Kedi

Kedi Tırmalama Tahtası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedilerin en temel ihtiyaçlarından bir tanesi de tırmalama eğilimidir. Tüm kedi ırkları içgüdüsel olarak tırmalama ihtiyaçları vardır. Bunun yanı sıra tırnaklarını törpülemek için de tırmalama eylemi gösterirler. Bu yüzden kediler evdeki eşyaları tırmalamak isteyebilir. Evdeki eşyaların zarar görmesini istemeyenler için en iyi seçeneklerden bir tanesi kedi tırmalamasıdır.

Kedi Tırmalama Tahtası

Kedi tırmalamaları, daha çok kedi tırmalama tahtası olarak bilinir, ancak pek çok farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar arasında tercih yaparken, kedilerin ihtiyaçlarını iyi belirlemeniz gerekir. Bunun yanı sıra kedi tırmalaması hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız avantajlı bir durum olacaktır. Bu rehberimizi okuyarak kedi tırmalamasının önemini ve nasıl seçileceği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Yavru Kediler Neden Isırır?

Kedi Tırmalama Tahtası Nasıl Seçilir?

Kedi tırmalaması kedilerin ihtiyaç duyduğu bir üründür. Hem kedilerin tırnak bakımlarını gerçekleştirmesi için hem de avcılık içgüdülerini törpülemesi için önemli bir rol oynamaktadır. Bunun yanı sıra, kedilerin günlük egzersizlerini yerine getirmesi için bir araç olarak kullanılabilir.

Kediler genel olarak oyuncu bir yapıya sahiptir. Onların daha kaliteli bir hayat sürdürmeleri için günlük egzersizler ve oyunlar oldukça önemlidir. Buradan yola çıkarak, kedi tırmalaması alırken kedinizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmanız gerekir.

İlginizi Çekebilir: Tüy Toplama Eldiveni: Kedilerde Tüy Bakımı İçin En Basit Yöntem

Kedi Tırmalama Tahtası Özellikleri

  1. Boy: Kedilerin gerinmek ve esnemek için de tırmalama tahtası kullanmaktadır. Bu yüzden kedi tırmalama tahtası seçerken boyutunu göz önünde bulundurmanız gerekir.
  2. Doku: Tırmalama tahtalarının dokuları farklılık gösterebilir. En iyi seçeneklerden bir tanesi halat gibi iplerden oluşan tırmalamalardır. Bu ürünler genel olarak daha dayanıklıdır. Bunun yerine halıyla kaplanmış kedi tırmalamaları da tercih edilebilir. Özellikle de kedinizi koltuk kenarı gibi yerleri tırmalıyorsa halı kaplı olanları seçmek daha doğru olacaktır.
  3. Dik – Yatay: Tırmalama tahtaları, kule şeklinde olabileceği gibi paspas türünde olanları da bulunmaktadır. Eğer kediniz koltuk kenarları gibi dik yerleri tırmalamayı seviyorsa, kule türünde olanlar tercih edilebilir. Eğer evdeki halıyı tırmalamayı tercih ediyorsa paspas türünde olanlarına yönelmek daha doğru olacaktır.
    Bunun yanı sıra kedinizin kilosu da önemlidir. Eğer kediniz arka ayakları üzerinde duramayacak kadar kiloluysa, kule tipinde olanlar tercih edilmemelidir.
  4. Dayanıklılık: Kediler genellikle tırmalama alanlarını düşman olarak görürler ve onlara saldırılar. Bu yüzden kedi kulesini devirebilir. Ürün seçimi yaparken daha sağlam ve dayanıklı ürünler tercih etmeniz daha güvenli olacaktır. Ayrıca kedi kulelerini olduğu yere sabitlemeniz de alınması gereken önlemler arasında yer almaktadır.

İlginizi Çekebilir: Kedilerde Stres Yaratacak Durumlar Nelerdir?

Kediler Tırmalama Tahtasına Nasıl Alıştırılır?

Diğer sorunlardan bir tanesi de kedileri tırmalama tahtasına alıştırmaktır. Bunu yaparken en önemli şey, kedinin ilgisini çekmek olacaktır.

  1. Kedinizin tırmalama kulesi almadan önce en çok tırmaladığı alanın hemen yanına yeni tırmalama tahtasını koymanız kedinin ilgisini çekmesi için iyi bir yöntemdir. Örneğin kediniz kanepenin kenarını tırmalıyorsa hemen yanına kedi tırmalamasını koyabilirsiniz.
  2. Kedinin ilgisini tırmalama tahtasının üzerine çekebilmek için kedi otu da kullanılabilir. Catnip olarak bilinen bu ürün kedilerin ilgisini çeker. Böylece kedi tırmalama tahtası kedi için daha çekici olacaktır.
  3. Kediniz tırmalama tahtasına alıştıktan sonra istediğiniz yere koyabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Kedileri Eve Alıştırmak: Kedileri Sosyalleştirmenin 10 Etkili Yolu

Kediler Neden Tırmalar?

Kedilerin tırmalama istekleri genellikle içgüdüsel olarak gerçekleşir, ancak bazı kediler yavruluk döneminde hayatta kalmak için pençelerini kullanmayı erken öğrenebilir. Bu yüzden tırmalama durumu kedinin karakterine bağlıdır.

Stres: Kedilerin tırmalama nedenlerinden bir tanesi stresli olmalarıdır. Eğer kediniz köşeye sıkışmış bir durumdaysa, sürekli gürültüye maruz kalıyorsa, tanımadığı insanlarla karşılaşıyorsa veya mekan değişikliğine maruz kaldıysa stres görülebilir. Buna bağlı olarak da eşyaları veya canlıları tırmalayabilir. Bu tırmalamalar genelde şiddet içerikli olmaktadır.Kedilerde Stres Yaratacak Durumlar Nelerdir? isimli yazımızı inceleyerek daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Hastalık: Kedilerde tırmalamaya yol açan durumlardan bir tanesi de hastalıktır. Bu tırmalama şekli şiddet içerikli olabilir. Eğer kedi hastaysa, kedini savunmak için çabalar. Bu sırada algıladığı tehditlere karşı tırmalama eylemi gösterebilir.

İçgüdüsel: Kediler kendilerini savunmanın yanı sıra avcılık içgüdülerinden dolayı da tırmalama eylemi gösterebilir. Ayrıca hem gerinmek için hem de tırnak yapılarını korumak için tırmalamayı severler.

İlginizi Çekebilir: Kedilerin Zeka Gelişimini Destekleyen En İyi 5 Kedi Oyuncağı

Kedi Tırmalama Tahtası Nereden Satın Alınır?

Kedi tırmalaması satın almak için yukarıdaki resme tıklayarak web sitemizdeki ürünleri görebilirsiniz. Oldukça fazla çeşit bulunmasıyla beraber, oldukça kaliteli ürünler yer almaktadır. Her bütçeye uygun ürün bulunmaktadır, kedi tırmalaması fiyatları da oldukça uygundur.

Kedilerin en temel ihtiyaçlarından bir tanesi olan kedi tırmalaması satın almak için buraya tıklayın. Web sitemizden yapacağınız alışverişler hızlı bir şekilde kargolanarak en kısa sürede adresinize ulaşacaktır. Ayrıca kediler için hazırlanmış yüzlerce ürün çeşidinin arasından sizin için en uygun ürünü seçebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Kedi Eğitimi Nasıl Verilir? İşinizi Kolaylaştıracak En İyi Kedi Eğitim Ürünleri

Kedi Tırmalama Tahtası Hakkında Sık Sorulan Sorular

Kediler Tırmalama Tahtasına Nasıl Alıştırılır?

Kedinizin tırmaladığı yerin yanına tırmalama tahtasını yerleştirerek alıştırabilirsiniz.

Kedi Tahtası Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kedi tahtası seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli şeyler boyutu ve dokusudur.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup