Köpek

American Bully (Canis Lupus Familiaris) Cinsinin En Dikkat Çeken 13 Özelliği

American Bully (Canis Lupus Familiaris) İlk ortaya çıktığı zamanlarda American Bully Kennel Club tarafından tanınmış ve yakın bir zamanda ortaya çıkmış bir köpek türüdür.

Sakin, kendinden emin ve tutarlı davranışlar sergilendiğinde aşırı dost canlısı olma özelliğine sahip olan American Bully, sahibinin kucağına oturmaktan zevk alacak kadar sevimli bir mizaca sahiptir. American Pit Bull Terrier ve American Staffordshire köpekleriyle çapraz çiftleşme sonucu ortaya çıkan bu köpek, kışkırtıldığında hırçın bir savaşçı kişiliğine bürünebilirler.

Amerikan Bully Köpeğinin En Belirgin 13 Özelliği 

Amerikan Bully Özellikleri

  1. Bilimsel adı “Canis Lupus Familiars” olan American Bully, görünüşü itibariyle ürkütücü bir izlenim verir.
  2. Görünüşü nedeniyle de birçok insan tarafından tehlikeli ve sert bir mizaca sahip olduğu düşünülür. Fakat bilinenin tam aksine bu köpekler iyi bir mizaca sahiptir.
  3. İlk olarak American Staffordshire Terrier ve AmericanPitBullTerrier türlerinin çapraz çiftleştirilmesi sonucunda üretilmiştir.
  4. Kaslı ve güçlü bir yapıya sahiptirler.
  5. Birçok farklı ırkın aksine farklı renklere sahip olabilirler.
  6. Oldukça iyi huylara sahip bir köpektir.
  7. Tüyleri sık bir yapıdadır ve bu sayede tüy dökme mevsiminin dışında da çok fazla tüy dökmezler.
  8. Görünüşü itibariyle ne kadar yanıltsa da aslında apartman yaşamına da uyum sağlayabilen bir köpektir.
  9. American Bully, birçok köpek türünün aksine farklı boyutlarda (Pocket Bully, Standart Bully, Classic Bully ve XL Bully) olabilme özelliğine sahiptir.
  10. Kısa tüylere sahip olmaları sayesinde tüy bakımı da oldukça kolaydır.
  11. Sert ve kaslı görünümünün yanı sıra keskin bakışlara sahip olmaları da en dikkat çeken özelliklerindendir.
  12. Sahiplerine sadık ve bağlı oldukları gibi diğer aile bireylerini de severler. Aynı zamanda birlikte vakit geçirmekten de çok keyif alırlar.
  13. Kaslı ve sert bir vücut yapısına sahip olmalarına rağmen diğer ırklara göre daha az enerji ihtiyacı duyarlar. Fakat düşük enerji ihtiyacına rağmen her köpek gibi belirli egzersizler ve hareketlilik sağlanmalı.

Amerikan Bully Köpeği Nasıl Eğitilir?

Amerikan Bully eğitimi

American Bully, eğitime açık bir yapısal özelliğe sahiptir. Fakat eğitimler esnasında çok fazla ısrara uğrarlarsa biraz inatçı ve hırçın davranabilirler. Bu nedenle de eğitim sırasında eğitimden bunalacağı kadar zorlanmamaları çok daha faydalı olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Köpeklerde İleri İtaat Eğitimi Nedir, Neleri Kapsar, Nasıl Verilir?

Bu köpekler, çok güçlü ve çevik olmaları nedeniyle birçok ülke çapında riskli köpekler kategorisine girmiştir. American Bully’ler güçlü bir yapıya sahip oldukları için erken yaştan itibaren iyi bir eğitim almalılar. Tecrübeniz yoksa bir eğitmenle birlikte çalışmanızı tavsiye ederim.

İlginizi Çekebilir: 10 Adımda Yavru Köpek Tuvalet Eğitimi [✔️ UZMAN ÖNERİLERİ]

Amerikan Bully Köpeğinin Karakteristik Özellikleri

Amerikan Bully karakteristik özellikleri

Amerika kökenli olan American Bully köpeği, sahibini ve aile bireylerini çok seven, onlarla vakit geçirmekten ve oyunlar oynamaktan zevk alan bir köpektir. Aile dostu, koruyucu ve sadık bir can dostu arayan herkesin tercih edebileceği ideal bir köpek türüdür. Bu köpekler yapısı gereği çok fazla dost canlısı olmalarıyla bilinirler. Aslında onların üretilme nedeni de tam olarak budur. Üretilirken dost canlısı bir köpek hayal edilmişti ve başarıldı da. Ortaya ise American Bully çıktı…

İlginizi Çekebilir: Köpekler Hakkında 32 Bilinmeyen Komik Gerçek

American Bully, çocuklarla çok iyi anlaşıyor olmasının yanı sıra diğer köpek cinsleriyle de çok uyumludur ve iyi anlaşır. Fakat her köpek türünde olduğu gibi onun da erken yaşta eğitilmesi gerektiğini unutmamak lazım. Erken yaşlarda doğru bir eğitim alan bu köpekler, yetişkinlik çağına ulaştıklarında oldukça ideal bir aile köpeği olabilirler. Fakat eğitimcisinin yumuşak huylu ve sabırlı olması, yanlış şekilde yetiştirilmemesi ve iyi bir eğitim alması açısından büyük bir fayda sağlayacaktır.

İlginizi Çekebilir: Köpeklerde Kıskançlık: Neden Kıskanırlar, Belirtileri Nelerdir?

American Bully Nasıl Üretildi?

American Bully Nasıl Üretildi?

Yapısı gereği ürkütücü bir görünüme sahip olan American Bully köpeği, ilk olarak 1990’lı yıllarda American Staffordshire Terrier ve American Pit Bull Terrier köpek ırklarının çiftleştirilmesiyle üretilmiştir. Ülkemizde ise bu köpek, 2010 yılından itibaren yaygın bir şekilde sahiplenilmeye başlamıştır. American Bully köpekleri, sahibinin kucağına çıkıp oturmaktan zevk alacak kadar sevimli ve iyi bir mizaca sahiptir. Üretilmesindeki asıl amaç da zaten dost canlısı olmasıydı. Her şeye ilgi duyan, meraklı olan American Bully, tüm bunların yanı sıra kaslı ve güçlü yapısından da anlaşılacağı üzere iyi bir bekçi köpeği de olabilir.

Amerikan Bully Boyutları

American Bully Boyutları

American Bully türleri, aynı kişilik özelliklerine sahiptir fakat boyutları farklıdır. Bu türler; Pocket Bully, Standart Bully, Classic Bully ve XL Bully olmak üzere dört farklı türü bulunmaktadır. ayrılır.

Amerikan Bully Köpeğinin Fiziksel Özellikleri

American bully Fiziksel Özellikler

Boyun: American Bully, geniş bir boyun yapısına sahiptir.

Vücut yapısı: American Bully, atletik vücudu, kaslı ve heybetli başı, küçük kulakları ile de oldukça dikkat çekici bir görünüme sahiptir.

Çene yapısı: Büyük bir nesneyi kolaylıkla parçalayabilecek kadar güçlü bir çene yapısına sahiptir.

Tüy yapısı: Kısa ve parlak bir görünüme sahiptir.

Boy: En ufak 33 cm. ve en büyük kategori için 57 cm.

Ağırlık: 15 ile 50 kg. arasında değişiklik göstermektedir.

Amerikan Bully Bakımı Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler

American bully bakımı

American Bullylerin tüyleri kısa ve sık bir yapıya sahiptir bu nedenle de tüy dökme mevsimi geldiğinde çok fazla tüy dökmezler. Ayrıca tüy dökme mevsimi olmadığında da tüyleri kısa ve sık olduğu için çok fazla tüy dökmezler fakat tüy bakımının düzenli ve iyi bir şekilde yapılması gerekir. American Bully köpeğinin tüyleri 3-4 günde bir taranması daha sağlıklı olacaktır.

İlginizi Çekebilir: 5 Adımda Köpek Tüy Bakımı Nasıl Yapılır? [✅DETAYLI ANLATIM]

Bu köpeklerin çok sık yıkanmaya ihtiyacı yoktur fakat kulak içleri ve dişleri düzenli aralıklarla kontrol edilmeli ve doğru bir şekilde bakım uygulanmalıdır.  American Bully cinsi, birçok köpek türünün aksine çok fazla egzersize ve hareketliliğe ihtiyaç duymaz fakat yine de az da olsa gerekli egzersizlerin yapılması birçok açıdan daha faydalı olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Köpek Tırnak ve Pati Bakımı Nasıl Yapılır [🐾Köpek Tırnak Bakımı Önerileri]

Amerikan Bully Beslenme Önerileri 

American bully beslenmesi

American Bully köpek cinsi, birçok köpek türünün aksine beslenme konusunda çok seçici davranılması gerekeceği kadar hassas değillerdir. Onlara isterseniz hazır mama, isterseniz de doğal besinler verebilirsiniz. Bu köpek türü, hastalıklara karşı çok fazla hassas bir yapıda değillerdir fakat hızlı kilo alma özelliğine sahip olmaları nedeniyle obezite (aşırı şişmanlık) hastalığına yakalanabilirler. Bu da ilerleyen zamanlarda ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşmasına neden olabilir. Bu sorunun önüne geçebilmek için düzenli aralıklarla ve yeteri kadar beslenmesine dikkat etmelisiniz.

İlginizi Çekebilir: Eklem Ağrısı Yaşayan Yaşlı Köpekler İçin En Etkili 5 Köpek Maması

Amerikan Bully Köpeğinin Tarihi ve Kökeni

American bully tarihi ve kökeni

1990’lı yıllarda ortaya çıkan American Bully, American Pit Bull Terrier ve American Staffordshire Terrier köpek cinslerinin çiftleştirilmesi sonucunda ortaya çıkmış bir türdür. Diğer köpek türlerine göre daha yakın bir zamanda ortaya çıkan Amerikan kökenli Bully, ülkemizde ise 2010 yılından sonra yaygın bir şekilde beslenmeye başlanmıştır.

American Bully Hakkında Sık Sorulan Sorular

American Bully Beslenmesi Nasıl Olmalı?

American Bully köpeğini ister doğal besinlerle, isterseniz de hazır mamalarla besleyebilirsiniz.

American Bully Eğitilir mi?

American Bully köpek cinsi, dost canlısı bir mizaca sahiptir. Eğer eğitmen yumuşak huylu ve sabırlı olursa dilediğiniz gibi eğitilebilir.

American Bully Hangi Köpeklerin Karışımıdır?

American Pit Bull Terrier ve American Staffordshire köpekleriyle çiftleştirilmesiyle ortaya çıkmıştır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Merhabalar, bende bir bully sahibiyim, bu cinsi sahipleneceklere tavsiyem eğitimlerini 3 7 ay arasında tamamlamaları olcaktır. İyi bir eğitimle oldukça sağdık ve zeki bir karaktere sahip oluyorlar

  2. Bu cins hakkında aradığım tüm soruların cevabını bulduğum bir metin olmuş teşekkürler 😌

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup