Kedi

Kediler Birbirlerine Nasıl Alışır?

Bazen bir ev içerisinde birden fazla kedi bulunabiliyor ve bu kediler kendi aralarında anlaşamadığı için sürekli kavga edebiliyor. Bu durumda birbirlerine zarar verebiliyorlar ve evden sorunlar oluşabiliyor. Bazense evde tek olan kedinize arkadaş olması için yeni bir kedi sahiplenmeyi düşünebilirsiniz. Bu durumda da iki kedinin birbiriyle anlaşması konusunda tereddüt edebilirsiniz. En başta unutmamanız gereken en önemli unsur kedilerin birbirine alışması için sabırlı olmanız ve iyi bir eğitim vermeniz gerekiyor.

Kediler genel olarak yalnızlıktan hoşlanan ve kendi alanlarını korumak isteyen hayvanlar olduğu için yeni bir kediye alışmaları zor olacaktır. Ancak üzerinden belli bir zaman geçtikten sonra ve iyi bir eğitim verildikten sonra bu sorun çözülebilir.

Kedilerinizi Doğru Şekilde Tanıştırın

kedileri birbirine alıştırmak

Eğer evinize yeni bir kedi getirmeyi düşünüyorsanız en başta ayrı odalarda tutun ve yeni kediyi odasından çıkartmayın. Eski kediniz yeni kedinin kokusunun kapının arkasından duyacaktır. Aynı zamanda yeni kedinizin altına tişört veya bir bez parçası serin ve üzerinde uyumasını sağlayın. Daha sonra yeni kedinin kokusu tişörte geçecektir. Bu tişörtü eski kedinizin yatağına bırakın. Kediniz ilk başlarda yatağında başka bir kedi kokusu olmasını garipseyecektir. Ancak üzerinden biraz zaman geçtikten sonra alışmaya başlayacak ve benimsemesi için bir aracı olacaktır.

Kedilerin yavruyken birbirleriyle büyümesi de oldukça olumlu sonuç çıkaracaktır. Çünkü kediler beraber büyüyerek birbirlerine alışmaya başlar ve aralarında kuvvetli bir bağ oluşur. Böylece evin içerisinde birlikte sorunsuz bir şekilde yaşayabilirler.

İlginizi Çekebilir: Kedileri Eve Alıştırmak: Kedileri Sosyalleştirmenin 10 Etkili Yolu

Kendi Özel Eşyaları Olmasını Sağlayın

kedileri birbirine alıştırmak

Her kedi için kendine ait mama kabı, su kabı, yatak vb. kişisel eşyaları olmasını sağlayın. Aksi halde birbirleri ile rekabet içerisinde olabilirler. Bunun yanında ayrı vakit geçirmeleri için özel alanlar oluşturun. Bu alanlar içerisinde kedi yatakları, kedi ağaçları gibi eşyaları kullanabilirsiniz.

Bununla beraber mama kaplarını farklı odalarda veya bir odanın farklı köşelerinde bulundurun. Böylece mamalarını yerken daha az strese gireceklerdir ve kavga etmeyeceklerdir.

Kediler için uygun ürünlere ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir: Kedilerin Daha Uzun ve Sağlıklı Yaşaması İçin 18 Öneri

Sorunların Üstesinden Gelin

kedileri birbirine alıştırmak

Kedileriniz herhangi bir durumda fiziksel olarak kavga ettikleri halde onları alkışla veya su fışkırtarak ayırmaya çalışın.Bu kavgalar onların arasının daha da açılmasını sağlayacaktır. Eğer alkış ve su işe yaramazsa kedi sakinleştirici spreyler kullanılabilir.

Her iki kedi için de eşit olarak ilgi ve şevkat göstermeye çalışın. Kedinizin gergin olduğu zamanlarda onunla beraber olun ve oyunlar oynayarak onu rahatlatmaya çalışın. Eğer sorunların üstesinden gelemeyecek duruma gelirseniz profesyonel bir kişiden yardım almanız faydalı olacaktır.

Yeni Kedi Eve Gelmeden Önce Yapılması Gerekenler

kedileri birbirine alıştırmak

Eve ikinci bir kedi getirmek herkes için zor bir süreçtir. Kedilerin birbirine alışması zor olabilir ve bu süreci bilinçsiz bir şekilde yönetmek sorunlara yol açacaktır. Bunun için yeni gelen kediden önce yapılması gerekenlere dikkat edilmelidir.

  1. Yeni kediyi seçmek: Evinize yeni alacağınız kediyi seçerken, kedinin yavru ve karşı cinsten olması avantaj olacaktır. Çünkü akran ve aynı cinsiyetli olan kediler arasında rekabet olması muhtemeldir. Bu durum da süreci uzatacak ve zorlaştıracaktır. Ancak kediyi seçme şansınız yoksa, zor ama mümkün bir süreç olacaktır.
  2. Kedinin sağlık kontrolü: Yeni gelen kediyi eve almadan önce veteriner hekim tarafından kontrol edilmesi gerekir. Bu kontroller sonucunda kedinin taşıdığı hastalıklar ve bulaşıcı hastalıklarının olup olmadığı anlaşılır. Burada en sık karşılaşılan durum yeni kedinin iç – dış parazit taşımasıdır.
  3. Tırnakların Kesilmesi: Yeni kediyi evinize almadan önce her iki kedinin de tırnaklarını kesmeniz, muhtemel saldırıların önüne geçecektir.

Sık Sorulan Sorular

Bazı durumlarda aşırı derecede kıskanç olabilir ve kıskandıklarını belli etmek için sahiplerine trip bile atarlar.

Kediler Birbirine Ne Zaman Alışır?

Kedinizin yapısına göre bu süreç iki günde sürebilir iki haftada sürebilir.

Kedi Sahibini Unutur mu?

Kediler sahiplerine çok fazla düşkündür ve bu nedenle sevdikleri kişileri unutmaz.

Bu Video İlginizi Çekebilir!!

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Evime ikinci bir kediyi aldım, çok kavga ettikleri için, sayfanızda paylaştığınız bilgileri takip ederek alıştırmaya çalışıyorum, yatağında koyduğum bir havluyu, diğer kedimin yatağına koyuyorum, böylece alışmaları daha kolay olacaktır 😌

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup