Köpek

  Apartman Dairesinde Rahatlıkla Besleyebileceğiniz 21 Köpek Cinsi

Köpekler insanların en yakın can dostudur ve yoğun metropol hayatında köpeklerinize de yer vermek her hayvansever kişinin en büyük arzusudur. Çoğu köpek tutkunları evinde bakılabilecek ve özellikle apartman dairesinde rahatlıkla beslenebilecek köpek ırklarını tercih ediyor. Ancak unutmayın! Her ne kadar köpeğiniz apartman yaşantısına uyum sağlasa da günde 2 kere dışarıda yürüyüş yapmaya ihtiyaç duyar.

Peki, apartman hayatına kolay adapte olabilen köpek ırkları nelerdir? Ya da hangi köpek ırkları evcil hayvan olarak beslenir?. İşte şehir yaşantısına kolay uyum sağlayabilecek 21 köpek cinsi…

 

Bichon Frise Yorkshire Terrier Fransız Bulldog Boston Terrier
 Pug Toy Fox Terrier Chihuahua Pekingese
Miniature Pinscher Maltese Irkı Greyhound Lhasa Apso
Brussels Griffon Chinese Crested Shih Tzu Basenji
 Pomeranian Japanese Chin Shiba Inu Dachshund

 

Gönül ister ki her köpek ırkının ismi yukarıda bahsettiğim tablonun içerisinde yer alsın. Ancak her köpek için şehir yaşamına ayak uydurmak mümkün olmuyor. İnsanlık tarihinde varlığını sürdürdüğü günden bu yana, en yakın can yoldaşı olmaya başaran köpek ırklarının bazıları günümüzde apartman yaşantısına ayak uydurmayı başarmıştır. Küçük apartman dairelerinde beslenebilecek köpek ırklarından birini ailenize yeni bir üye olarak almaya karar verdiyseniz, bu yazımız tam size göre.

1- Bichon Frise Cinsi Köpek

Bichon Frise Cinsi Köpek

Apartman dairelerinde beslenebilen evcil bir köpek ırkıdır. İhtiyacı olan bakımını ve egzersizlerini sağladığınız sürece mutlu bir şekilde ev yaşantısına uyum sağlar.

İlginizi Çekebilir:Bichon Frise (Bişon Çuha) Köpeğinin En Dikkat Çeken 10 Özelliği [Köpek Rehberi ✔]


2- Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier cinsi köpek apartman hayatı için uygun bir tercihtir. Ev ortamında oldukça uyumludur ve sahibinin sözünden çıkmaz. Sevimli boyu ile bulunduğu ortama neşe saçan bu köpek ırkı köpek sever kişiler için en ideal tercihlerden biridir.

İlginizi Çekebilir: Yorkshire Terrier Köpeği Bakımı, Beslenmesi ve 15 Temel Özelliği

 


3- French Bulldog

French Bulldog

Bulldog cinsi köpek oldukça zeki bir cinstir ve verilen komutları kolaylıkla yerine getirerek sahiplerini zorlamaz. Ev kurallarını kolaylıkla yerine getirebilecek bu cins ideal bir apartman köpeğidir.

İlginizi Çekebilir: French Bulldog (Fransız Buldoğu) Köpeğinin Öne Çıkan 10 Özelliği


4- Boston Terrier

Boston Terrier

Geçmiş yaşantılarında dövüş köpeği olarak kullanılan Boston Terrier, günümüzde ringlerinden inip apartman dairelerinde kolaylıkla bakılabilen uyumlu bir aile köpeği olarak eğitilmiştir. Sevecen ve ana yakın karakter yapısı nedeniyle sahipleriyle sıkı bir bağ kurar.

 


5- Pug Cinsi Köpek

Pug Cinsi Köpek

Saldırgan eğiliminde olmayan minik köpek çevresine karşı son derece uyumlu özellikler sergiler. Çok fazla aktif değildir ve bahçesiz evlerde bakılabilir.

İlginizi Çekebilir. Pug Cinsi Köpeğin En Belirgin Özellikleri ve Pug Cinsi Hakkında İlginç Bilgiler


6- Toy Fox Terrier

Toy Fox Terrier

Verilen komutları kolaylıkla anlayıp yerine getiren bir köpek ırkı olan Toy Fox Terrier, apartman yaşantısında kolaylıkla adapte olur.  Çok sık tüy dökmez ve olması gerekenden fazla havlamadığı için sahiplerini uğraştırmaz.

 


7- Chihuahua

Chihuahua

Oldukça akıllı olan bu cins apartman ve ev ortamı için en uygun köpeklerden biridir. Bakımı kolaydır ve zamanınıza çok fazla almaz. Kolay eğitilebilir olduğu için apartman yaşantısına uygun bir köpek arayanların, tercihleri arasında olması gereken bir ırktır.

İlginizi Çekebilir. Chihuahua (Şivava): Bakımı, Beslenmesi ve Özellikleri [ Dünyanın En Küçük Köpek Cinsi ]


8- Pekingese

Pekingese

Pekingese köpek cinsi karakter özellikleri bakımından son derece uyumlu bir ırktır. Özellikle minimal boyu oluşu ve sevimli hareketleriyle son dönemlerde en çok evde yetiştirilen köpekler arasında yerini almayı başarmıştır.

İlginizi Çekebilir. Pekinez Cinsi Köpekler Hakkında Merak Edilen Her Şey [10 Özellik]


9- Miniature Pinscher

Miniature Pinscher

Küçük boyutu olmasına rağmen cesur bir köpek olan Miniature Pinscher, ideal bir ev köpeğidir. Ancak aktif bir yapıya sahip olduğu için düzenli olarak yürüyüşe çıkması gerekir. Hareketsiz kalma durumunda kilo alıp çeşitli sağlık sorunları yaşayabilir. Formunu korumak için sevimli köpeğinizle düzenli olarak dışarı çıkmaya özen gösterin.


10- Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles, şehir yaşamına çabuk uyum sağlaması, diğer evcil hayvanlar ve çocuklarla iyi anlaşması onu ideal bir ev köpeği yapar. Ayrıca neşeli yapısıyla apartmanda beslenebilen bir köpek ırkıdır.

İlginizi ÇekebilirCavalier King Charles Spaniel Genel Özellikleri ve Hakkında İlginç Bilgiler

 


11- Greyhound

Greyhound

Yeterli egzersiz yaptırıldığı takdirde apartman dairesinde yaşayabilir. Ev içerisinde hareketli değildir ve petinizin sağlığını korumak adına düzenli olarak egzersiz yaptırmaya özen göstermelisiniz.

 

 


12- Lhasa Apso

Lhasa Apso

Bu cinse mensup köpekler apartman yaşamına uygundur. Ancak ev içinde oldukça hareketlidir bu nedenle yüksek enerjisini atmak için dışarıda vakit geçirmesini sağlamalısınız. Bu şekilde daha zinde ve sağlıklı olacaktır. Lhasa Apso fazla egzersiz talep etmediği için sahiplerini uğraştırmaz.

 


12- Brussels Griffon

Brussels Griffon

Griffon cinsi köpek apartman yaşamı için uygun bir köpektir. Bahçeli olmayan bir evde rahatlıkla bakılabilir. Çok fazla tüy dökme eğiliminde olmadığı için bakımı oldukça kolaydır. Yoğun tempoda çalışan kişiler için ideal bir ev köpeğidir.

 


14- Maltese Irkı

Maltese

Küçük köpek ırkları arasında yerini alan Maltese ırkı, bakımı, beslenmesi, egzersizi açısından bakıldığında sahiplerini zorlamaz ve ideal bir apartman köpeğidir.

 

 


15- Chinese Crested

Chinese Crested

Tam olarak ev köpeği diyebileceğimiz türden bir köpek olan Chinese Crested cinsi, çevresine ve yabancılara karşı agresif davranışlar sergilemediği için çok fazla tercih edilir. Sahiplerine çok düşkün oldukları için evde yalnız bırakılmaması gerektiğini de belirtmemde fayda var.

 


16- Shih Tzu

Shih Tzu

Apartman yaşantısı için en uyumlu köpek ırklarından biri olan Shih Tzu,  hipoalerjenik bir yapıya sahip olduğu için bakımı oldukça kolaydır. Yer yaştan insanın sahip olması gereken bu ırk, uyumlu davranışlarıyla tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

İlginizi Çekebilir. Shih Tzu (Şitsu)


17- Basenji

Basenji

Eğer gürültüye tahammülü olmayan bir komşuya sahipseniz bu köpek ırkı size harika bir can yoldaşlığı edebilir. Havlamayan bir köpek türü olan  Basenji, sosyal yaşantıya kolaylıkla adapte olarak eğitim konusunda verilen komutları başarıyla yerine getirir.

 


18- Pomeranian

Pomeranian

Küçük köpek cinslerinden biri olan Pomeranian, apartman hayatına uyumludur. Uzun ve kabarık tüyleri ile sevimli bir görünüşe sahiptir.

İlginizi Çekebilir. Pomeranian (Boo) Köpeği: Özellikleri, Bakımı ve Beslenmesi

 


19- Japanese Chin

Japanese Chin

Küçük ve sevimli köpek ırklarından biridir ve apartman hayatına uyumluluğu ile bilinir. Sahibinin kucağında olmayı ve ilgiyi oldukça severler. Genellikle sakin ve sessiz yapıya sahiptir.

 

 


20- Shiba Inu

Shiba Inu

Kısa bir boya sahip olması ve havlama konusunda çok huysuz olmaması, onun apartman dairesinde kolaylıkla yaşayabilmesini sağlar. Kısacası ideal bir evcil köpektir.

 

 


21- Dachshund

Dachshund

 

Günümüzde çok fazla beslenen köpek ırkına mensup olan Dachshund, sakin ve uyumlu yapısıyla apartman dairesine kolaylıkla uyum sağlar.

 

 


Köpekler Hakkında Sık Sorulan Sorular

Golden Retriever Özellikleri Nelerdir?

Golden Retriever cinsi köpeği zeki, çevik ve naziktir.

Hangi Cins Köpekler Tüy Dökmez?

Tüy dökmeyen köpek cinsleri arasında yer alan Shih-tzu, hipoalerjenik yapıya sahip olduğu için tüy dökmez.

Hiç Büyümeyen Köpek Cinsleri Nelerdir?

Toy Poodle, Shih Tzu, Malta Teriyeri, Pug cinsi köpekler en yaygın olarak bilinen köpek ırklarındandır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup