Kedi

American Wirehair Kedisinin Dikkat Çeken Özellikleri ve Karakter Tablosu

İlk olarak 1966 yılında ABD’de yer alan bir çiftlikte ortaya çıkan American Wirehair cinsi kediler, uysal, sessiz ve bir o kadar da hareketli ve sevecen bir yapıya sahiplerdir. Yabancılara karşı sevecen olan bu kediler, çocuklarla ve insanlarla kolaylıkla uyum içerisinde yaşayabilme özelliğine sahiplerdir.

American Wirehair Kedisinin En Temel Özellikleri

🐾 Oldukça hareketli ve atletik bir yapıya sahip olan American Wirehair cinsi kediler, uyumlu yapısı ile dikkatleri üzerine çekiyor.

🐾 Oyun oynamayı seven bu hareketli kediler, sesli oyuncaklara karşı büyük bir sempati duymaktadır.

🐾 Oldukça aktif ve sosyal bir karaktere sahip olan American Wirehair kedisi, yabancı insanlara karşı mesafeli bir tutumun aksine çok sevecen ve sempatik tavırlar sergiler.

🐾 Diğer birçok kedi türünün aksine eve ilk defa gelen yabancılardan saklanmak yerine onlara sırnaşmayı ve kucaklarına atlamayı severler.

🐾 Uysal ve sessiz bir karakter yapısına sahip olsa da sahibinin gittiği her yere peşinden giderek onu takip etmeyi çok sever.

🐾 Çok meraklı bir yapıya sahip olan American Wirehair cinsi kediler, çevresindeki nesneleri ve olayları pür dikkat incelemeyi ve taklit etmeyi çok fazla seven bir yapıya sahiptir.

🐾 Zorlayıcı bir karaktere sahip olmayan American Wirehair kedisi, rahat ve sosyal bir karakter yapısına sahip kedi cinslerindendir.

🐾 Aynı zamanda bakılması da kolay olan bu kedilerin çocuklarla da arası çok iyi olduğu ve kolaylıkla anlaşabildikleri için çocuklu aileler için de en iyi tercihlerden biridir.

🐾 Kilo almaya yatkın olan bu kedilerin beslenme düzeni mutlaka bu özelliklerine göre şekillendirilmelidir. Aksi takdirde fazla kilolar nedeniyle çeşitli sağlık sorunları oluşabilir.

🐾 Bu cinsin en belirgin özellikleri arasında kıvırcık tüyleri ve kıvrımlı bir yapıya sahip olan bıyıkları yer almaktadır. Bu özellikleri sayesinde American Wirehair cinsi kediler kolaylıkla tanınabilmektedir.

🐾 İlgisini çeken her türlü oyuna, oyuncağa ve aktiviteye katılmayı severler. Ayrıca sahibiyle oyun oynamaya ve vakit geçirmeyi de oldukça fazla seven bir yapıya sahiplerdir.

🐾 Bu kedi cinsinin genellikle çok akıllı olduklarını görebilirsiniz. Bunun yanı sıra kolaylıkla eğitilebilme özelliğine de sahiptir.

American Wirehair Kedisinin Karakter Tablosu

Çocuklarla arası: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 
Zeka: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟   
Hareketlilik: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
Bakım ihtiyacı: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
Oyunculuk: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
Eğitilebilirlik: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟

American Wirehair Kökeni ve Tarihi

American Wirehair Kökeni ve Tarihi

İlk olarak 1966 yılında ortaya çıkan American Wirehair, birçok kedi cinsinin aksine doğal bir mutasyon sonucu ortaya çıkmıştır. Bu kedi ırkının ismi, ilk olarak doğduğu yer olan ABD’den geliyor. İlk ortaya çıkan American Wirehair cinsi kedi, bir çiftlikte iki kedinin çiftleşmesi sonucunda ortaya çıkmıştır. Yeni doğan bu bebeğin farklı özelliklere sahip olduğu fark edildikten sonra American Wirehair cinsi ortaya çıkmıştır.

American Wirehair Kişilik Yapısı


Gün boyu aktif, sosyal ve hareketli bir şekilde vakit geçiren bu kediler günün sonunda gelen yorgunlukla keyifli bir şekilde uykuya dalarlar. Avcılık özellikleri gelişmiş olan bu kedilerin hareketli ve atletik yapıları ile bu yeteneğini geliştirmeye çalıştığını görebilirsiniz. Çocuklarla ve insanlarla vakit geçirmeyi seven ve insanlara çok düşkün olan bu kediler, onlara tamamen düşkün değillerdir. Yani evde olmadığınızda da ilgisini çeken bir şeyler bulursa gayet huzurlu bir şekilde vakit geçirmeye devam edecektir. Fakat bunu sağlamak için evde dikkatini çeken oyuncaklar bırakmak çok iyi olacaktır.

American Wirehair Kedisinin Fiziksel Özellikleri

Kilo (erkek): 5 – 7 kg arası
Kilo (dişi): 4 – 5 kg arası
Tüy yapısı: Uzun, sık ve parlak tüy yapısı
Boyut: Büyük
Ortalama yaşam süresi: 14 – 18 yıl arası değişiklik gösterebilir.

American Wirehair Kedisinin Bakımı


1- American Wirehair Tüy Bakımı

American Wirehair cinsi kedilerin tüy bakımı, diğer kedi cinslerine kıyasla çok daha kolaydır. Çok fazla taranma ihtiyacı duymayan bu kedilerin mevsim geçişlerinde tüyleri dökülmeye başlayabilir fakat normal zamanlarda çok fazla taramanız onlara zarar verebilir.

İlginizi Çekebilir: Tüy Toplama Eldiveni: Kedilerde Tüy Bakımı İçin En Basit Yöntem


2- American Wirehair Genel Bakım

Bakımı oldukça kolay olan American Wirehair cinsi kedilerin kulak, göz ve ağız bakımlarının diğer kedi cinslerinde olduğu gibi yapılmasında bir sakın yoktur. Fakat bu bakımları mutlaka düzenli olarak yapmalı ve aksatmamalısınız.

İlginizi Çekebilir: 6 Adımda Kedi Bakımı: Kedi Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler


American Wirehair Beslenme

American Wirehair cinsi kedilerin kilo almaya yatkınlıkları çok fazladır. Bu nedenle bu kediler için mama seçimi yaparken az kalorili ve kaliteli mamalar tercih etmeniz çok daha faydalı olacaktır. Bunun yanı sıra mama seçimi yaparken sağlık durumuna, yaşına, kilosuna ve bu tarz etkenlere dikkat etmeniz kedinizin sağlığı açısından çok daha faydalı olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Omega-3 Bakımından En Zengin Mamalar: En İyi 5 Balıklı Kedi Maması

American Wirehair Sağlık Durumu

American Wirehair Sağlık Durumu

American Wirehair cinsi kedilerin bakımına, beslenmesine ve sağlığına gereken önem verildiğinde 14 – 18 yıl arası bir yaşam sürebildikleri görülmektedir. Hipertrofik Kardiyomiyopati gibi hastalıklara yatkınlık gösteriyor olsalar da genel olarak bakıldığında sağlıklı ve dayanıklı bir kedi ırkı olduğunu söyleyebiliriz.

İlginizi Çekebilir: Kediler Neden Kusar? Kedi Kusmasının 10 Nedeni

American Wirehair Hakkında Sık Sorulan Sorular

American Wirehair Kedisi Çok Tüy Döker mi?

Normal zamanlarda çok fazla tüy dökmeyen bu kediler, mevsim geçişlerinde daha yoğun bir şekilde tüy dökmeye başlayabilirler.

American Wirehair Kedisi Ne Kadar Yaşar?

Bu kedilerin ortalama yaşam süresi 14-18 yıl arası değişiklik gösterebilir.

American Wirehair Kedisi Nerenin Kedisi?

American Wirehair, adından da anlaşılacağı üzere ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde ortaya çıkmıştır ve oranın adını almıştır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup