Köpek

Yavru Köpek Maması Markaları ve Yavru Köpek Bakımı

Köpekler, en sadık hayvanlardır. Belki de evcil hayvanlar olarak en çok beslenen hayvanların köpekler olması da bundan kaynaklanmaktadır.

Yavru köpekler, belli bir döneme gelene kadar “yavru” olarak beslenmek zorundadırlar, yani onlara özel mamalar ve diğer beslenme şekilleri de yavrulara göre olması gerekiyor. Yavru köpek mamaları, özel olarak hazırlanan ve köpeklerin sindirim sistemlerinde rahatlıkla sinmesi sağlanacak gıdaların içeriği ile oluşturulur. Yetişkinlik dönemine gelinceye kadar da bu mamaların kullanılması en sağlıklısıdır. Günümüzde birçok köpek maması markası olmasına rağmen en sağlıklı ve en kaliteli mamaları tercih etmek isteyenlerin dikkatli davranmaları gerekiyor. Özellikle açık mamalardan uzak durulmasında ve mama seçiminde bulunurken köpeğin ırkına, cinsine ve yaşına göre seçimde bulunulması çok önemlidir.

Yavru Köpek Maması ve Bakımı

En çok tercih edilen yavru köpek mamaları nelerdir?

Anne sütünden yeni kesilmiş ve gelişimini henüz yeni başlatmış olan yavru köpekler için mama seçimi oldukça önemlidir. Özellikle doğal ve kimyasal madde içermeyen kaliteli yavru köpek maması kullanımına dikkat etmeniz gerekmektedir. Birbirinden farklı damak lezzetlerine sahip en çok tercih edilen yavru köpek mamalarını sizler için sıraladık. Köpeğinizin sağlığının korunmasında katkı sağlayacak yüksek vitamin ve mineraller ile zenginleştirilmiş yavru köpek mama markaları;

  • N&D tahılsız, bal kabaklı, kuzu etli ve yaban mersinli yavru köpek maması
  • Purina kuzu etli yavru köpek maması
  • Paw Paw kuzu etli ve pirinçli yavru köpek maması
  • First Class somonlu ve patatesli yavru köpek maması
  • Reflex biftekli ve pirinçli yavru köpek maması
  • ProPlan somonlu yavru köpek maması
  • Royal Canin kuzu etli yavru köpek maması
  • Exculusion düşük tahıllı yavru köpek maması
  • Felicia somonlu yavru köpek maması
  • Spectrum hassas köpek maması

 

Dünyaca ünlü yavru köpek maması markalarını, köpeğinizin damak lezzetine uygun seçimler yaparak düzenli besin takviyesi ile gelişimine ön ayak olacaksınız. Markaların yavru köpekler için üretmekte olduğu mamalar somonlu, biftekli, kuzu etli, tahıllı, meyveli, sebzeli ve biftekli seçenekleri ile hem konserve hemde kurumama olarak satışa sunulmaktadır.

Yavru Köpek Maması

Yavru köpek maması nasıl olmalıdır?

Yavru veya yetişkin köpek maması seçilirken en çok dikkat edilmesi gereken detay, mamanın içeriğidir. Mama içeriğinde etin daha fazla olmasına dikkat etmek gerekiyor, yavru köpeklerin daha sağlıklı yetişebilmesi ve büyüme evresinde iken daha sağlıklı kalabilmesi adına bu detay önemli bir yer tutmalıdır.

Yavru Köpek Maması

Köpek mamaları farklı içeriklerden oluştuğu için satın almadan önce iyi araştırma yapmak gerekiyor. Hayvansal türevler, tavuk ürünleri v.b yazıların olduğu mamalardan uzak durma gerek, bu terimler İngilizce yazıldığı için çoğu zaman satın alan kişi anlamaz. Not düşmek gerekiyorsa üzerinde “chicken by product, meal by product” gibi yazıların olduğu mamalardan uzak durmak, köpeğinizin sağlığı açısından çok daha iyi olacaktır.

Yavru Köpek Maması

Yavru köpekler, yetişkinlik dönemine gelinceye kadar hassas bir şekilde bakım gerekir. Yani hayvanın beslenmesi başta olmak üzere bakım ve eğitiminde çok dikkatli davranmak gerekiyor. Uzman veteriner hekimlere danıştığınızda da aynı şeyleri söyleyecektir. Satın alınan yavru köpek maması içeriğinde olması gerekenler; glucosamine, chondritin, l-carnitin v.b sindirim sistemini geliştirici takviyelerin olmasına dikkat etmek gerekiyor.

 

Yavru Köpek Maması

En iyi köpek mamaları

Kurumama.com en iyi köpek mamaları üzerine çalışan ve müşterilerine bu konuda yardımcı olan bir adrestir. Kısa sürede kargoya verilen ürünleriniz elinize ulaştığında güven içinde kullanabilir, köpeğinizin gelişimi için gözünüz arkada kalmadan mamaları kullanabilirsiniz. Köpeğinizin sağlıklı bir yaşam sürmesi ve yaşam kalitesinin her daim en üst düzeyde tutulması için en kaliteli köpek maması tercih edilmelidir. Damak lezzetine uygun birbirinden farklı seçenekleri ile AcanaBosch, Exculusion, Felicia, Hills, N&N, Proplan ve Royal Canin köpek markalarını tercih edebilirsiniz. Piyasada ki en kaliteli köpek mamaları olan bu markalara en uygun fiyata www.kurumama.com resmi web adresinden kolaylıkla ulaşabilir, sipariş de bulunabilirsiniz.

Yavru Köpek Maması ve Bakımı

Yavru köpek bakımı nasıl olmalıdır?

Evinize aldığınız yeni dostunuz için sağlıklı yaşam faaliyetlerinin devamlılığı oldukça önemlidir. Yavru köpeklerde bakım işlemlerinin daha hassas ve titizce yaklaşılması gerekmektedir. Özellikle aldığınız ırkı yakından tanımanız ve neler isteyebileceğini bilmeniz gerekmektedir. Yavru köpek bakımı için öncelikle kendilerini her daim güvende hissedebilecekleri bir köpek kulübesi  almanız gerekmektedir. Özellikle bahçeniz için önemli olan bu seçimde köpeğinizin büyüklüğüne uygun tercihte bulunmalısınız. Evleriniz için köpek yatağı ile onları mutlu edebilirsiniz.

 

Yavru Köpek Maması ve Bakımı

Anne sütünü yeteri kadar almış yavru köpeklerin gelişimlerini sağlıklı bir şekilde ilerletebilmeleri için 1 yaş altı kaliteli mama seçimlerinde bulunmanız gerekmektedir. Mama takviyesini günün belirli saatlerinde düzenli olarak vermeniz gerekmektedir. Köpek sağlığının öncelik olarak beslenmeden geçtiğini unutmayınız.

Yavru köpek bakımında bir diğer önemli durum ise aşılama işlemleridir. Henüz dünyaya yeni gelmiş olmasından dolayı düşük bir bağışıklık sistemine sahip olan yavru köpekler mikrop ve parazitlerden korunması için aşılama yapılması oldukça önemlidir.

 

Yavru Köpek Maması ve Bakımı

Tüy ve tırnak bakımına yavru köpeklerde oldukça titiz ve hijyenik olmaya dikkat ediniz. Oluşabilecek parazitlere karşı düzenli tırnak kesimi ve tarama işlemleri ile bakterilerin uzak durmasına yardımcı olabilirsiniz. Hayvan kuaförüne danışarak tıraş, banyo ve kesim hakkında destek alabilirsiniz.

Herhangi bir hastalığa karşı yavru köpeklerinizi rutin veteriner kontrolüne sokmanız gerekmektedir. Oluşabilecek herhangi bir rahatsızlığa karşı önlem almanızı sağlayacak olan bu durum, köpeğinizin sağlıklı ve mutlu gelişiminde büyük rol oynamaktadır.

Yavru Köpek Maması ve Bakımı

Yavru köpek bakarken nelere dikkat edilmelidir?

  • Kaliteli mama seçimi ile 1 yaş altı yavru köpek maması ile minik dostunuzu beslemeniz gerekmektedir.
  • Aşılama işlemleri ile vücut içerisinde ve dışarısında oluşabilecek parazitlere karşı önlem almanız gerekmektedir.
  • Tarak, fırça ve tırnak makası ile düzenli fiziksel bakımlarının yapılması hijyenik bir ortam sağlayacaktır.
  • Gün içerisinde farklı oyunlar ile sosyalleşmesine katkıda bulunmalısınız.
  • Besin öğünlerini her gün aynı saatte vermeniz oldukça önemlidir.
  • Soğuk havalardan korunması ve vücut sıcaklığını dengede tutması için yavru köpeklerinize kıyafetler alabilirsiniz.
  • Yavru köpeğinizi güven içerisinde dolaştırmak ve taşımak için köpek tasması ve kimlik bilgisini tasma kısmına eklemeyi ihmal etmeyin.
Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup