GenelKöpek

Köpekler Nasıl Temizlenir?

Köpeklerin normal şartlar altında ayda bir yıkanması uygun olacaktır. Ancak bu durum köpek sahiplerinin kendi ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken şey köpekler ne kadar sık yıkanırsa o kadar koku yapacaktır. Çünkü yıkama sırasında kullanılan şampuanlar cildi bir miktar kurutur ve yüzeyde bulunan yağ tabakasını alır. Dolayısıyla köpeğin cildi bu durumu normalleştirmek için yağ salgılar ve bu yağ yıkama esnasında köpek kokusu salgılamasına sebep olur. Nu yüzden köpeğinizi ayda birden daha sık yıkamamak daha doğru olacaktır.

Köpekler Nasıl Yıkanır?

köpekler nasıl temizlenir

Köpekleri yıkarken köpeklere uygun şampuan kullanılır. Genel amaçlı şampuanlar kullanılabileceği gibi özel durumlara göre de şampuan tercihine dikkat edilmelidir. Örneğin mantar, egzama, alerji gibi durumlarda uygun şampuan tercih edilmelidir. Banyo yaptırılırken suyun sıcaklığı ılık olmalıdır ancak insan vücudunun uygun olduğu sıcaklıklarda yıkamamak daha doğru olacaktır. Köpeklerinizi yıkarken özellikle baş bölgesine dikkat edilmelidir.

köpekler nasıl temizlenir

Bununla beraber uzun tüy yapısına sahip köpeklerin kulakları düşük olduğu için kulaklarına su kaçmamasına dikkat edilmesi gerekir. Çünkü kulakları normal şartlar altında da pek hava almamaktadır. Kulaklarına su kaçarsa ilerleyen zamanlarda kulak hastalıklarına yol açabilir. Bu yüzden başını yıkarken kulaklarını çok ıslatmamak gerekir. Eğer kulaklarını yıkayacaksak kulak içlerine pamuk tıkayarak su kaçmasını engellemek gerekir. Ayrıca köpeklerde kulak temizliği hakkında bilgi sahibi olmak için buraya tıklayabilirsiniz.  Son olarak gözlerini ve boyun bölgesini çok şampuandan uzak tutarak dikkat edebilmelidir.

Köpekler için uygun olan şampuanlar için buraya tıklayabilirsiniz. 

Köpekleri Yıkarken Yapılması Gerekenler

köpekler nasıl temizlenir

  • Köpeğinizin tüylerini banyodan önce özenli bir şekilde tarayın.
  • Suyun sıcaklığını ayarlayın.
  • Köpeğinizi yıkarken onunla iletişim halinde olun ve ses tonunuzu ayarlayın. Köpeğinize iltifatlar ederek sakinleşmesini sağlayabilirsiniz.
  • Köpekler için üretilmiş şampuanlardan uygun olanını seçin
  • Köpeğinizi şampuanladıktan sonra üzerinde şampuan kalmaması için iki kere durulayın.
  • Köpeğinizi kuruturken önce kalın bir havlu kullanın ve üzerindeki fazla ıslaklığı alın. Daha sonra kurutma makinesinin en düşük ayarında kullanarak, yeterince uzak bir mesafeden tüylerini kurutun. Köpeklerin tüyleri sıcaklığa karşı duyarlı olduğu için dikkatli olun. Sıcak havalarda havluyla kuruladıktan sonra güneş ışığında tamamen kurutabilirsin.
  • Banyo sonrasında ödül maması ile köpeğinizi ödüllendirin.

Köpeklerin Gözleri Nasıl Temizlenir?

köpekler nasıl temizlenir

Köpeklerde göz temizliği özellikle basık yüzlü ve patlak gözlü köpek ırklarında önemlidir. Çünkü bu köpeklerin göz yaşı kanalları ile burun delikleri arasında bulunan bağlantı zayıftır ve bu kanallar sürekli tıkalıdır. dolayısıyla sürekli olarak göz yaşı akıntısı olur.Bunun sonucunda gözde enfeksiyonlar ve çapaklanma oluşabilir.

Bunun dışında göz temizlemek için göz antiseptiği kullanılmalıdır. Bununla beraber köpekler için üretilmiş göz temizleme solüsyonları bulunmaktadır. Solüsyonları bir parça temiz pamuğa uygulayarak gözleri silebilirsiniz. Buradaki maddeler göz içerisine temas ettiği zaman bir problem olmayacaktır ancak her göz için ayrı bir pamuk kullanılmalıdır. Çünkü bir gözünde oluşmuş enfeksiyon diğer gözüne bulaşabilir.

Göz temizleme solüsyonları dışında evde bulunan herhangi bir malzeme ile temizlik yapılmamalıdır. Özellikle musluk suyu veya temiz su kullanılmamalıdır. Aksi halde gözlerinde tahriş yapabilir.

Köpekler için uygun olan göz temizleme ürünlerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup