Kuşlar

Muhabbet kuşunuza iyi bakın

Muhabbet kuşları, sesleri, renkleri ve şımarık hareketleriyle sahiplerini kendilerine bağlayan hayvanlardır. En güzel yönlerinden biri de tekrarlama alışkanlıklarının olmasıdır.

Evinizde kuş besliyorsanız muhtemelen şımarık hareketlere pek aşinasınızdır. Muhabbet kuşları; oynamayı seven, oyuncaklarla vakit geçirmeye bayılan varlıklardır. Bir de biraz eğitim aldıklarında dünyanın en şirin varlıkları haline gelebiliyorlar. Tabi tüm bunları başarabilmek için kuşunuzla çok iyi geçinmeniz gerek ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamanız gerek. Kuşlar, özgürlüğü seven ve özgür kalmayı hiçbir şeye değiştirmeyen canlılardır. Bu nedenle kafes kuşu olsa bile onlara belli bazı hakları tanımanız gerekiyor. Sürekli kafes içinde tutmak veya oda içerisinde hapsetmek, kuşların ruhuna aykırıdır. Yani özgürlüğüne olan düşkünlüklerini kısıtlamamanız gerekiyor.

Kuş kumu

Kuşlarınıza iyi davranın

Her canlı ilgiye muhtaçtır. Kedi, köpek, insan, bitki vs. can taşıyan ne varsa ilgi görmeyi ister ve gerektiği gibi ilgilenmekten hoşlanır. Muhabbet kuşları da öyledir. İyi davranan bir sahibi varsa çok mutludur, isteklerini yerine getiren bir sahibe sahip ise dünyanın en neşeli varlığıdır. Peki, ama kuşların dilinden anlamadan isteklerini anlamak mümkün müdür? Tabiî ki mümkündür. Yeni aldığınız bir muhabbet kuşundan belki çok fazla bir şey anlayamazsınız ancak zaman ilerledikçe kuşunuzun ne istediğini çok daha iyi anlamaya başlar ve buna göre hareket edersiniz. Kuş yemi seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini, kuş kumu seçerken hangi ayrıntılara dikkat etmeniz gerektiğini, aksesuar alırken kuşunuz için faydalı olup olmadığını vs. tüm bunları zaman içinde çok daha iyi anlayacağınız için kasıntı yapmanıza gerek yok, sadece sabırlı olmayı öğrenin.

Kuş yemi

Kuş yemi önemlidir

Kuş yemleri, muhabbet kuşlarının hayatını idame etmelerindeki en büyük etkendir. Kaliteli olması ise kesinlikle dikkat edilmesi gereken husustur. Kuşların doğasında, güzel besinleri yemek vardır. Lezzet veren ballı krakerler veya ödül yemlerini bu yüzden çok severler. Aslında bir kuşunuz varsa ve istediğiniz gibi davranmasını istiyorsanız, kesinlikle bu konuya dikkat etmeniz gerekiyor.

Muhabbet kuşu bakımı

Yani sıradan bir yem veya kum aldığınızda kuşunuzla iletişiminizin çok iyi olmasını beklemeyin. Çünkü böyle bir şey mümkün değildir. Dikkatli davranmak, seçimleri isabetli bir şekilde yapmak ve sonuçları en mükemmel şekilde elde etmek için bir bilene danışın veya zaman içindeki birikimlerinizi bir araya getirerek en iyi şekilde davranın.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup