Kedi

Somali Kedisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler ve Beslenme Önerileri [Bakım Tavsiyeleri]

İlk olarak 1871 yılında görülmeye başlanan Somali kedisi, oyuncu, sevecen ve zeki bir kedi türüdür. Bulunduğu ortamdaki tüm ilgiyi üzerine çekmek istedikleri için elinden geleni yapabilecek potansiyele sahiptir. Uzun süre ilgisiz kaldığında içine kapanık bir ruh haline bürünebileceği için çok uzun süre yalnız ve ilgisiz kalmaması gerekiyor.

Somali Kedisinin Genel Özellikleri

  1. Somali kedisi aktif ve güler yüzlü bir kedi olması nedeniyle oldukça fazla sevilen bir kedi türüdür.
  2. Çok enerjik bir kedi cinsi olduğu için rahatlamak ve gerginlikten kaçınmak için insanlarla iletişim halinde olmaya çalışırlar.
  3. Oyun oynamayı seven bir yapıya sahip olan Somali kedisi, çok zeki bir kedidir.
  4. Şaşırtıcı derecede kolay ve hızlı bir şekilde basit komutları anlayabildiği için eğitilmesi de kolaydır.
  5. Bu hayvanlar dışarıda yaşamayı sevmelerinin yanı sıra sahibiyle oyun oynamayı ve çeşitli aktiviteler yapmayı çok severler.
  6. Bu kedilerin en iyi özelliklerinden biri de diğer hayvanlarla kolaylıkla anlaşabilmesidir. Eğer evinizde farklı bir evcil hayvan besleyen biriyseniz Somali kedisi beslemeniz çok iyi bir tercih olacaktır.
  7. Sevgi gösterisine bayılan bir özelliğe sahip olan bu kediler, aynı zamanda çocuklarla da çok iyi anlaşır.
  8. Somali cinsi kediler konuşmayı çok severler ve ortamdaki ilgiyi kendi üzerine çekmek için sürekli ses çıkartabilirler.
  9. Zeki ve meraklı bir yapıya sahip olan Somali kedisi, bulundukları ortama kolaylıkla adapte olabilmeleriyle de bilinirler.
  10. Eve geldiğinizde kedinizin her yeri karıştırmaya çalıştığınız gördüğünüzde şaşırmamalısınız. Çünkü meraklı olmaları nedeniyle özellikle de sahibi evde yokken evin her yerini karıştırabilirler.
  11. Kimi zaman ilgi çekmek için ses çıkarmanın yanı sıra ortalığı dağıtarak da ilgiyi kendi üzerlerine çekme eğiliminde olabilirler.
  12. Bu kedilerin en bilinen özelliklerinden biri de inatçı bir yapıya sahip olmalarıdır. Oyun oynamak istedikleri ya da dışarı çıkmak istedikleri zaman istediği yapılana kadar vazgeçmezler. Ve sahibi istediğini yerine getirene kadar da susmazlar.
  13. Oyun vaktinin geldiğini düşündüklerinde sahibi uyuyor olsa bile umursamadan yatağa atlayarak oyun oynamaya çalışabilirler.
  14. Tam bir yaramaz kedi diyebileceğimiz Somali kedisi, uzun süre yalnız ve ilgisiz kaldığı zaman içine kapanık bir ruh hali içerisine girebilirler.
  15. Bu kediler aynı zamanda özgürlüklerine de çok düşkünlerdir. Bu yüzden Somali kedinize tasma takmanız biraz zorlayıcı bir durum olabilir.

Somali Kedisinin Karakter Tablosu

Çocuklarla arası: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟🌟
Zeka: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟
Hareketlilik: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟🌟🌟
Bakım ihtiyacı: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 
Oyunculuk: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟🌟🌟
Eğitilebilirlik: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 

Somali Kedisinin Kişilik Özellikleri

Somali Kedisinin Kişilik Özellikleri

Somali kedileri sakin ve tekdüze bir yaşam sürmekten pek fazla hoşlanmayan bir cinstir. Bu nedenle her zaman özgürlüğüne düşkün olan bu kediler, kendi dilediği gibi davranma eğiliminde olabilirler. Oldukça sevimli ve oyun oynamayı seven Somali kedisi, girdiği ortamlara kolaylıkla adapte olabilmeleriyle de bilinirler. İlgi görmeyi seven bu kediler, ortamdaki tüm ilgiyi üzerine çekmek için elinden geleni yapacaktır. Bunun yanı sıra uzun süre tek başına kaldığında ve ilgi görmediğinde içine kapanık bir ruh haline bürünebilirler.

Somali Kedisinin Fiziksel Özellikleri

Vücut yapısı: Sert, kıvrımlı ve kaslıdır.
Kuyruk yapısı: Uzun ve vücuduyla orantılı
Tüy yapısı: Kısa, ince ve yoğun
Kilo: 2.5 ile 4.5 kilogram arası
Göz yapısı: Yuvarlak
Burun yapısı: Kalkık burun yapısı

Somali Kedisi Hakkında Bakım Önerileri


1- Somali Kedisi Tüy Bakımı

Uzun bir tüy yapısına sahip olan Somali cinsi kediler, diğer kedi cinslerin aksine daha fazla taranma ihtiyacı duyarlar. Kirden ve ölü tüylerden arındırılması için tüylerinin özelliklerine göre en uygun fırça ile günlük fırçalama gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir: Tüy Toplama Eldiveni: Kedilerde Tüy Bakımı İçin En Basit Yöntem


2- Somali Kedisi Genel Bakım

Somali cinsi bir kedi sahibiyseniz bakımında en çok dikkat etmeniz gereken şey, düzenli olarak veteriner hekime başvurmak ve aşılarını eksiksiz yaptırmaktır. Bunun yanı sıra düzenli olarak kulak, göz, tırnak ve diş bakımı da diğer kedi cinslerinde yapıldığı kadar yapılabilir.

İlginizi Çekebilir: Kedilerde Kulak Temizliği Nasıl Yapılır? [Detaylı Anlatım✅]


Somali Kedisi Beslenme Tavsiyeleri

Somali Kedisi Beslenme Tavsiyeleri

Somali cinsi kediler, birçok kedi cinsinin aksine kilo almaya çok fazla meyilli bir tür olmaması nedeniyle özel bir beslenme düzenine ihtiyaç duymazlar. Fakat sağlıklı bir yaşam sürmesi adına kaliteli mamalarla beslenmesi gerektiğini de unutmamalı ve ihtiyaç duyduğu besin değerlerini karşılayan mamaları tercih etmelisiniz.

İlginizi Çekebilir: Omega-3 Bakımından En Zengin Mamalar: En İyi 5 Balıklı Kedi Maması

Somali Kedisinin Sağlık Durumu

Somali cinsinin kalıtsal hastalıkları yoktur. Hatta ve hatta kedi ırklarının en sağlıklı ve en güçlü türleri arasında yer almaktadır. Fakat her kedide olduğu gibi Somali kedisinin de yatkın olduğu birtakım hastalıklar vardır. Bu hastalıklar genellikle bulaşıcı hastalıklar olduğu için kedinizi korumak için mutlaka aşılarını tamamlamalısınız.

İlginizi Çekebilir: Kediler Neden Kusar? Kedi Kusmasının 10 Nedeni

Somali Kedisinin Kökeni ve Tarihi

Somali Kedisinin Kökeni ve Tarihi

Somali kedisi, ilk olarak 1871 yılında görülmeye başlayan bir kedi ırkıdır. O dönemlerde kedi yetiştiriciliği oldukça fazla popülerdi ve bu durum, Somali kedisinin keşfedildikten sonra ününün hızla yaygınlaşmasını sağladı. Kimi söylentilere göre de bu kedilerin Firavun döneminden beri varolduğu görüşü bilinmekte. Ve Avrupaya’da gemiler aracılığıyla geldiği söyleniyor.

Somali Kedisi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Somali Kedisi Ne Yer?

Somali kedisi, ihtiyaç duyduğu besin değerlerini karşılayabilen kaliteli mamalarla beslenmelidir.

Somali Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Somali kedisi, 11-16 yıl arası bir yaşam süresine sahiptir.

Somali Kedisinin Çocuklarla Arası Nasıldır?

Kolay adapte olabilen Somali kedilerinin çocuklarla ve diğer petlerle uyumu çok iyidir. Bu nedenle çocuklu aileler ve evcil hayvanı olan aileler için oldukça iyi bir tercihtir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup