Genel

Evcil hayvanlarınız için yem ve mamalar

Yem ve mamalar, evcil hayvan besleyenlerin hiç unutmamaları gereken temel işlerden biridir. Hayvanlarının daha sağlıklı büyümesi için bu temel görev, aksatılmadan yerine getirilmelidir.

Hayvanlar da insanlar gibi acıkan ve susayan varlıklardır. Doğada özgür olduklarında bu ihtiyaçlarını kendi başlarına giderme kudretine sahiptirler. Ancak evcilleştirilen hayvanların bu ihtiyaçları, sahiplerinin temel görevi haline gelir. Çünkü evcilleşen hayvanlar; ihtiyaçlarını karşılamada, doğada olduğu gibi özgür hareket edemediklerinden sahiplerine muhtaç olurlar.

Tabi ki bir hayvanı beslemenin farklı nedenleri vardır. Mesela bir çoban köpeği veya bekçi köpeği, daha çok koruma amaçlı beslenir. Ya da köy ortamında beslenen bir kedi, fare istilasından korunmak için beslenir. Bu tip nedenlerde beslenen hayvanlar, doğa ile iç içe oldukları için veya daha özgür oldukları için ihtiyaçlarını yine kendileri giderebilirler. Ancak şehir hayatında, minik bir dost olması için beslenen hayvanlar için bunu söylemek mümkün değildir.

Evcil Hayvanlar İçin Beslenmenin Önemi

Sokak hayvanları veya evcil hayvanlar… Her ikisi de neredeyse aynı minvalde incelenmesi gereken türlerdir. İkisi de muhtaç, ikisi de ilgi isteyen sınıfta yer alırlar. Özellikle evde beslenenler daha fazla ilgiye ihtiyaç duyarlar. Köpek maması, kedi maması, balık yemi, tavşan yemi veya bu hayvanların ihtiyaç duydukları diğer aksesuar ve malzemeler.

Bunların rutin bir şekilde kontrol edilmesi gerekiyor. Özellikle de yem ve mama konusu en önemli ve en hassas konulardan biridir ki yem ve mama sorunu yaşayan hayvanların sağlıkları risk altına girer, yaşamlarındaki kalitenin düşmesi durumu söz konusu olur ve daha da önemlisi sahiplerine eskisi gibi ilgi duymayabilirler.

Tüm bu psikolojik sıkıntılarının yanında sağlık sorunlarının oluşması da muhtemeldir. Örneğin bir köpeğin yeteri kadar protein alamaması ilerleyen dönemlerde çeşitli hastalıklara yol açabilir.

Tüm evcil hayvanlar için beslenme en öncelikli detay olmalıdır. Aksi halde pek çok sorun doğabilir. Bu yüzden beslediğiniz hayvana özel üretilmiş olan mamaları ve yemleri kullanmanız evcil dostunuz için en iyi seçecek olacaktır.

Mama Seçimi Yaparken Kaliteden Ödün Vermeyin

Köpek, kedi ve kuşlar; en rahat eğitilen evcil hayvanlardır. Ancak eğitilmeleri kolay olduğu kadar ilgiden yoksun da bırakılmamaları gereken varlıklardır. Mesela çalışan bir kişinin kedi beslerken dikkat etmesi gereken en önemli şey, kedi maması seçerken ve kediye mama verirken dikkatli olmasıdır.

Evde olmadığınız zamanlarda kedinin karnını doyurabilmesi için kediye ait alanda sürekli mamanın bulunması gerekiyor. Aynı durum kuşlar ve köpekler için de geçerlidir. Kuşların kafeslerinde kuşyemi, köpeklerin yine barınaklarında köpek maması bulunmazsa, gün içerisinde evde yalnız kaldıklarından sağlıklı bir hayat sürdürmeleri neredeyse imkansız hale gelir.

En çok akıllara takılan konulardan bir tanesi de ev yemeği mi kuru mama mı sorusudur? Bu sorunun cevabı için Hazır mama mı, ev yemeği mi? isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup