Akvaryum

Balıklarınıza İyi Bakın

Balık beslemek, diğer evcil hayvanlara göre biraz daha zordur. Balık beslerken sadece yemine dikkat etmek gerekmez. Zira akvaryumlar da en az balık yemi kadar önemlidir.

Balıkların Sağlıklı Yaşaması İçin  Ne Yapılmalıdır?

akvaryum balığı nasıl beslenir

Akvaryumlar, aslında balıkların cinsine ve türüne göre üretilir. Yani her balık her akvaryumda yaşayamaz. Büyüklüğüne, türüne ve oksijen alma oranına göre akvaryum imalatı yapılır. Bu nedenle balık beslemeye karar verdiğinizde, akvaryum seçimi konusunda da dikkatli davranmanız gerekmektedir. Bunun için İyi akvaryum nasıl olur? isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

Balıklarınız için doğru akvaryumu seçtikten sonra sıra balık yemi seçimine gelir. Balıkların yaşamını doğrudan etkileyen yemler, kalitesine göre balıklarınızın daha uzun soluklu nefes almalarını sağlar yani, onlara baktıkça yakaladığınız huzurun süresi artar.

Balık Yemi Nasıl Seçilir?

akvaryum balığı nasıl beslenir

İlk defa balık besleyeceklerin dikkat etmeleri gereken en önemli şey, balığın türüdür. Zira balıklar üç türden beslenirler. Otobur olanlar, etobur olanlar ve hepçiller.

Balıklarınızın cinsini ve türünü öğrendiğinizde, hangi sınıftan olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz. Buna göre seçim yapmanız, balıklarınızın daha sağlıklı beslenmelerine yardımcı olmakla birlikte ömürlerinin de uzun olmasını sağlayacaktır.

Etobur balıklar için yem seçiminde bulunurken protein oranına dikkat etmeniz gerekiyor. Bu balık türlerinin beslendiği yemlerinin yüzde 40-70 arasında protein içermesi gerekiyor. Sosyal medya sitelerinden veya balık besleyen bir tanıdığınızdan bilgi alarak hangi yemin daha kaliteli olduğunu tespit edebilirsiniz. Ayrıca Kaliteli balık yemi nasıl olur? isimli yazımızdan yardım alabilirsiniz.

Balık Yeminin Son Kullanma Tarihi 

akvaryum balığı nasıl beslenir

Balık yemi seçiminde bulunduktan sonra dikkat edilmesi gereken şeylerden biri ambalajları ve son kullanma tarihleri olmalıdır. Bu önemli detayı atlatmadan balıklarınızın beslenmesine göstereceğiniz özen sayesinde balıklarınız çok daha uzun ömürlü olacaktır.

Bilhassa balık yemi seçiminde bulunurken kaliteli markaları tercih etmeniz her ne kadar daha fazla para ödemenize neden olsa da uzun süreli bir dostluk için buna değeceğinden emin olabilirsiniz.

Balıklar Nasıl Yemlenir?

akvaryum balığı nasıl beslenir

İlk defa balık sahibi olanlar, beslemeleri konusunda biraz tecrübesiz olabilirler. Bu normal bir durum olmakla birlikte aşılması gereken önemli bir konudur.

Balıkların hafızaları çok kısa sürelidir. “balık hafızalı” tabirinin kullanılmasının nedeni de budur. Bu nedenle siz ne kadar yem verirseniz verin, balıklarınız ne zaman yediklerinin farkında olmadıkları için her gelen yemi yiyeceklerdir. Ancak balıklar genel olarak 3 gün yem yemeseler bile hayatta kalabiliyorlar. Tabi bunu yapın demiyorum ama balıklarınıza günde 2 defa yem vermeniz kâfidir.

Balıklarınıza yem verirken, ölçü olarak tutturmanız gereken ayar, 3-4 dakika süre içinde tüketebilecekleri kadar yem vermek olacaktır. Yemi karıştırarak verebileceğiniz gibi akvaryumun farklı köşelerine de bırakabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken önemli bir diğer husus ise balıkların beslenme saatleridir. Bazı balıklar gündüz bazıları ise gece beslenirler. Zaman içinde bunu öğrenerek balıklarınıza hangi saatte yem vereceğinizi daha net öğreneceksiniz.

Akvaryum bakımı nasıl yapılır? isimli makalemizde balıkların yemlenmesi konusunda ve akvaryum temizliği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Akvaryum Aksesuarları

akvaryum balığı nasıl beslenir

Yazımızın başında belirttiğimiz üzere balıklar için en önemli etkenlerden bir tanesi akvaryumunuz olacaktır. Balıklarınızın sağlıklı yaşayabilmesi için, akvaryumunuzun temiz ve büyük olması gerekmektedir.

Balıklarınızın sayısına göre büyük bir akvaryum seçerek, sürekli olarak temizliğini yapmanız oldukça önem taşımaktadır. Temizliğinin içerisinde suyun değişimi de yer almaktadır.

Tüm bunların haricinde suyun sıcaklığı ve pH değeri de büyük önem taşımaktadır. Balığınızın cinsine göre gerekli olan su sıcaklığını ve pH değerini öğrendikten sonra suyunuzu ayarlayabilirsiniz. Bu sayede balığınızın daha uzun ömürlü olmasını sağlamış olacaksınız.

En uygun akvaryum aksesuarları ve ısıtıcılar için buraya tıklayabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
4-ekim-popup