Kedi

Nebelung Kedisi Bakımı ve Beslenme Önerileri

Gümüş rengi, parlak tüyleriyle dikkat çekici görüntüye sahip olan Nebelung kedisi, ülkemizde nadir görünen kedi ırklarından biridir. 1970’li yıllara dayanan bir geçmişe sahiptir ve iki aynı cins kedisinin çiftleştirilmesi sonucu ortaya çıkan safkan bir kedi ırkıdır.

Nebelung Kedisi Genel Özellikleri

Nebelung Kedisi Genel Özellikleri

🐾 Nebelung kedisi Nazik ve sevecen davranışlarıyla dünyada popüler bir ırk haline gelmiştir.

🐾 Ortalama 11 ile 16 yıl arası yaşam süreleri vardır.

🐾 Günümüzde nadir rastlanılan ırklardan biri haline gelmiştir.

🐾 Her kedi cinsinde görülebilecek hastalıkların dışında cinse özgü kalıtsal bir hastalık yoktur.

🐾 Mavi Rus kedisi ile benzer kişilik özelliklerine sahip olmasının yanı sıra Nebelung kedisinin keşfedilmeleri uzun sürmüştür.

🐾 Nebelung kedileri diğer kedilerle ve köpeklerle çok iyi anlaşabilen bir yapıya sahiptir ancak çocukların seslerinden ve yaramazlıklarından büyük rahatsızlık duyduğu için çocukların yanında pek keyif almaz.

🐾 Genel görünümü itibariyle adeta aslanı anımsatan kürkleri ile diğer kedi ırklarından ayrışır.

🐾 Sahipleriyle yakın bağ kurduktan sonra yanlarından ayrılmak istemez ve birlikte vakit geçirmekten büyük keyif alır.

🐾 2011 yılında ortaya çıkmasını sağlayan kişi olan Cora Cobb,  kedi etkinliklerinde Nebelung türünü tanıtması ile şampiyonluk statüsünü elde etmiştir.

🐾 Bu ırk özellikle Amerika ve İngiltere’de daha sık görülmektedir.

Nebelung Kedisinin Fiziksel Özellikleri

Nebelung Kedisinin Fiziksel Özellikleri

Mavi Rus kedisini andıran görünümü ve nazik yapısıyla oldukça popüler bir kedi ırkı olan Nebelung kedisi, orta boy kedi ırkları arasında yer alır. Vücut yapısına baktığımızda adeleli bir görüntüsü olmasının yanında kıvrımlı gövdesi ve püsküllü pençeleri ile eşsiz bir kedi cinsidir. Bunun yanı sıra çıkıntılı yüz hatlarına sahiptir ve belirgin bıyıkları Nebelung kedisinin sıra dışı bir görüntüye sahip olmasını sağlar. Gümüş rengi, uzun ve parlak tüy yapısıyla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.  Bu cins kedilerin kulak arkaları vücut rengine kıyasla daha açık tondadır ve cinsin orijinal rengi orta tonlardaki gümüş veya mavi renk olarak bilinmektedir.

İlginizi Çekebilir: Mavi Rus (Russian Blue) Kedisi Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey [Bakım Tavsiyeleri]

Kilo (dişi) 3,5 kg
Kilo (erkek) 6,5 kg
Yaşam Süresi 11 ile 16 yıl
Vücut Yapısı Uzun, zarif bir vücut yapısı vardır
Göz Rengi Yeşil

Nebelung Kedisinin Kişilik Özelliği

Nebelung Kedisinin Kişilik Özelliği

Sevimli, neşeli, canlı ve zeki bir kişilik özelliğine sahip olan Nebelung kedisi, yumuşak ve iyi huyludurlar. Sahiplerine karşı yakın bağlar kursalar da yabancılardan uzak durmayı tercih eder. Tam bir ev kedisi olduğunu söyleyebilirim. Nebelung kedisi dışarıda vakit geçirmektense evinde bulunmaktan daha çok keyif alır.

Hayatlarının sonun kadar sahiplerine karşı sadık kalan bir cinstir ve yakın bağ kurduğu kişilerle iyi iletişim halindedir.  Rutini seven bir kedi cinsidir, evde bozulan düzenden büyük rahatsızlık duyar. Erken yaşta sosyalleştirildiği takdirde diğer canlılarla uyum içerisinde yaşayabilir ve çevreye daha kolay adapte olabilir.

Nebelung Kedisi Karakter Tablosu

 

🌟🌟🌟

Çocuklarla arası:
Zeka Düzeyi:                🌟🌟🌟🌟🌟
Hareketlilik:  🌟🌟🌟🌟
Bakım ihtiyacı:             🌟🌟🌟
Oyunculuk:   🌟🌟🌟🌟
Eğitilebilirlik: 🌟🌟🌟🌟
Diğer Hayvanlarla Uyumu: 🌟🌟🌟🌟🌟

 Nebelung Kedisi Bakım Önerileri

Her kedi ırklarında olduğu gibi Nebelung kedisi cinsininde bakımın ayrı bir özen gösterilmesi gerekir. Her zaman hijyenik bir ortam koşullarının sağlanması ve ihtiyacı olan bakımının sağlanması önemlidir.

Nebelung Kedisinin Tüy Bakımı Nasıl Yapılır?

Bakım işlemleri arasında tüy bakımının yapılması oldukça önemlidir. Bu cinse sahip olan kediler genel olarak sağlıklı ve parlak bir tüy yapısına sahip olması için düzenli olarak tüylerinin fırçalanmasına ihtiyaç duyar. Bu nedenle uygun bir kedi fırçasıyla aşağıdan yukarıya doğru fırçalama işlemi yapılmalıdır.

İlginizi Çekebilir: Kedilerde Tüy Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? En İyi 5 Kedi Tarağı Önerileri

Nebelung Kedisinin Kulak Temizliği Nasıl Yapılır?

Nebelun kedi cinsinin kulaklarında birikin kirleri düzenli olarak nemli bir bez yardımıyla temizlenmesi gerekir. Bu sayede olası enfeksiyonların önüne geçerek sevimli dostunuza daha sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Kedilerde Kulak Temizliği Nasıl Yapılır? [Detaylı Anlatım✅]

Nebelung Kedisi Beslenme Önerileri

Nebelung Kedisi Beslenme Önerileri

Sevimli dostunuzun sağlıklı bir kedi olması için  beslenmesine dikkat etmeniz gerekir. Bunun için ihtiyacı olan besin değerlerine sahip kaliteli bir kedi maması tercih etmelisiniz. Günde 2 öğün beslemeniz kediniz için yeterli olacaktır. Bunun yanı sıra kedinize en uygun beslenme önerileri hakkında bilgi almak için uzman bir veteriner hekimden tavsiye almanız önerilir.

Bu mamalar ilginizi Çekebilir

Jungle Colormix Tavuklu Kedi Maması 15 Kg
Catty Kuzu Etli Yetişkin Kedi Maması 1 Kg
Acana Wild Prairie Tahılsız Tavuklu Ve Balıklı Kedi Maması 4,5 kg

Nebelung Kedisinin Sağlık Durumu

Nebelung Kedisinin Sağlık Durumu

Dünyanın en sağlıklı kedi ırkları arasında yerini alan Nebelung kedisinin kalıtsal bir hastalığı yoktur. Ancak her kedi ırkında görülebilecek kalça displazisi, böbrek yetmezliği gibi hatalıklar bu kedi cinsi içinde geçerlidir. Ortalama yaşam süreleri 11 ile 16 yıl olan Nebelung kedisinin daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için bakımına ve beslenmesine hassasiyet gösterilmesi gerekir. Bu sayede sevimli dostunuza daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesine yardımcı olabilirsiniz.

Nebelung Kedisinin Tarihi ve Kökeni

Nebelung Kedisinin Tarihi ve Kökeni

1980 yılında Amerika’da Cora Cobb ‘un Mavi Rus kedisini Domestic shorthairt kedisiyle çiftleşirerek ortaya çıkarttığı safkan bir kedi cinsidir. İki kedi cinsinin çiftleştirilmesinden doğan Nebelung kedisi, görünümü ve kişilik yapısı itibariyle Mavi Rus kedisiyle benzer özellikler taşır. 2011 yılında ortaya çıkmasını sağlayan kişi olan Cora Cobb,  kedi etkinliklerinde Nebelung türünü tanıtması ile şampiyonluk statüsünü elde etmiştir. Günümüzde popüler ırklar arasındadır.

Nebelung Kedisi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Nebelung Kedisinin Çocuklarla Uyumu Nasıldır?

Nebelung kedisi kişiliği gereği gürültülü ve hareketleri ortamlarda bulunmaktan hoşnut olmadığı için çocukların yanında bulunmaktan keyif almaz.

Nebelung Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Nebelung kedisi 11 ile 16 yıl yaşam süreleri vardır.

Nebelung Kedisi Sadık mı?

Nebelung kedisi uyumlu yapısı ve sempatik görünümüyle, sahiplerine karşı son derece sadık bir ırktır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup