Kedi

Kediciğin meskeni

Kedileriniz her şeyinizdir öyle değil mi? İşe giderken aklınız onlarda kalır, bir süre ayrı kaldığınızda özlemeye başlarsınız… Ya onların özledikleri şeyler… Bunları hiç düşündünüz mü?

Kediler, sevecen ve bir o kadar yaramaz varlıklardır. Evde ilgiye en çok muhtaç olan onlardır, ev ahalisinin kendisiyle ilgilenmesini isteyenler de onlardır ve en güzel oyuncakları veya aksesuarları da isteyenler yine onlardır. Onlar, kendi hayatlarını önemserler, sahipleri de bunu önemserse o zaman kediler çok daha samimi birer dost haline gelirler.

Kedi evi

Evde kedi beslemek elbette zahmetlidir. Dökülen tüylerini temizlemek, kedi tuvaleti bakımını yapmak, kumunu temizlemek mamasını aksatmamak ve aşılarını zamanında yapmak… Tüm bunlar, kedilerin daha sağlıklı hayat yaşamaları için uygulanması gereken şeylerdir. Bir de kedilerin daha sevimli olabilmeleri ve kendi hayatlarını daha rahat yaşamaları için gereken bazı şeyler vardır. Bunlardan biri de kedi evi. Kedi evi, adından da anlaşıldığı üzere, kedinin barındığı bir yuvadır. Ancak bu yuva, bildiğiniz tarzdan koca bir yer değil. Bazen bir karton parçası bile kedilere yuva olabilir veya boş bir saksı…

Kedi evi

Kedilerin kendi hayatlarını daha rahat sürdürmeleri için kendilerini güvende hissedecekleri yerler oluşturmanız gerekiyor. Evinizin bir köşesine kedi evi yaparak bunu sağlayabilirsiniz. Ancak bu iş için uğraşmanıza da gerek olmadığını söylemek istiyorum. Petshop mağazalarında bu konuda farklı seçenekler sunulmaktadır. Portatif yapılabilen evler, nereye taşınırsanız taşının kolaylıkla yanınızda götürebileceğiniz şekilde ayarlanmışlar. Yani kedinizi yeni bir yere taşıdığınızda bile alışma sürecinin daha kısa hale gelmesi için gayet etkili bir teknik olduğunu söylemek istiyorum.

Kedi evi

Kedi evi, kedinin beslendiği yere göre ayarlanır. Özgürlüğü seven afacanlar, bahçe içerisinde besleniyorsa buna göre bir ev almak daha uygun olacaktır. Yani daha geniş ve kedinin özgürlüğünü kısıtlamayacak kadar rahat olması gerekiyor. Ancak ev içinde beslenecekse haliyle evinizi daraltmaması gerekiyor. Bu yüzden daha küçük boyutlara sahip kedi evleri işinizi fazlasıyla görecektir. Tabi evlerini hazırlarken fazla aksesuar kullanımından kaçınmanız daha etkili olacaktır. Nihayetinde özgürlük delisi bu varlıkların hareket alanları daraldığında kendilerini baskı altında hissederler.

Kedi evi

Minin dostlarınız için kedi evi hazırlarken aksesuarın fazlasından sakındığınız gibi bir de rahat bir ortam oluşması için de kolları sıvamanız gerekiyor. Yani kedi evinde mutlaka yumuşak bir minder bulundurmanız gerekiyor. Bunun için elyaftan basit bir minder de yapabilirsiniz ya da yünle doldurulmuş bir minder de koyabilirsiniz. Seçim tamamen size aittir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup