Kedi

Pixie Bob Kedisi Özellikleri ve Bakımı

Kedilerin dünyasından yeni bir kedi cinsi ile karşınızdayım. Bugün sizler için Pixie Bob Kedisi hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

 

Pixie Bob Kedisi

Pixie Bob Kedisi, ilk defa 1985 yılında Amerika’nın Puget Sound sahilinde görülmüştür. Kedinin evcilleştirilme süreci yaklaşık olarak 15 yıl kadar zaman almış. Genel olarak Amerika’nın kuzey bölgelerinde görülen Pixie Bob, 1993 yılına gelindiğinde TICA ( The İnternational Cat Association – Uluslararası Kedi Derneği) “evcil kedi” türü olarak belirlemiştir. Yabani vaşak kedisi ile evcil bir kedinin çiftleştirilmesinden doğan yavrular, bir takım eğitimlerden geçirilmiş ve saldırganlıkları üzerlerinden atılarak evcil bir kedi haline getirilmiştir.

Pixie Bob Özellikleri

pixie bob kedisi

Kedilerin dünyasında özellikle de Amerika’da tercih edilen Pixie Bob, diğer kedilere göre daha iri yapılı olmasıyla dikkat çekicidir. Güçlü kemiklere sahip olan kedi, yabani vaşak ile kedi arasında bir görünüme sahiptir. Hızlı büyüyen bir yapısı olması hasebi ile doğduğu andan itibaren 1 yıl sonra yetişkin bir kedinin boyuna gelebiliyor. Erkeklerde kedilerin ağırlığı ortalama olarak 5 kilogram iken dişilerde 4 kg. olduğu görülmektedir. Kafası ile vücudu orantılı olan Pixie Bob, sivri kulaklara sahip olup kulakları dışa dönük şekilde öne çıkmaktadır. Kedinin yapısının bir vaşağı andırdığını söylemiştik. Bu belirginlik en çok da tüylerinde görülmektedir. Özellikle de kuyruğu tam olarak bir vaşağın kuyruğu gibidir.

pixie bob kedisi

Pixie Bob kedisi, tüy bakımından da diğer kedilere göre daha farklıdır. Kedi türleri arasında en yumuşak tüylere sahip olarak kabul edilen kedi türü, aynı zamanda iki katlı tüyleriyle de dikkat çekicidir. Pixie Bob’u diğer kedilerden ayıran bir diğer özellik ise patileridir. Zira diğer kedilerin patilerinde önde 5, arkada ise 4 parmakları bulunurken bu kedi türlerinde rakam 7’ye kadar çıkabilmektedir.

Pixie Bob Karakteri

pixie bob kedisi

Karakter bakımından atalarının yabani olmasına karşın Pixie Bob kedisi, çok uysal bir kedi türüdür. İri yapılı cüssesi biraz ürkütücü gelse de ev ortamında gayet uslu bir kedi türüdür. Oyuncaklarla oynamayı sever, sahibine karşı pek ilgilidir. Hatta oyun oynadığınız vakitlerde onun bir kedi mi yoksa köpek mi olduğunu pek ayırt edemezsiniz. Zira diğer kedi türlerinden farklı olarak uzaklaşan oyuncağı sahibine getirebiliyor.

Görünüş itibari ile vahşi bir hayvanı andırsa da duygusal ve cana yakın bir kedi türü olduğunu belirtelim. Sempatik ve zeki bir kedi olması, eğitim konusunda sahiplerinin yorulmamasına yardımcı olur

Tüm bunların yanı sıra oldukça zeki bir kedidir ve entrika çevirme konusunda başarılıdır. Oyunlarla beraber farklı aktiviteler yapmak onu eğlendirir. Aynı zamanda avcılık konusunda orta derecede içgüdüye sahiptir. Genel olarak bağımsız bir yaşantısı vardır.

Pixie Bob Bakımı

pixie bob kedisi

Genel olarak kedilerde en çok problem olan bakım konusu tüyleridir. Ancak Pixie Bob kedisinin tüylerinin sağlam ve kısa olması böyle bir sorunun ortaya çıkmasını engelliyor. Haftada bir defa tüylerinin taranması yeterlidir. Sağlık açısından belirli bir hastalığı olmamasına rağmen, diğer kedilerde olduğu gibi gerekli sağlık kontrollerinin zamanında yapılması önerilmektedir. Güçlü yapısı ve patilerinin farklılığı ile kendini gösteren Pixie Bob kedilerinde en çok dikkat edilmesi gereken konu ise haftada bir tırnaklarının kesilmesidir.

Diğer kedilere benzer yönlere de sahip olan Pixie Bob kedisinin bakımın yaparken her hafta kulaklarına dikkat etmeniz gerekiyor. Kızarıklık durumu söz konusu ise muhtemelen enfeksiyondan kaynaklanmaktadır. Bu durumda, pamuk yardımı ile kulaklarını temizlemenizde fayda vardır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup