Kedi

Kedilere İlaç İçirmek: Kedilere İlaç İçirmenin En Kolay Yolları

Kedilere ilaç içirmek oldukça zorlu bir süreçtir. Çünkü bu tarz durumlarda sevimli dostlarımız pek sakin kalmaz ve kaçmaya çalışabilirler. Bu nedenle sizinle paylaşacağımız yöntemleri uygulayarak kedinize ilacını kolaylıkla içirebilirsiniz.

Kedinizin bir hastalığı olduğu zaman ilk yapılan veterinere götürmektir. Veterinere gittiğiniz zaman hekiminiz, kedinizde ilaç tedavisinin başlamasını isteyebilir. Hastalığının çözümü bulunduğu için bir yandan sevinirsiniz ancak diğer yandan kedinize nasıl ilaç içireceğinizi düşünebilirsiniz. Kedi sahipleri için bu seans oldukça zorlu geçmektedir. Ancak makalemizde sizlerle paylaşacağımız birkaç ipucu sayesinde kedinize kolaylıkla ilaç içirebilirsiniz.

Kedilere İlaç İçirmenin En Kolay Yolları

İlginizi Çekebilir: Kedilerde Yüz Felci Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?


1- İlacı Mamasının İçine Katın

En başta denemenizi tavsiye ettiğimiz yöntem en kolayıdır. Çoğu kedi konserve mamalara hayır diyemez. Islak mamasının içerisine kullanması gereken ilacı katıp, mama homojen bir yapıya sahip olana kadar karıştırırsanız muhtemelen kediniz durumun farkına varmadan mamasını afiyetle yiyecektir. Eğer kedinizin kullanması gereken ilaç ağır bir kokuya veya tada sahip değilse muhtemelen ilaç sorununu çözmüş olacaksınız.

 

İlginizi Çekebilir: Kedilerde İshal Nedenleri ve Tedavisi


2- İlacı Direkt Vermek

Eğer kedinize sıvı bir ilaç vermeniz gerekiyorsa önceden odadaki dikkatini dağıtacak tüm etmenlerden kurtulmanız gerekiyor. Daha sonra bir masa gibi düz bir yüzeyin üzerine havlu sararak kendinize bir çalışma alanı yaratmalısınız.

Öncelikle kedinizi kuçağınıza alıp biraz okşayıp sakinleşmesini sağlamalısınız. Onunla iletişim kurarken nazik bir ses tonuyla seslenmelisiniz. Eğer kediniz çok hareketli bir şekilde davranıyorsa onu havluya veya battaniyeye sarabilirsiniz. Kedinizi sararken sadece kafası dışarıda kalmalıdır.

Sıra geldi kedinize ilacı vermeye. Eğer kediniz çok agresifleşmediyse miyavladığında veya ağzını açtığı herhangi bir anda çabuk bir hamleyle ilacı ağzına dayayabilirsiniz. Ancak kediniz agresifleştiyse ve hiperaktif davranışlar sergiliyorsa kedinizin ensesini tutup ağzının iki yanına hafifçe bastırarak ağzının açılmasını sağlamanız gerekiyor. Tabi ki bu yöntem mecbur kalınmadığı sürece uygulanmamalıdır.

Buradaki önemli noktalardan bir tanesi de kedinize mama verirken ona bağırmamanız ve kızmamanız. Aksi taktirde çok daha fazla agresifleşebilir.

İlginizi Çekebilir: Kedilerde Tüy Yumağı Sorununu Önlemek İçin 10 Tavsiye


3- Kedilere Hap Vermek

Kedilere hap vermek, bir kediye banyo yaptırmak kadar zordur. Dolayısıyla kedilere doğrudan hap vermek sıvı ilaç vermekten çok daha zordur. Burada en önemli nokta sakinliğinizi korumanızdır. Eğer kediniz sizin gergin olduğunuzun farkına varırsa kendisi de agresifleşebilir.

Hap vermek için en sağlıklı yöntem kedinizi bir havluya veya battaniye sarmak olacaktır. Böylece kediniz patilerini oynatamayacaktır ve hareketsiz duracaktır. Daha sonra baş parmağınızı ve orta parmağınızı kullanarak çenesine hafifçe baskı uygulayın. Kafası geriye doğru gideceği için ağzı açılacaktır. Ağzı açıldığı anda hapı ağzının tam ortasına yerleştirin ve ağzını kapatın. Ardından boğazını nazik ama seri bir şekilde ovalayın. Böylece hap midesine inmiş olacaktır. Eğer kediniz dudaklarını yalıyorsa hapı yutmuş demektir.

İlginizi Çekebilir: Kedilerde Ağız Kokusu Neden Olur? Nasıl Tedavi Edilir?


4- Sıvı İlaç Vermek

Kedilere sıvı ilaç vermek oldukça zordur çünkü asla rahat durmazlar. Bu durumda ya sizi tırmalamaya çalışırlar ya da kaçmaya çalışırlar. Böyle durumlarda kedinize sıvı ilaç verebilmek için havluya sarma yöntemini kullanabilirsiniz. Sıvı ilacı eklediğiniz şırıngayı bir kenara bıraktıktan sonra kedinizi bir havluya ellerini ve ayaklarını çok fazla hareket ettiremeyecek şekilde yavaşça sarın. Daha sonra bir elinizle havluyu tutun ve diğer elinizle de şırıngayı. Bu şekilde kediniz sizi tırmalayamaz ya da kaçmaya çalışamaz ve şırıngayla kolaylıkla sıvı haldeki ilacı verebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Kedilerde Stres Yaratacak 7 Belirgin Etken


Kedilere İlaç Vermek Hakkında Sık Sorulan Sorular

Kedilere Nasıl Hap Verilir?

Kedilere hap vermenin en sağlıklı yöntemi, kedinizi bir havluya sardıktan sonra vermektir.

Kediye Şırınga İle İlaç Nasıl Verilir?

Kedinize şırıngayla ilaç verirken bir anda hepsini vermemelisiniz. Yoksa kedinizin boğazına ve hatta ciğerlerine bile kaçmasına neden olabilirsiniz.

youtube izlenme satın al

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup