Genel

Hayvanların halinden anlayın

Evcil hayvanlar her ne kadar sessiz varlıklar olsa da onların da duyguları ve ihtiyaçları vardır. bu yüzden onları anlamak en azından anlamaya çalışmak, sahiplerinin temel görevlerindendir.

Yaz ayları geldi, sıcaklar kendini iyiden iyiye göstermeye başladı. Her şeyimizi mevsimin seyrine göre ayarladık da sıra geldi evdeki minik dostlarımıza… Onlar için de bir takım hazırlıklara girmemiz icap ediyor. Zira can taşıyan bu varlıkların da temel bazı ihtiyaçları vardır. Beslenme programlarının değişmesi, daha sık bakım gerektirmesi gibi dikkat edilmesi gereken konular. Peki, bu konuda neler yapmalısınız veya nelere dikkat etmelisiniz. Gelin hep birlikte bakalım.

Evcil hayvanlar

Sıcak havalarda sularını ihmal etmeyin

Sıcak havalar, insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da daha fazla su ihtiyacına neden olur. Terlemenin daha fazla olması, koşturan hayvanların sık sık ısınmaları ve bu ısınmalardan dolayı hararet yapmaları su içmelerini daha fazla gerektirir. Bu nedenle serin havalarda dikkat ettiğiniz su konusunu, yaz aylarında daha bir ciddiye almanız gerekiyor. Ancak bu şekilde hayvanlarınız sıcak yaz günlerini daha neşeli atlatırlar ve kış aylarına daha sağlıklı bir şekilde giriş yaparlar.

Evcil hayvanlar

Mamalar ve yemlere dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte evcil hayvanlarda değiştirilmesi gereken bir diğer şey de mama ve yemlerdir. Bu konuda ne kadar çok hassas olursanız, sahip olduğunuz minik dostunuzun sağlığı da o kadar yerinde olur. Köpek maması veya balık yemi… Her neye sahip olursanız olun beslenmelerine azami derecede dikkat etmeniz gerekiyor. Yaz aylarında hem sıcak havalardan dolayı hem de hayvanlar daha fazla dışarıya çıktıklarından acıkmaları daha fazla görülür. Bu nedenle mamalarını daha sık vermeniz gerekiyor. Tabi duygularını ve düşüncelerini ifade edemeyen bu varlıkların yem oranını ayarlamak da size düşüyor.

Evcil hayvanlar

Dışarıdaki hayvanları da unutmayın

Evcil hayvanların bakımı yaz aylarında daha bir zor olsa da bir şekilde bakılır ve ihtiyaçları karşılanır. Ancak bir de bu işin sokak yüzü vardır. Yani sokak hayvanları… Sokak hayvanları konusunda hassas ve duyarlık olmak gerekiyor. Onlar da can taşıyan varlıklardır ve onların da düzenli olarak beslenmeleri, sularının aksatılmaması gerekiyor. Bu nedenle yakınınızda bir yerde mutlaka köpek maması, bir kap su ve hayvanların yaz aylarının sıcaklarından korunabilecekleri barınaklar inşa etmeniz gerekiyor. Sağlıklı hayvanlarla mutlu yaşamanın sırrına ermek için onların dilinden anlamak gerekiyor.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup