Kuşlar

Muhabbet kuşlarına yem alırken nelere dikkat edilmelidir?

Muhabbet kuşları, bulundukları ortamlarda hoş görüntüler sergilemekle birlikte eğitildiklerinde samimi birer dosta dönüşebilen hayvanlardır. Avustralya kökenli muhabbet kuşları, ortalama 15 yıl kadar yaşarlar.

Muhabbet kuşları, hassas ve kırılgan yapılarıyla birlikte çok dikkatli davranılması gereken hayvanlardır. Yeni geldikleri yere alışmaları zaman alır, kafesleri değiştirildiğinde alışmaları zaman alır, çok soğuk havalara dayanamazlar, çok sıcak havalarda bunalırlar vs. yani dikkatli bir şekilde bakım isteyen kuşlar, dikkat edildiğinde ise mükemmel bir dost ve evin maskotu haline gelebilirler.

Muhabbet kuşu yemi

Kuşlarınızı besleme şekliniz çok önemlidir. Yani dikkat edilmesi gereken konularda hassas davranmanız gerekiyor. Günlük olarak içme sularının değiştirilmesi, hasta kuşlarda her gün vitamin takviyesi, sağlıklı kuşlarda ise 3 günde bir vitamin takviyesi yapılması gerekiyor. Tüy bakımı da yine kuşların önemli bakım konularından biridir. Kolaylıkla kepeklenebilen kuşlar, dikkat edilmediğinde tüyleri yüzünden bile ciddi hastalıklara yakalanıp ölebilirler.

Muhabbet kuşu yemi

Muhabbet kuşlarının sindirim sistemi, diğer hayvanlara göre çok hassastır. Sebze ve meyve türlerinden bazılarını çok severler. Ancak sebze-meyve yedirdiğinizde kesinlikle bol su ile yıkamanız gerekiyor ve ishal olmamaları için de sık sık vermek yerine zaman zaman ödüllendirmeniz çok daha etik olacaktır. Yem seçiminde de aynı hassasiyeti göstermeniz gerekiyor. Muhabbet kuşu yemi, çok farklı seçeneklere sahip yem seçeneklerinden oluşur. Meyve parçacıklı yemler, çekirdekli yem veya sade kuş yemi gibi pek çok çeşidi bulunmaktadır. Kuşunuzun hangi tür yemi sevdiğini zamanla öğreneceğinizden bu konuda tereddüte kapılmanıza gerek yoktur.

Muhabbet kuşu yemi

Çok sayıda kuş yemi markası, çok farklı kuş yemi türleri piyasada bulunabilir. Ancak bunların her biri, her kuş için uygun değildir. Mesela yavru kuşlar için yem seçiminde bulunurken çekirdeksiz olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Sindirim sistemi yavru iken daha hassas olduğundan kolay hazmedebileceği yemlerin seçilmesi gerekiyor. Ancak yetişkin muhabbet kuşları böyle değildir. Yine hassas bir metabolizma ve sindirim sistemine sahiptirler ancak yavru kuşlara göre daha sağlıklı olduklarını bilmeniz gerekiyor. Bu nedenle yetişkin muhabbet kuşu yemi seçerken çekirdekli veya kuru meyve parçacıklı yem olmasında bir behis yoktur.

Muhabbet kuşu yemi

Sevimli aile dostlarımızın beslenmesine dikkat etmeniz gerektiğini söylerken bir de hangi türden yemlerin satın alınması gerektiğine de değinmek gerekiyor. Uzman veterinerlere göre açıktan satılan kuş yemleri çok sağlıklı değildir. Bu nedenle kapalı ambalaj içerisinde yer alan yemleri tercih etmeniz gerekiyor. Zira yazımızda çokça dile getirdiğimiz gibi sindirim sistemleri hassas olan bu hayvanlar için yem seçiminde doğru karar verilmediğinde ömürlerinin kısalmasına sebep verebilirsiniz ki bu da üzülmeniz için yeterli bir sebep olacaktır.

 

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup