alışkanlığı kazandırma gibi olumlu etkileri beraberinde getirir. Büyükler için ise sorumluluk sahibi olmanın daha ileri aşamasına doğru adım atmaya götürür.

Evcil hayvanlar

Bu temel bilgilerden sonra evcil hayvanlarınız için yem, mama, aksesuar ve diğer ürünleri satın alırken doğru adresi bulmanızın önemli bir detay olduğunu söylemeden geçmek istemiyorum. Kediler, köpekler, kuşlar, balıklar, tavşanlar, hamsterler ve diğer evcil hayvanların her biri, özel beslenilmesi gereken canlılardır. Her kedi aynı mamayı yemez, her köpek aynı mama ile beslenmez, her tavşan her yeşilliği yemek vs. her biri kendine özel gıdalarla beslenilmesi gereken canlılardır. Bu nedenle mama satın alırken kesinlikle dikkat edilmesi gerekiyor.

Evcil hayvanlar

Kaliteli mama nasıl alınır?

Piyasada çok sayıda marka, ürünlerinin “kaliteli” olduğunu söyler ve bunu da ürün ambalajları üzerinde “süper kalite”, “taze” veya daha farklı etiketler kullanarak göstermeye çalışır. Aslında bu konuyla ilgili daha önceki makalelerimizde bilgi vermiştik. Ancak işin daha pratik bir yöntemini kullanarak sağlıklı ve kaliteli mama almanın yolunu öğrenebilirsiniz. Mesela ilk defa eve bir köpek aldınız ve köpek maması için herhangi bir markayı tercih ettiniz. Köpeğinize mama verirken, tavırlarına ve mamayı yemesine dikkat edin. Eğer köpeğiniz mamasını yerken hızlı davranıyor ve iştahla yiyorsa, doğru mamayı tercih ettiğinizi anlayabilirsiniz. Ancak aksine bir hareket içerisinde ise ve zorlanarak yiyorsa, kesinlikle mamayı değiştirmeniz gerekmektedir.

Evcil hayvanlar

Sevimli dostlarınızı sevindirin

Evcil hayvanların beslenmesi zevkli olduğu kadar dikkat edilmesi gereken bir konudur. Kedi ve köpekler başta olmak üzere diğer hayvanların beslenmesi kadar eğitilmeleri de önemlidir. Mesela kedi sahiplerinin minik dostlarına tuvalet alışkanlığı kazandırmaları, kendilerine alıştırmaları ve diğer komutları uygulatabilmeleri için belli bir eğitimden geçirmeleri gerekiyor. Bunu yaparken de karşınızda bir insan değil de akıldan yoksun sadece verilen komutu ezberleyebilecek akıl kapasitesine sahip bir hayvan olduğunu unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla bir hayvana alışkanlık kazandırmak için hatırlatıcı bazı aktivitelerden yararlanmak gerekiyor. Mesela kedi ödül maması, bunun için iyi bir yöntem olabilir veya sevdiği başka bir şeyi ödül niyetine kediye vermek de yine daha güzel bir şekilde eğitilmesini sağlayacaktır.

Evcil hayvanlar

Kedi, köpek, tavşan, hamster, balıklar ve diğer evcil hayvanlar için ihtiyaç duyabileceğiniz tüm malzemeler ve mamalar için sitemizin ana sayfasını ziyaret edebilir, hızlı ve güvenilir sipariş özelliklerinden yararlanarak kısa sürede elinizin altında bulabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup