Genel

Kaliteli Yem ve Mamaları Tercih Edin

Evcil hayvanlar beslenirken üzerinde en çok durulması gereken konulardan biri de yem ve mama konusunda seçim yaparken dikkatli davranmaktır. İnsanlar gibi hayvanlar da beslenmelerinde dikkat edilmesi gereken hayvanlardır. Bu nedenle güvenilir bir adresten, onaylı markaları tercih etmeniz gerekiyor.

Balık, kedi, köpek veya diğer evcil hayvanların en temelinde dikkat edilmesi gereken konulardan biri beslenmeleridir. Sağlıklarını, büyümelerini ve sahibi ile sağlıklı bir iletişim kurabilmeleri için evcil hayvan yemi konusunda dikkatli davranmak gerekiyor. Günümüzde piyasada pek çok türden hayvan yemi veya maması bulunmaktadır. Açık olarak satılanlar olduğu gibi kapalı satılan yem ve mamalar da vardır. Ancak hepsinde temel olarak kullanılan ibare “kaliteli”, “doğal” veya “taze” gibi kelimelerdir. Tabir caizse “kimse yoğurduna ekşidir” demez. Bu nedenle satın almadan önce yem ve mamalar hakkında kesinlikle ince detayına varıncaya kadar araştırma yapmanız gerekiyor.

Taze Mama

Tavsiyelere uyun

Sosyal medya sitelerinde veya evcil hayvanlarla ilgili kurulan internet sitelerinde, pek çok evcil hayvan sahibi; kullandığı köpek maması, kedi maması, balık yemi veya diğer yem ve mamalar hakkında yorum yapar. Marka eleştirileri, olumlu ve olumsuz yorumlar, şikayetler vs. tüm bunlar aslında yeni evcil hayvan sahibi olmuş biri için güzel şeylerdir. Mesela köpeğiniz için köpek maması satın almadan önce bu platformları inceleyerek mamalar hakkında değerlendirmede bulunabilir, böylelikle en sağlıklı kararı vererek mama satın alabilir. Bunun gibi diğer evcil hayvan yemleri ile ilgili de gerekli bilgilere kolaylıkla ulaşabilir.

Köpek maması

Veterinerinizden tavsiye alın

Evcil hayvan sahibi olmak kendi başına sorumluluk gerektirir. Hayvanın rutin sağlık bakımı, gerekli aşıların yapılması, beslenmesi, temizliği ve bakımı derken bir çocuk gibi ilgilenmeyi gerektirir. Bu gibi rutin işlemler yapılırken de bir veterinerden yardım alınır. İşinde uzman ve hayvanların dilinden iyi anlayan bir veteriner bulduğunuzda gerçekten şanslı olduğunuzun hissine kapılabilirsiniz. Aşı veya diğer kontrollerin yapılması için evcil hayvanınızı götürdüğünüz veterinerden bir de evcil hayvan yemi hakkında da bilgi edinmenizi öneriyoruz. Mesela kedinizin cinsine, yaşına, cinsiyetine ve ırkına göre kedi maması seçmeniz gerekebilir. Böyle bir durumda eğer henüz yeni kedi almışsanız kesinlikle acemi olduğunuzu kendinize itiraf etmeniz gerekiyor. Yani bir uzmandan yardım almanız gerekiyor. Bu şekilde mama satın aldığınızda veya markası konusunda tercih yaptığınızda kesinlikle daha sağlıklı mama markaları tanıma fırsatı elde etmiş olacaksınız.

Kedi maması

Evcil hayvanlarınızla daha iyi vakit geçirmek için sağlıklarını koruyacak ve gerekli minerallerle hayvanın büyümesini sağlayacak yemleri tercih etmenizi öneriyoruz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup