Kedi

Bengal kedisi hakkında bilinmesi gerekenler

Kedi dünyasının kendinden söz ettiren ve kendine has karekteristik özellikleri ile ön plana çıkan Bengal Kedisi, kedi ailesi içinde en vahşi ve atılgan kedi olarak bilinmektedir.

Bengal Kedisi Özellikleri ve Bakımı Nelerdir?

bengal kedisi özellikleri

Bu yazımızda genel olarak Bengal kedisinin fiziksel ve karakteristik özelliklerinden bahsedeceğiz. Bunun ynaında Bengal kedisi bakımı hakkında bilgilendireceğiz. Dilerseniz bu kedi ırkının kökeni ile başlayalım:

Bengal Kedisi Kökeni

bengal kedisi özellikleri

Ormana ait vahşi bir kedi gibi ön plana çıkan Bengal Kedisi, adını Asya Leopar kedisinin “Felis Bengalensis”ten alır. Aslında bir evcil kedi olmasına rağmen atılgan yönleriyle ön plana çıkmasından dolayı biraz daha “vahşi kediler” sınıfında değerlendirilmektedir.

1950-60 yılları arasından mağarada evcilleştirilen kediler, yarı evcil kedilerdi. Ancak evcil Shorthair ile çiftleştikten sonra günümüze artık tam evcil kedi olarak gelmiştir. Kaliforniyalı Jean Mill, bir Asya Leoparı satın aldıktan sonra yalnız kalmaması için siyah bir kedi daha satın almıştır. Aslında Mill’in kedilerde yeni bir cins üretmek gibi bir amacı yoktu fakat ilerleyen zamanlarda sürpriz bir çiftleşme ile kediler birleşmiş ve ortaya daha farklı olarak Bengal kedisi türü çıkmıştır.

Günümüzde vahşi atalarından en az dört kuşak daha ileride olan Bengal kedileri için vahşi kedi yakıştırması yapmak doğru değildir. Bu kediler, özellikleri bakımından oldukça evcilleşmiş ve sosyallik bakımından diğer vahşi kedilere nazaran çok daha evcil varlıkları haline gelmişlerdir.

Bengal Kedisi Karakteri

bengal kedisi özellikleri

Her ne kadar soyu vahşi kedilere dayansa bile oldukça sakin ve kararlı bir yapıya sahiptir. Bu kediler diğerlerinin aksine suyla oynamaktan keyif alan bir mizaca sahiptir. Aynı zamanda sürekli olarak hareket etmek ister.

Bengal kedisi başına buyruk tavırlar sergileyebilir ve özgürlüğüne düşkün bir yapısı vardır. Tüm bunların yanında şefkatli ve dışa dönük bir mizaca sahiptir.

Aktif ve son derece zeki olan Bengal kedisi, arkadaş canlısı olma özelliği ile ön plana çıkar. Çocuklarla anlaşabilen bir yapıya sahip olduklarından evde beslenmeye yatkın kediler olduklarını söylenebilir.

Arkadaş canlısı olan bu kediler, pençeleriyle dikkat çekicidir. Tıpkı insan eli gibi pençelere sahip olan Bengal kedisi, sahibini şaşırtacak hareketlere sahiptir. Oyun oynamayı seven kediler, eğitim için de ayrıca “biçilmiş kaftan” demek yerinde olacaktır.

Bengal Kedisi Sağlığı

bengal kedisi özellikleri

Kediler, safkan olsunlar veya olmasınlar kesinlikle bazı hastalıklara karşı zayıftırlar. Bengal kedisi de bazı hastalıklar karşısında daha az dirence sahip varlıktır.

1 yaşından itibaren sinir sistemi bozukluğu görülebilen Bengal kedisinin bu hastalığı, çoğu zaman bir veteriner müdahalesi olmadan kendiliğinden geçer.

Bengal kedilerinde görülebilen bir diğer hastalık ile düz-göğüs yavru sendromudur. Çok erken dönemlerde görülebilmesine rağmen belli bir dönemden sonra bu hastalıktan iz kalmamaktadır.

Bengal Kedisi Bakımı

bengal kedisi özellikleri

Bu köpekler hem ev içerisinde hem de ev dışarısında yaşamak için uygundur. Ortalama olarak 14 sene kadar bir yşaam süresine sahiptir.

Her kedide olduğu gibi Bengal kedisinde de bakım oldukça önemli konuların başında gelir. Tüy bakımı, aşılar ve beslenmesi konusunda dikkatli davranılması gereken kediler, sosyallikleri sayesinde bakım yapılırken huysuzluk yapmazlar. Bu kediler tırmanmayı sevdikleri için tırmanabileceği aksesuarlar almanız faydalı olacaktır.

Kedi maması satın alırken kedinizin cinsini belirtmenizde fayda vardır.

Aynı zamanda kedi aksesuarları satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup