Kedi

Snowshoe (Karayak) Kedisi Bakımı ve Genel Özellikleri

Genel görüntüsüne bakıldığında Siyam kedi ırkı gibi renkli tüy yapısına sahip olan Snowshoe kedi ırkı kendine has özellikleriyle dikkat çekmeyi başarmıştır.

Snowshoe Kedisinin Genel Özellikleri

Snowshoe Kedisinin Genel Özellikleri

🐯 Kendine has görüntüsüyle oldukça ilgi çekici bir türdür.        

🐯 Sevimli ve sevecen davranışlarıyla insan canlısı olan bu ırk dünya üzerinde birçok farklı yerde sahiplenilen ideal bir ev kedisidir.

🐯 Snowshoe kedisinin ortalama 14 ile 19 yıl arası yaşam süresine sahiptir. Bu bakımdan oldukça sağlıklı ve uzun ömürlü bir kedi cinsidir.

🐯 Kendine zarar verilmediği sürece asla agresif davranışlar sergilemez. Oldukça uysal bir kişiliğe sahip olduğu söylenilebilir.

🐯 Çocuklara karşı olumlu iletişim kurabilen Snowshoe kedisi çocuklu aileler için uygun bir evcil hayvan özelliğine sahiptir.

🐯 İlk olarak 1960 yılında Hinds Daughert isminde bir kadın tarafından keşfedilerek günümüze kadar gelmiştir.

🐯 Siyam kedi ırkına sahiptir ve birçok hayvansever tarafından hayranlıkla bakılmaktadır.

🐯 Orta boy kedi ırkı arasında yerini alır.

🐯 Zeki bir kedidir ve farklı oyunları kolaylıkla algılayıp, uygulayabilir. Bu sayede pek çok aktiviteyi kediniz ile birlikte yapabilirsiniz.

🐯 Bakımı oldukça kolaydır ve bu işlemi yaparken sahiplerinin uzun süre vaktini almaz.

Snowshoe Kedisi Kişilik Özellikleri

Snowshoe Kedisi Kişilik Özellikleri

İnsanlara karşı sıcakkanlı bir kişilik özelliğine sahip olan Snowshoe kedisi, rutin bir yaşam tarzını tercih etmektedir. Günün belli saatlerinde uyuma, beslenme ya da oyun oynama alışkanlıklarına sahip olduğu bilinir. Sahiplerine karşı derin bir bağ kurduğu için her daim yan yana olmaktan ve durmadan onun ilgisini görmek ister.  Ayrıca Snowshoe kedisi, ev içerisinde sahiplerini takip eder ve uyumaya giderken onunla birlikte uyumaktan büyük bir keyif alır.

İlginizi Çekebilir: Siyam Kedisi Özellikleri ve Davranışları

Bu ırka sahip olan kedilerin en ilginç özellikleri arasında sırtüstü yatarak yerde sürüklenmeleridir ve bu sayede tüm ilginin kendi üzerine çeker. Tüm ilginin kendi üzerinde olmasını isteyen Snowshoe kedisi sempatik davranışlarıyla bunu başarır. Sevecen, sıcakkanlı ve insancıl bir yapıya sahip olduğu için kolay eğitilebilir. Bu bağlamda sosyal bir kedi olarak yaşamını sürdürebilir.

🐯 Olumlu Özellikleri 🐯 Olumsuz Özellikleri
Sevecen kişilik özellikleri sayesinde en çok tercih edilen kedi türleri arasındadır. Sahibine karşı derin bir bağ kuran Snowshoe kedisi, yalnız kalmaktan hiç hoşlanmaz. Bu nedenle yoğun iş temposuna sahip kişiler için bu kedi ırkı tavsiye edilmez.

 Snowshoe Kedisi Fiziksel Özellikleri

 Snowshoe Kedisi Fiziksel Özellikleri

Orta büyüklüğe sahip olan Snowshoe kedisi, Siyam kedisi ırkın arasındadır. Bu nedenle görünümünden tutun kişilik yapısına kadar benzer özellikler taşır. Ancak bu ırk sahip kedileri, siyam kedi ırkından ayıran tek özelliği tüy yapısının bir çoğunluğunun beyaz olmasıdır. Snowshoe kedisi doğar doğmaz beyaz tüylerle dünyaya gelir, belli bir süre sonra farklı tonlara sahip olur. Oldukça sık ve parlak tüy yapısına sahiptir ve bu özelliği eşsiz bir görünüm kazandırır.

İlginizi Çekebilir: Ocicat Kedisi Bakımı ve Fiziksel Özellikleri

Büyük bir kulak yapısına sahip olan Snowshoe kedisi atletik bir görünüme sahiptir. Dişi türlerini erkeklere kıyasladığımızda daha zarif ve kısadırlar. Bu cinsin en sık rastlanılan renkleri leylak, kırmızı, kayısı, tarçın, krem, çikolata, mavi ve mühür olarak bilinmektedir. Bu kedi cinsi Karayak ismiyle de nam salmıştır. İsmini kar beyazı patilerinden alır. Bunun yanı sıra yüzündeki tüyler farklı tonlarda ile farklı noktalarda olduğu için tıpkı simokini andıran bir görünüme sahiptir.

🐯 Boy Orta boy kedi ırkları arasındadır.
🐯 Renk leylak, kırmızı, kayısı, tarçın, krem, çikolata, mavi ve mühür
🐯 Yaşam Süresi 12 ile 19 yıl arasın yaşam süresi vardır.
🐯 Kafa Yapısı V şeklinde kafa yapısına sahiptir.
🐯 Göz Rengi Mavi

 Snowshoe Kedisinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Snowshoe kedi ırkı tıpkı Siyam kedisi gibi düzenli olarak bakıma ihtiyaç duyar. Genel olarak bakıldığında sağlıklı bir kedi cinsidir ve sevimli dostunuzun daha sağlıklı bir yaşam sürdürmesi için ihtiyacı olan bakımının yapılması önemli noktalardan biridir.

Snowshoe Kedisi Tüy Bakımı Nasıl Yapılır?

Snowshoe kedisinin de yoğun tüy yapısına sahip olduğundan dolayı tüylerinin düzenli olarak taranması gerekir. Haftada birkaç kez uygun bir kedi tarağı ile bu işlemi gerçekleştirerek sevimli dostunuzun parla görünümlü tüy yapısını koruyabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: 6 Adımda Kedi Bakımı: Kedi Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Snowshoe Kedisi Ağız ve Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

Sevimli dostunuzun ağız ve diş sağlığını korumak adına dişlerini düzenli olarak fırçalamanız oldukça önemlidir.Bu sayede ağzında oluşabilecek plak, tartar gibi bakterilerden arınarak ağız yoluyla bulaşabilecek olası sağlık sorunlarını önüne geçebilmenize yardımcı olacaktır.

İlginizi Çekebilir:Kedilerde Ağız Kokusu Neden Olur? Nasıl Tedavi Edilir?

Snowshoe Kedisi Beslenme Önerileri

Snowshoe Kedisi Beslenme Önerileri

Snowshoe kedi ırkının daha sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam sürebilmesi için her zaman düzenli olara beslenmesine dikkat edilmesi gerekir. Özellikle düzenli olarak beslenme ve diyet programları ile yaşam süresini en üst düzeye taşımasına yardımcı olabilirsiniz. Bu nedenle sevimli dostunuzun yaşına, cinsine en uygun kaliteli mama tercih ederek ihtiyacı olan besin değerlerinin karşılanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Bu Mamalar İlginizi Çekebilir!

Mystic Tavuklu Az Tahıllı Yetişkin Kedi Maması 1.5 Kg

Brit Care İndoor Anti Stress Tavuklu Kedi Maması 2 Kg

Sanabelle Adult Gulutensiz Alabalıklı Kedi Maması 400 Gr

Snowshoe Kedisi Sağlık Durumu

Snowshoe Kedisi Sağlık Durumu

Siyam kedi ırkından biri olan Snowshoe kedisi düzenli beslenme ve uygun yaşam koşullarının sağlanması durumunda 9 ile 19 yıl arasında yaşam sürdürebilir. Yapılan araştırmalar sonucunda herhangi bir kalıtsal hastalığı taşımadığı kabul edilir ve bu ırk  sağlıklı kedi cinsleri arasında yer alır.

Bu cins kedi ırkına sahip kedilerin sağlığının korunması için her daim düzenli bakım uygulamalarını yapılması tavsiye edilir. Ayrıca düzenli olarak veteriner hekime götürerek olası sağlık sorunlarının önüne geçebilirsiniz.

Snowshoe Kedisi Tarihi ve Kökeni

Snowshoe Kedisi Tarihi ve Kökeni

Snowshoe kedisi ilk olarak 1960’lı yıllarda görülmüştür. Hinds Daugherty isimli bir kadının, Siyam kedisini keşfetmesiyle bu ırkta ortaya çıkar. Zaman geçtikçe Siyam kedisi gelişerek farklı bir gen havuzunu ortaya koyar ve Snowshoe kedi ırkı meydana gelir. Günümüzde evcil hayvanlar arasında en sık tercih edilen kedi ırkları arasındadır.

Sık Sorulan Sorular

Snowshoe Kedisinin Çocuklarla Anlaşır mı?

Snowshoe kedisi sevecen bir kişilik yapısına sahip olduğu için çocuklarla olumlu iletişim halindedir.

Snowshoe Kedisi Hangi Kedi Irkından Gelir?

Snowshoe kedisi, Siyam kedi ırkından meydana gelmiştir.

Snowshoe Kedisi Ne Yer?

Snowshoe Kedi içerik bakımından protein değeri yüksek mama tercih edilmesi gerekir.

Snowshoe Kedisinin Kaç Yıl Yaşar?

Snowshoe Kedisi ortalama 12 ile 19 yıl yaşar.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup