Kedi

Cymric Kedisi Bakımı ve Beslenme Önerileri [Karakter Tablosu]

Cyrmric kedi ırkı genetik bir mutasyon sonucu ortaya çıkmıştır. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar sonucunda Shorthair ve Manc kedilerilerinin çiftleştirilmesi sonucunda meydana geldiği iddia edilse de bu savın net bir şekilde geçerliliği bulunmamaktadır.

Cyrmric Kedisi Genel Özellikleri

Cyrmric Kedisi Genel Özellikleri

👀 Çok sakin bir yapıya sahip olan Cyrmric kedisi, sosyal zeka seviyesi yüksektir. Bu özelliği sayesinde bulunduğu ortama daha kolay adapte olabilmesini sağlar.

👀 Doğru bir şekilde eğitildikleri takdirde bu cins kediler çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla olumlu iletişim halinde olur.

👀 Sahipleri tarafından yoğun ilgi bekleyen Cyrmric kedisi, sevgisini belli edecek davranışlar sergilemekten büyük keyif alır.

👀 Diğer kedi türlerine nazaran sıra dışı bir görünüme sahiptir.

👀 Cyrmric kedi ırkının en belirgin özelliği hiç kuyruğu olmamasıdır.

👀 Bazı kurumlar tarafından ortaya atılan iddialar arasında Cymric kedisinin Manx kedisinin uzun tüylü hali olduğu iddia edilmeleridir.

👀 Ortaya atılan iddiaların yanı sıra  Cat Association ve diğer kedi dernekleri tarafından 1994 yılında kedi ırkı olarak kabul edilmiştir.

👀 Orta seviyede bakıma ihtiyaç duyan Cyrmric kedisi, sahiplerinin vaktini almadan kolaylıkla ihtiyaçlarını karşılayabileceğiniz bir kedi cinsidir.

👀 Tam bir ev kedisi olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle hijyenik ortamlarda yaşam alanı sağlanarak daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesine yardımcı olabilirsiniz.

👀 Beklenilen ortalama yaşam süresi 8 ile 14 yıldır.

Cyrmric Kedisi Fiziksel Özellikleri

Cyrmric Kedisi Fiziksel Özellikleri

Orta boy kedi ırkları arasında yer alan Cyrmric kedisinin en belirgin özelliği kuyruğa sahip olmamasıdır. Kuyruksuz bir şekilde doğan bu cins kedilere Rumby denildiği bilinmektedir. Ağırlıkları 4-7 kilogram aralığında değişkenlik gösterir. Kendine has ipeksi tüy yapısına sahiptir ve Cymric kedisi genellikle çikolata, lavanta ve desenli tüy renkleriyle dikkat çeker.

Genel olarak bakıldığında yuvarlak kafa yapısı, iri gözleri ile sevimli bir görüntüye sahip olan Cymric kedisi, geniş gövdeye ve kısa sırt yapısı ile görüntü itibariyle diğer kedi ırklarından ayrışmaktadır. Ayrıca çıkıntılı kaburgası ve arka bacaklarının ön bacaklarına kıyasla daha uzundur. Cyrmric kedisinin yetişkinliğe geçiş dönemleri yavaş ilerler ve bu vücut gelişim süreçleri 5 yıldır.

İlginizi Çekebilir: Snowshoe (Karayak) Kedisi Bakımı ve Genel Özellikleri

Cyrmric Kedisi Karakter Tablosu

Çocuklarla arası: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 
Zeka: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟
Hareketlilik: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 
Bakım ihtiyacı: 🌟 🌟 🌟 
Oyunculuk: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 
Eğitilebilirlik: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 
İlgi ihtiyacı: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟🌟
Özgürlüğe düşkünlük: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
Sıcakkanlılık: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟
Şefkat: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟
Uyum: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟

Cyrmric Kedisi Karakter Özellikleri

Cyrmric Kedisi Karakter Özellikleri

Cyrmric kedi ırkının kişilik özelliğine baktığımızda en ilgi çekici yönleri arasında bekçi köpekleri gibi avcılık yeteneğine sahip olmasıdır. Fare, böcek gibi hayvanların peşine düşerek onları avlar. Ayrıca kendilerini tehlike hissettiklerinde tıpkı bir bekçi köpeği gibi davranışlar sergileyerek koruma içgüdüsüyle hareket eder. Benimsedikleri kişileri ve yaşam alanını tehlikelere karşı korumak ister. Bu yetisi tamamen içgüdüseldir ve bu yönüyle diğer kedi ırklarından ayrılır.

Hızlı, atletik bir yapıya sahip olan Cyrmric kedi cinsi yüksek enerjiye sahip olması nedeniyle egzersize ihtiyaç duyar. Sahipleriyle getir-götür gibi oyunlar oynamaktan büyük keyif alır ve bunun yanı sıra egzersiz ihtiyaçlarını karşılamış olursunuz. Uyumlu bir karaktere sahip olan bu cins kediler sahipleriyle birlikte hareket eder. Özellikle sevdiği kişilerin kucağında oturarak, ilgi gösterilmesi beklenir. Çoğu ırkları arasında zeki olarak nitelendirilecek seviyedir. Bu özelliğiyle oyun oynama yetileri de gelişim göstermiştir.  Enerjik yapıları yanı sıra çocuklarla iyi anlaşır ve onlarla saatlerce yorulmadan oyun oynayabilir. Cyrmric kedisi çocuklu aileler için uygun bir kedi ırkıdır.

         👀 Olumlu Özellikleri             👀 Olumsuz Özellikleri
Cyrmric kedisi sevecen, cana yakın tavırlarıyla bulunduğu ortamda kendisini sevdirmeyi başarır. Evde saatler yalnız bırakılmaktan hoşlanmaz ve ilgi ihtiyacı yüksektir. Bu nedenle yoğun iş temposuna sahip kişiler bu kedi cinsi önerilmez.

Cyrmric Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

Her kedi ırkında olduğu gibi Cyrmric kedi cinsinde de bakım en önemli ihtiyaçları arasında yer almaktadır.  Bakım ihtiyaçları düzenli olarak yapıldığı takdirde 8 ile 14 yıl arasında yaşam süresine sahiptir. Sevimli dostunuza daha sağlıklı ve uzun bir yaşama imkânı sunmak istiyorsanız bakımına özen göstermeniz gerekir.

Cyrmric Kedisi Tüy Bakımı Nasıl Yapılır?

Eğer Cyrmric kedisi sahiplenmişseniz veya sahiplenmek istiyorsanız düzenli olarak tüylerinin fırçalanmasına ihtiyaç duyduğunu bilmeniz gerekir. Genel olarak sağlıklı ve parlak bir tüy yapısına sahip olan bu cins kedilerin tüy yapısının bozulmaması adına uygun bir kedi fırçası ile düzenle olarak tarama işlemi yapmalısınız. Bu işlem sayesinde tüy yapısının canlılığını korumasını ve ölü tüylerden kolaylıkla arınmasını sağlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir. Kedilerde Tüy Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? En İyi 5 Kedi Tarağı Önerileri

Cyrmric Kedisi Kulak Bakımı Nasıl Yapılır?

Cyrmric kedisinin bakımı arasında kulak temizliğinin yapılması da oldukça önemlidir. Düzenli olarak nemli bir bez yardımıyla temizlenmesi gerekir. Bu sayede olası enfeksiyonların önüne geçerek sevimli dostunuza daha sağlıklı bir yaşam imkânı sunabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Kedilerde İç Kulak İltihabı Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Cyrmric Kedisi Beslenme Önerileri

Cyrmric Kedisi Tüy Bakımı Nasıl Yapılır?

Cyrmric kedisi ırkının daha sağlıklı bir yaşam sürmesinde en önemli noktalardan biri de beslenmesidir. Bu nedenle sevimli dostunuzun ihtiyaçlarına karşı kaliteli bir mama ile beslemek en uygun seçenekler arasındadır. Özellikle kedinizin gelişim sürecine uygun yeterli vitamin, besin ve mineral ihtiyaçlarının tespiti için düzenli olarak veteriner hekime götürerek beslenme planları yapılması tavsiye edilir.

İlginizi Çekebilir: Omega-3 Bakımından En Zengin Mamalar: En İyi 5 Balıklı Kedi Maması

Cyrmric Kedisinin Sağlık Durumu

Her kedi ırkında olduğu gibi Cyrmric kedisinden de görülebilecek bazı hastalıklar vardır. Bunlar eklem rahatsızlıkları, kalp displazisi gibi rahatsızlıklardır. Bu nedenle kedinizin mutlaka kaliteli mamalara ve iyi bir beslenme düzenini sağlamanız gerekir. İyi bir bakım ve beslenme sağlanan Cyrmric kedisi, 8 ile yıldan 14 yıla kadar yaşam süresine sahip olabilmektedir.

Cyrmric Kedisi Tarihi ve Kökeni

Cyrmric Kedisi Tarihi ve Kökeni

Alanında uzman kişiler tarafından Shorthair ve Manx kedilerinin karışımı olduğu yönünde iddialae vardır. Ancak  genetik mutasyon sonucu oluştuğu kanıtlanmıştır. Cyrmric kedisinin geçmişinin çok eskiye dayandığı düşünülmektedir. 1900’lü yıllarda ilk olarak İngiltere’de, ardından da 1960’lı yıllarda ise Kanada’da görülmüştür. Daha sonra Cat Association ve diğer kurumlar tarafından 1994 yılında tamamen ayrı bir tür olarak kabul edilmiştir. Günümüzde en çok tercih edilen evcil kedi ırkları arasında yer almaktadır.

Sık Sorulan Sorular

Cymric Kedisi Ne Kadar Yaşar?

Cyrmric kedisi 8 ile 14 yıl arasında bir yaşam süresine sahiptir.

Cymric Kedisi Çok Tüy Döker mi?

Uzun ve sık tüylere sahip bu türün tüy dökme eğilimi orta seviyedir.

Cymric Kedisinin Hamilelik Süresi Ne Kadardır?

Cyrmric kedisinin hamilelik 63-67 gün aralığında değişiklik gösterir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup