Kedi

Kediler hakkında ilginç bilgiler

Evcil hayvanların en sevimlileri kediler, miniklikleri ve şımarıklıklarıyla kendilerini sevdirmeyi başaran hayvanlardır. Bu varlıklar, sahiplerine çok düşkün olurlar ve evlerini çok rahat bir şekilde bulurlar öyle ki kilometrelerce uzakta bir yere bırakılsalar bile.

Kediler, hayatın en değişik ve en ilginç karaktere sahip varlıklarıdır. Kendilerine has doğaları, fıtratları gereği hareket etmeleri ve daha birçok yön, tüm bunlar hakkında bu yazımda sizlere bilgi vermeye çalışacağım. İşte kediler hakkında ilginç bilgiler!

Kediler hakkında ilginç bilgiler

  • Kediler, insanlardan ve köpeklerden çok daha iyi duyarlar.
  • Karanlık bir ortamda insanların görme oranı ile kediler arasında ciddi bir fark vardır. Kediler karanlıkta insanlardan çok daha iyi görürler.
  • Kedilerin tüyleri az gibi görünse de rakam olarak hayli yüksektir. Her cm² alanda 12,000’in üzerinde tüy yer almaktadır.
  • Elektrik kabloları, prizler vs. kedilerin en sevdikleri şeylerdir, hatta bunları kendileri için biçilmiş oyuncak gibi görürler. Fakat bunlar kediler için çok zararlıdır bu nedenle evde bu tip malzemeleri kontrol altına almanız gerekiyor.
  • Kedilerin bıyıkları sadece tüy görevi görmüyor, aynı zamanda çevredeki olayları algılamada bir anten görevi görürler.
  • Amerika’da her 3 kişiden biri kedi besliyor.
  • Yavru kedilerin yetişkin ve iyi içgüdülere sahip olabilmesi için ilk 3 ayını annesi ile geçirmesi gerekir.
  • Kediler iyi yüzücüler değildir, bu yüzden havuz, deniz veya diğer sulak alanlardan uzak tutmanız gerekiyor, düşmeleri kötü sonuçlara neden olabilir.
  • Kedilerin psikolojisini en çok bozan şeylerden biri de yaşadıkları evde kendi düzenlerinin bozulması, kullandıkları malzemelerin yerlerinin değişmesidir.
  • Kediler mahremiyet konularına dikkat ederler, bu nedenle kedi maması ayakaltı bir yerde olmaması gerekiyor, aksi halde kediniz mamasını yemeyecektir.
  • Kedilerin en sevdikleri şeylerden biri oyun oynamaktır, yavru kediler ise bunu daha çok severler.

Kediler hakkında ilginç bilgiler

Kediler güzel ve masum varlıklardır, her ne kadar onlar için “nankör” dense de bu doğru değildir. Belki de fıtratlarından kaynaklanıyor gitmekle kalmak arasında kalmaları. Ama onlara iyi bakıldığında kesinlikle tercihlerini kalmaktan yana yapacaklardır. Neden Mart ayının solistleri, sahiplerini bıraksın ki, ilkbaharın duvar sakinleri kediler, edalı kuyruklarını güneşlenirken neden ait olduğu yeri bıraksın ki?

Kediler hakkında ilginç bilgiler

Kedilerle iyi anlaşabilmek için onları iyi tanımak, iyi korumak ve iyi beslemek gerekiyor. Kedi maması, bakım ürünleri, kedi tasması vs. aklınıza ne gelirse gelsin, kediniz için en iyisi olmasına özen gösterin.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup