Genel

Evde Besleyebileceğiniz Sıra Dışı Hayvanlar

“Evcil hayvanlar” dendiğinde genellikle akla gelen birkaç hayvan vardır. “Kedi, köpek, tavşan” vs. peki, ama bunların dışında evde yasal olarak beslenmesinde herhangi bir sakınca olmayan sıra dışı evcil hayvanlar yok mu? Elbette var! İşte sizin için araştırdığımız sıra dışı 5 evcil hayvan.

  1. Çinçilla

Sıra dışı bir evcil hayvan beslemek isteyenler için önerebileceğimiz ilk hayvan Çinçilla. “Çincilya” olarak da bilinen bu sevimli hayvanın kökeni Andres Dağları, Güney Amerika’ya dayanıyor. 22 yıl kadar ömrü olan Çinçilyaların kürkü çok sıkıdır. Öyle ki derisine ulaşmak mümkün değil. Biraz tavşanı andıran bu evcil hayvanı beslemek, sıra dışı bir evcil hayvana sahip olmak adına güzel bir fikir olabilir.

Çinçilla

  1. Misk Kedisi

Misk kedisinin kökeni de diğer kediler gibi Afrika’dır. Evde beslenilmesinde herhangi mahsur olmayan bu kedi türü, kendine has özelliklere sahiptir. En belirgin özelliği ise kafasının geçtiği her yerden vücudunun tamamının geçiyor olmasıdır. Ortalama 20 yıl kadar ömrü olan bu kediler, evcilleşebilen sevimli dostlar arasında yer alıyor.

Misk Kedisi

  1. Yaban Kedisi

Yaban hayatının en başarılı hayvanları arasında gösterilen yaban kedisi, her iki saldırısından birinde mutlaka başarılı olabiliyor. Kökeni Orta ve Güney Afrika olan bu kediler, ülkemizde özellikle Akdeniz bölgesinde görülmektedirler. Biraz zor beslenen hayvanlar olması dolayısı ile eğitimine özen göstermeniz gerekiyor. Ortalama ömürleri 19 yıl olan yaban kedisi, evcilleştirildiğinde, minik bir dosta dönüşebilir.

Yaban Kedisi

  1. Vallaro

Evde beslenebilecek sıra dışı hayvanlardan biri de Vallaro. Vallaro, kanguru ile Valabi arasında bir boyutta yer alan, kayalık kesimlerde yaşayan keseli bir hayvandır. Şirin bir o kadar da yaramaz olduğu söylenen bu hayvancıklar da daha farklı bir evcil hayvana sahip olmak isteyenler için önerilebilecek türdendir.

vallaro

  1. Kinkajou

Orta ve Güney Amerikalı oldukları bilinen kinkajou, kediden biraz daha büyük ve memeli bir hayvandır. Ağaçlarda yaşayan bu sevimli hayvanlar, etle beslenirler. Biraz masraflı olmalarına karşın sevimli varlıklar olduklarını söyleyebiliriz. Evcil hayvan kategorisinde sıra dışı bir varlık arayanlar için önerilebilen kinkajou’a El Salvador ve Guatemala gibi yerlerde daha sık rastlanılıyor.

Kinkajous

Yukarıda saydığımız hayvan türlerinden daha farklı olarak da evde yasal olarak beslenilebilecek sıra dışı hayvanlar vardır. Ancak bunların her birinin kendine özel yönlerinin olması, kiminin vahşi, kiminin ise hareketli olması beslemeye karar vermeden önce hazırlıklı olunup olunmadığı konusunda iyi bir karar vermeyi gerektiriyor. Tabi her ne kadar yasal olarak beslenebilecek hayvanlar olsalar da yine de komşulardan izin almak ve bir veterinere danışarak fikir almak daha yerinde olacaktır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup