Köpek

Köpek Tasması Nasıl Seçilir? En Uygun Köpek Tasması Modelleri

Köpek tasması hem sevimli dostlarınızı hem de sahiplerinin işini kolaylaştıracaktır.Bu nedenle köpeğinize tasma seçimi yaptırırken cinsiyetine, boyutuna ve karakter yapısına göre farklılık göstermektedir.

Tasma seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalardan biri köpeğin cinsi, yaşı ve büyüklüğüne göre  yapılacak tasma seçimi ile ihtiyaç duyduğunuz yerlerde daha rahat bir kullanım sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra sevimli dostlarınıza uygun  kullanılan malzeme de çok önemlidir, köpeğinizin canını acıtacak bir tasmadan kesinlikle uzak durulması gerekir. Örneğin, plastik malzemeler veya köpeğin boynunu acıtacak diğer malzemeler kullanılarak elde edilen tasma modelleri, köpeğinizin sağlığını olumsuz yönde etkileyeceği için bu tip sakıncalı tasmalardan kaçınılması gerekir..

Köpek Tasması Seçimi Nasıl Yapılır?

Köpek Tasması Seçimi Nasıl Yapılır?

Köpek tasması, köpeklerin kendilerini daha emniyette hissetmelerini sağlamaları ve sahiplerinin de kontrolleri altında olmaları için kullanılması gereken bir aksesuardır. Eğer tasmayı taktığınızda, köpeğinizin boynunu acıtıyorsa bu durum sevimli dostlarınıza fiziksel anlamda büyük zarar verebilir.

Boyun tasmaları köpeğinize bir sağlık sorunu  teşkil etmez.Genel olarak tüm köpek ırklarında boyun yapıları fizyolojisi gereği hassas bir yapıdadır.Sadece tasmayı çekme olayı uygulandığı kadar kolay değildir. Tasmayı doğru kullanmadığınız takdirde köpeğinizin troid bezlerinden tutun eklem ağrılarına kadar sağlığına ciddi anlamda sağlık sorun ortaya çıkabilir. Bu nedenle sevimli dostlarınıza uygun tasma seçimi yapmanız gerekir.

İlginizi Çekebilir: Yavru Köpek Bakımı Hakkında Bilinmesi Gereken 10 Önemli Detay

Tasma seçerken köpeğin rahatlığını ve köpeğinizin türüne göre ipinin uzunluk ve kısalığını göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Örneğin saldırgan bir köpek sahibi iseniz veya daha çok kıskanç bir yapıya sahip ise uzun tasma seçmeniz yanlış olacaktır, çünkü bu tip tasmalarla köpeğin kontrolünü sağlamak çok zordur bu da haliyle çevresine zarar verme durumu ile karşı karşıya kalmanıza neden olabilir.

Köpek Tasması Çeşitleri

Köpek Boyun Tasması Çeşitleri

Köpek tasması seçiminde yapısı ve kullanılan malzemesi kadar üretim amacı da önemlidir. Bazı köpek tasmaları, süs amaçlı olarak üretilirler, sadece köpeğinize sağlayacağı görsel bir güzellik için kullanılabilen bu tasmalar, spor yaparken veya köpeğe eğitim verirken kullanılamaz, eğer köpeğinizle yürüyüşe çıkacaksanız bunun için üretilen tasma modellerini incelemeniz daha doğru olacaktır.

1- Köpek Boyun Tasması

Köpeklerin direk boyun bölgelerine takılarak kullanılan tasmalar türüdür.Özellikle yavru köpeklerin tasmaya alıştırdığınız dönemde boyun tasmaları kullanılması önerilmektedir  Avantajları arasında uzun süre boyunda takılı kaldığında herhangi bir soruna yol açmaması vardır. Ancak bu tasma türleri çok aktif ve söz dinlemeyen köpekler için uygun değildir. Tasmayı çektiğinizde boynunda baskı hisseder ve sakatlı yaşamasına neden olabilir.


2- Köpek Göğüs Tasması

Daha çok hareketli köpekler için tercih edilen tasma türüdür. Sahipleriyle çıktıkları yürüyüşlerde kullanılan göğüs tasmalarına nazaran boyun tasmalarına göre daha sağlıklıdır. Bu tasmalar özellikle boyun bölgesi hassas olan köpekler için sahiplerinin göğüs tasması tercih etmesi tavsiye edilir. Ayrıca avantajları arasında göğüs tasması kullanan köpeklerin  kontrol atına alınması diğer tasma türlerine göre daha kolaydır. boyun tasması kullananlara göre daha kolaydır.


3- Köpek Gezdirme Tasması

Sevimli dostlarınız oldukça hareketliyse dışarıda kontrol altına tutmanız köpek sahiplerini zorlayabilir. Bu nedenle köpeğinizi kontrol altında tutmak için köpek gezdirmek için üretilen tasmaları kullanmanız tavsiye edilir. Kişinin seçimine göre her türlü uzunlukta satın alınabilen bu tasma modelleri, günlük hayatınızda işinize çok yarar. Standart ebatları 120 cm olan gezdirme tasmaları köpeğinizin canını acıtmadan kullanabileceğiniz bir üründür.

Bu Tasmalar Dikkatinizi Çekebilir

  1.  Doggie Otomatik Uzatma Tasması Soft Açık Mavi L-50 Kg 5 Mt
  2. Doggie Otomatik Uzatma Tasması Master Pembe Xs-12 Kg 3 Mt
  3. Doggie Otomatik Uzatma Tasması Soft Yeşil L-50 Kg 5 Mt

4- Köpek Eğitim Tasmaları

Köpeğinizin sosyal çevreye daha kolay ayak uydurabilmesi için alması gereken eğitim türleri vardır.Temel itaat ve ileri itaat eğitimlerde kullanılan özel tasmalar, verilen komutları uygularken işinize yarar. Eğitim tasma türleri genellikler Boğma Tasma ve Dikenli Tasma olarak çeşitleri mevcuttur. Ayrıca  havlama tasmaları olarak adlandırılan tasmalar da eğitim tasmaları içinde yer alır. Eğitim tasmalarının kullanılmasındaki amaç, köpeğinizin ilgisini başka yere çekme ya da canını acıtarak havlamayı sonlandırmak için üretilmiştir.

Köpeğinize uygun bir tasma kullanmazsanız bu durum birçok hastalığın ortaya çıkmasına neden olur.Bu hastalıklar şunlardır;

  1. Boyun Yaralanmaları
  2. Kulak ve Göz Sorunları
  3.  Hipotiroidizm
  4. Ön ayaklarda sinir sisteminin rahatsızlığı

Tasma Seçimi Nasıl Yapılır?

Köpek tasması seçerken ilk önce dikkat etmeniz gereken detay, hangi malzemelerden yapıldığıdır. Bazı tasmalar, köpeklerin boyunlarını acıttığı için zarar verirler veya sıkabilirler. Bu tip durumlar köpeğin hırçınlaşmasına neden olmakla birlikte köpeğin nefes almasını da zorlaştırır. Bu yüzden sağlıklı malzemelerden üretilmiş bir tasma seçmeniz daha uygun olacaktır. Fiyatları çok da yüksek olmayan tasmalar da en iyisini seçmeniz ise köpeğinize verdiğiniz değeri gösterir.

Köpek Tasmaya Nasıl Alıştırılır?

Köpek Tasması Nasıl Alıştırılır

Genel olarak pamuk veya diğer tekstil ürünleri kullanılarak üretilen köpek tasmaları, zaman içinde yıpranmaya başlarlar ve değiştirilmediğinde , dostlarınız bunları kopartacaktır. Bu nedenle arada bir kontrol etmeniz gerekiyor. Köpeğinizin tasmasında yıpranmalar veya kopmaya meyilli durumlar söz konusu ise yeni bir tasma almanız şarttır. Ancak bu tasmanın eski tasmaya benzemesine dikkat edin. Eğer böyle bir imkan yoksa, biraz sabırlı olmanız gerekecektir. Köpeğinizin yeni tasmasına alışması biraz zaman alabilir, ancak hiç alışamayacak gibi bir hisse kapılmanıza gerek yok. Uzunluğu, kullanılan malzeme vs. tüm bunlar köpeğin yeni tasmasına alışmasını biraz uzatacaktır.

Sık Sorulan Sorular

Köpek Tasması Fiyatı Ne Kadar?

Satın alacağınız köpek tasması; modeline, kullanılan malzemesine göre fiyatları değişmektedir. Ayrıntılı bilgi için mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yavru Köpek Tasması Nasıl Olmalı?

Yavru köpeğinizin ilk tasma seçimi tokalı bir tasma olmalıdır. Bu köpeğinizin tasmaya alışmasını kolaylaştırır.

Dikenli tasma ne işe yarar?

Genel olarak eğitim sırasında köpeğe verilen komutların uygulanması için takılır

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup