Kedi

Yavru bir kediyi eğitmek mümkün mü?

Kediler, köpekler gibi itaatkar hayvanlar değiller. Yani eğitimleri köpekler kadar kolay olmaz. Bu nedenle az da olsa bazı şeyleri yaptırabilmek adına henüz yavru iken eğitmeye başlamanız gerekiyor.

Yavru kedilerin uysallaşmasını sağlamak ve eğitimde bazı şeyleri öğretebilmenin en güzel yöntemi sürekli olarak onları okşayın ve oyun oynamayı alışkanlık haline getirin. Bu şekilde davrandığınızda kedinizin size alışması çok daha kolay olur ve zor olan eğitimi bir nebze de olsa daha rahatlar.

Yavru bir kediyi eğitmek mümkün mü?

Kum kabına alıştırma

Kedinizi kum kabına alıştırma sürecinde de yine yavruluk döneminden başlangıç yapmanız gerekiyor. Eğer kedi, annesi tarafından büyütülmüşse, kum kabına kendi başına gitmesi biraz zaman alacaktır. Bu nedenle sabırlı olmanız gerekiyor. Bu tip durumlarda genellikle yavru kediler kum kabına doğru giderler, böyle bir şeyle karşılaştığınızda yapmanız gereken şey, kedinizi nazikçe kum kabına koymak olacaktır.

Yavru bir kediyi eğitmek mümkün mü?

Mobilyaların altına saklanan yavru kediler

Yavru kediler, yeni geldikleri ortama kolay alışamayabilirler ve çevrelerindeki her şey onları tedirgin edebilirler. Böyle bir durumda kediler genelde mobilyaların altına saklanırlar. Kedilerin böyle bir şey yaptığına tanık olursanız onları sıkıştırarak çıkartmaya çalışmayın. Aksine kendi haline bırakmanız, kedinizin ortama alışmasını daha da kolaylaştıracak ve bir süre sonra artık ortalarda gezinmeye başlayacaktır.

Yavru bir kediyi eğitmek mümkün mü?

Seyahate çıkartmayın

Yavru kediler, seyahate pek alışık değillerdir. Eğer kısa süreliğine bir seyahate çıkıyorsanız, kedi maması miktarını yeteri kadar kedinin ulaşabildiği bir yere bırakın tabi suyunu da ihmal etmeyin ve bu şekilde seyahate çıkın. Kediniz acıktığında mamasını yiyecektir. Bu durum hem yeni geldiği ortama alışmasında etkili olacak hem de seyahate alışık olmadığı için herhangi bir psikolojik travma geçirmemesini sağlayacaktır.

Yavru bir kediyi eğitmek mümkün mü?

Sabırlı olmaya çalışın

Kediler, başında da dediğim gibi köpeklere göre daha zor hayvanlardır. Eğitilmeyi pek kendilerine yediremezler. Bu nedenle sabırlı olmanız gerekiyor. Bakımları, mamalarını yemeleri ve size alışmaları kısa sürede olabilecek bir şey değildir. Bu nedenle yavru kedi eğitimi konusunda sabırlı olmanız en önemli şeylerden biridir. Zamana yayarak kedi eğitimine eğilmeniz ve bu şekilde davranmanız, yukarıda saydığım detaylara dikkat etmeniz hem sizin açınızdan hem de kediniz açısından çok daha iyi olacaktır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup