Kuşlar

Kuş kafesi nasıl seçilir?

Kuşların dünyası insana özgürlüğü hatırlatan en büyülü dünyadır. Kafeste olmaları veya kafes kuşları olmaları, özgürlüklerinin önüne geçmez nedense…

Kuşlar gibi özgür olmak veya kuşlar kadar sahibine huzur vermek… Herhalde insanın isteyebileceği özgürlük sınırı bununla yetinebilir. Kuşlarımız, evimizin, ofisimizin, büromuzun ya da iş yerimizin en güzel süsleridirler. Çıkarttıkları değişik seslerle, yaptıkları şirinliklerle veya yerlerinde durup dururken yaptıkları jestlerle huzurun en güzelini verirler. Eh! Madem en güzel huzuru sunan hayvanlar kuşlardır, o halde biz sahiplerine de bazı görevler düşüyor. Mesela tercih edeceğiniz kuş kafesi seçimine dikkat etmek en büyük sorumluluğumuzdur.

Kuş kafesi nasıl seçilir

Kuş kafesi nasıl seçilir?

Muhabbet kuşları dışında kafeste beslenen çok sayıda kuş türü vardır. Sultan papağanı, Hint bülbülü, cennet papağanı, amazon, Lori, Jako, Gri ve daha birçok tür… Her birinin kaldığı ortam kendi fıtratlarına uygun olmalıdır. Yani kafes seçerken kuşun cinsine göre davranmak gerekiyor. Her kuşun eti yenmediği gibi her kuş da her kafeste özgür olamaz. Bu nedenle onlarla daha güzel vakit geçirmek için bu konuya bilhassa dikkat etmeniz gerekiyor.

Kuş kafesi nasıl seçilir

Kanaryalar, hızlı ve çok hareketli kuşlardır. Dolayısıyla kafeslerinin geniş olması ve rahat hareket etmelerine uygun olması gerekiyor. Ancak bir papağan, kanarya kadar hareketli olmasa da boyut olarak büyük olduklarından yine büyük kafeslerin tercih edilmesi daha ideal olacaktır. Muhabbet kuşları için kafes tercihi yaparken ise yine türlerine ve cinslerine dikkat etmekle birlikte sayılarına da dikkat etmek gerekiyor. Eğer birden fazla muhabbet kuşu beslemeyi düşünüyorsanız, boyutunu da buna göre ayarlamanız gerekiyor.

Kuş kafesi nasıl seçilir

Muhabbet kuşları, en çok beslenen kuş türlerindendir. Genel olarak tek kuş tercih edilse de kimileri için çift olanlar daha idealdir. Eğer çift muhabbet kuşu beslemeyi düşünüyorsanız, kafesini de buna göre ayarlamanız gerekiyor. Yani kafese takılacak bir yuvanın olmasına ve kafesin yuvaya elverişli olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Tabi yuva kadar önemli olan bir diğer şey de kafesin iki veya daha fazla kuş yemliğine uygun olması ve fazladan tünek takıldığında kafesin daralmaması gerekiyor.

Kuş kafesi nasıl seçilir

Kafes seçimi yaparken kuşunuzun cinsi, türü ve sayıları çok önemlidir. Sahip olduğunuz minik dostunuzun daha rahat hareket etmesini sağlamak ve sizinle daha fazla uyum içinde olmasını sağlamak için bu konulara dikkat ederseniz mutlaka faydasını görürsünüz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup