GenelKöpek

Her Mamayı Yemeyen Köpekler İçin Tavsiyeler: EN LEZZETLİ Köpek Mamaları

Çoğu köpek onlara sunulan her türlü mamayı tüketir, ancak bazıları bu konuda çok seçici olabilir. Bu köpekler en paha ve özenle hazırlanmış mamaları bile tüketmeyebilir. Bu yüzden bu köpekler için mama seçerken bilmeniz gereken bazı unsurlar vardır. Köpeğiniz için seçtiğiniz lezzetli mamayı sunarken daha lezzetli hale getirdiğinizde hiçbir köpek mamasına hayır diyemeyecektir.

Sizler için hazırladığımız rehberimizi okuyarak bu konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Böylece köpeğiniz için en uygun mamayı seçebilirsiniz.

Köpekler Neden Yemek Seçer?

Genelde köpekler mama ayrımı yapmaz, bazıları ise mamasını tüketmek istemez. Bu durum her ne kadar köpeğinizin mamanın tadını beğenmemesinden kaynaklanıyor olsa da arkasında yatan bir sağlık sorunu olabilir.

Köpeklerde en sık görülen sorunlar ise başlıca şunlardır:

Horomonal Sorunlar

Köpeklerde hormonal sorunlardan kaynaklı olarak verilen mamayı tüketmeme gibi sebepler görülebilir. Aynı zamanda bazı köpeklerin mamanın içeriğinde yer alan herhangi bir besin maddesine karşı alerjisi olmasından dolayı mamasını tüketmek istemeyebilir. Bu yüzden köpeğinizi iyi tanımanız önemlidir.

Diş Hastalıkları

Bu durum daha çok yaşlı ve yavru köpeklerde ortaya çıkmaktadır. Köpeklerin dişlerinin hassas olması ve kuru mamanın sert olmasından dolayı mamayı tüketirken zorlanabilir. Dolayısıyla acı çektiği için mamasını tüketmek istemeyebilir. Eğer böyle bir durum söz konusuysa kuru mamanın içerisindeki nem oranı daha fazla olan bir mama tercih edilmesi çözüm olabilir. Eğer ilerleyen bir durum söz konusuysa ve köpeğiniz giderek daha az yemek tüketmeye başladıysa yaş köpek maması denemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca köpeklerin 1 yaşından itibaren ağız ve diş bakımını yapmak bu sorunun yaşanmasını minimuma indirecektir.

Psikolojik Durumlar

Köpeklerin düzenleri bozuldukları zaman strese girebilirler. Bu yüzden iştahsızlık ortaya çıkabilir. Buna bağlı olarak köpeğiniz mama yemeyi reddedebilir. Bunun yanı sıra köpeğin mamayla olan kötü bir anısı varsa aynı durum yaşanır. Örneğin, köpeğiniz yediği mamadan dolayı hastalık geçirdiyse veya rahatsız olduysa tekrar aynı mamayı tüketmek istemeyebilir.

Sindirilebilirlik

Köpeklerde görülen en büyük sorunlardan bir tanesi ise sindirim sorunlarıdır. Eğer köpeğiniz yediği mamayı kolay bir şekilde sindiremiyorsa bu mamayı yemek istemeyebilir. Bu yüzden sindirilebilirliği yüksek olan mamaları tercih etmeniz önemlidir. Genellikle köpekler tam tahıllı mamaları tüketirken sindirmekte zorlanabilirler. Bu yüzden, seçtiğiniz mamanın düşük tahıllı veya tahılsız olması köpeğinizin bu sorunu için çözüm olabilir. Tahılsız Mamanın Faydaları Nelerdir? isimli yazımızı okumanızı da tavsiye ederiz.

Lezzetli Bir Mamanın İçeriğinde Olması Gerekenler Nelerdir?

İnsanların damak tatları birbirinden farklı olduğu gibi köpeklerin de farklı olabilir. Yani, bir köpeğin bayılarak yediği bir mamayı başka bir köpek yemek istemeyebilir. Ancak genellikle köpeklerin sevdikleri besinler ortak denilebilir. Bunun yanı sıra ideal bir mamanın içerisinde yer alması gereken gıdalar da bulunmaktadır. Aksi halde köpeğiniz ihtiyacı olan proteini, yağ oranını, vitamin ve mineralleri karşılayamaz ve bağışıklık sistemi zayıflar. Köpeğiniz için lezzetli ve ideal bir mama seçmek istiyorsanız şunlara önem vermelisiniz:

  1. Et Türü: Köpek mamalarının en temel besin kaynağı et olmalıdır. Köpekler genellikle tavuk, kuzu, sığır ve balık etinden hoşlanmaktadır. Aynı zamanda köpeğin ihtiyacı olan protein oranını karşılaması için hayvansal gıdalardan elde edilmiş proteine ihtiyacı vardır. Eğer köpeğiniz mamasını beğenmiyorsa, içerisindeki et oranı az olabilir. İdeal bir mamanın içerisinde en azından %60 oranında hayvansal gıda yer almalıdır.
  2. Yağ: Köpek mamasının lezzetli olması için mamanın içeriğinde belirli oranda yağ bulunması gerekir. Bu yağ oranı hayvansal ürünlerden sağlanmalıdır. Eğer köpeğiniz olması gerekenden daha fazla kiloya sahipse yağ oranını sınırlandırmanız gerekebilir. Aksi halde köpeğiniz giderek kilo alacaktır. Köpeklerde Obezite Hastalığı – Köpeklerde Diyet isimli yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
  3. Meyve – Sebze: Köpeğin beslenmesi için gerekli olan vitamin ve minerallerin tam anlamıyla karşılanması için mamanın içeriğinde çeşitli meyve ve sebzeler yer almalıdır. İdeal bir mamanın içeriğinde en azından %15 oranında meyve-sebze yer almalıdır. Köpekler için bal kabağı, yaban mersini, brokoli, lahana, ıspanak gibi meyve ve sebzeler lezzetli birer seçenektir.
  4. Tahıl Oranı: Genellikle köpeklerin sindirim mekanizmaları tahıl sindirmek için uygun bir yapıya sahip değildir. Bu konuda küçük köpek ırkları kısmen yetenekli olsa da büyük ırklar için mamanın içeriğinde tahıl olması tavsiye edilmez. Bunun için düşük tahıllı veya tahılsız mama seçmenizi tavsiye ederiz. Aksi halde köpeğiniz mamasını sindirmekte zorlanacak ve gereksiz karbonhidrat yüklemesine maruz kalacaktır.
  5. Yaş Mama: Yaş mama, kuru mamalara oranla çok daha lezzetli bir seçenektir. Bu mamaların sindirilmesi kolay, yumuşak, yüksek sıvı oranı ve özel soslar içerdiği için köpekler için en iyi seçenekler arasında yer almaktadır. Bunun için köpeğinizin beslenmesini çeşitlendirmeniz için yaş mama kullanımı önemlidir.

En Lezzetli 5 Köpek Maması

Sizin için seçtiğimiz ve köpeğinizin bayılarak tüketeceğini düşündüğümüz 5 adet mama listeleyeceğiz. Eğer köpeğiniz mama seçiyorsa bu mamaları denemenizi tavsiye ederiz.

Orijen Original Tahılsız Yetişkin Köpek Maması

Bilindiği gibi Orijen markası en iyi köpek maması üreticileri arasında yer almaktadır. Fiyatları diğer mamalara oranla biraz daha fazla olsa da içerisinde koruyucu madde bulunmaması, köpeklerin doğal yaşamları örnek alınarak hazırlanmasından dolayı en iyi seçim olarak nitelendirilebilir. Bu mama içeriğinde %85 oranında et %15 oranında sebze-meyve barındırmaktadır. Dolayısıyla köpekler için oldukça sağlıklı ve besleyici bir yapısı vardır.

Serbest gezen tavuklardan, çeşitli kümes hayvanlarından ve deniz ürünlerinden hazırlanmış olan bu köpek maması %38 protein, %18 yağ içermektedir. İçerisinde yer alan farklı et türleri kabak, elma, lahana, ıspanak gibi meyve ve sebzelerle çeşitlendirildiği için hem besleyici hem de lezzetli yapıya sahiptir. Aynı zamanda içerisinde yer alan deniz ürünleri sayesinde Omega-3 ve Omega-6 bakımından zengindir. Bu sayede köpeklerin kalp, beyin, tüy ve deri sağlığı için de etkili bir mamadır.

Orijen köpek maması satın almak için buraya tıklayın!

Acana Adult Large Tahılsız Tavuklu Ve Balıklı Köpek Maması

Yine en iyi mama markaları arasında yerini alan Acana tarafından hazırlanmış olan bu köpek maması, yetişkin köpeğiniz için tercih edileceğiniz en iyi mamalardan bir tanesidir. Kümes hayvanlarından ve balıklardan üretilmiş olan bu köpek maması, köpeğinizin sağlıklı, mutlu ve güçlü yaşaması için tasarlanmıştır. Ayrıca çeşitli meyve ve sebzeleri içerisinde barındırmaktadır.

Mamanın içeriğinde %31 protein, %15 yağ yer almaktadır. Tahılsız içeriği sayesinde köpeğiniz tarafından kolaylıkla sindirilebilir bir içeriğe sahiptir. İçerisinde yer alan ıspanak, elma, yaban mersini, kabak sayesinde köpeğiniz için tercih edebileceğiniz en lezzetli mamalar arasında yer almaktadır.

Acana köpek maması satın almak için buraya tıklayın!

Brit Care Sensitive Tahılsız Geyik Etli Hipoalerjenik Köpek Maması

Brit Care markası tarafından hazırlanmış olan bu köpek maması diğer mamalardan farklı olarak geyik eti içermektedir. Bunun yanı sıra farklı meyve ve sebzeler barındırmaktadır. Bu mamanın özel üretim amacı ise gıda alerjisi olan köpekleri hedef almasıdır. Köpeklerin mamalarını tüketmemelerinin en büyük sebeplerinden bir tanesi mamanın içeriğinde yer alan gıdalara olan alerjisi olduğundan dolayı bu mamayı denemenizi tavsiye ederiz.

Mamanın içeriğinde %25 protein, %14 yağ oranı yer almaktadır. Aynı zamanda içerisinde yer alan çeşitli vitamin ve mineraller sayesinde köpeğiniz için tam ve dengeli beslenme sağlamaktadır. Bunun yan ısıra kemik gelişimi için etkili bir formülü vardır. Eğer gıda alerjisi durumu söz konusuysa kesinlikle bu mamayı denemenizi tavsiye ederiz.

Brit Care köpek maması satın almak için buraya tıklayın!

True Instinct Orta ve Büyük Irk Tavuklu Tahılsız Yetişkin Köpek Maması

True Instinct markası kaliteli ve doğal içeriği sayesinde listemizde yerini almayı başardı. Çeşitli hayvan etlerinden ve sebze-meyvelerden hazırlanmış olan bu köpek maması köpeğinizin sağlıklı ve tam beslenmesi için hazırlanmıştır. Tahılsız olması ve sindirilebilir karbonhidratlar içermesinden dolayı sindirim sorunlarına yol açmaz. Bunun yanı sıra içeriğinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.

Mamanın içeriğinde %33 oranında protein, %20 yağ yer almaktadır. Mamada yer alan nohut, bezelye ve tatlı patatesler sayesinde köpeklerin sadece kolay öğütebildiği karbonhidratlara yer verilmiştir. Ayrıca brokoli, elma, havuç gibi meyve ve sebzelerle lezzetlendirilmiş bir mamadır.

True Instinct köpek maması satın almak için buraya tıklayın!

N&D Balkabaklı Kuzu Etli Yavru Köpek Maması

En iyi mama markalarından bir tanesi olan N&D tarafından hazırlanmış bu köpek maması, yavru köpeklere özel olarak üretilmiştir. Kuzu eti, bal kabağı ve yaban mersini içeren bu köpek maması köpeklerin asla hayır diyemeyeceği bir içeriğe sahiptir. İçerisinde yer alan çeşitli meyve ve sebzeler sayesinde sağlıklı bir forma sahiptir.

Mamanın içeriğinde %35 protein, %20 yağ yer almaktadır. Yavru köpeklerin ihtiyacı olan bütün vitamin ve mineralleri barındıran bu köpek maması aynı zamanda Omega-3 ve Omega-6 bakımından da zengindir. Aynı zamanda yavru köpeğiniz için eşsiz bir lezzet sunacaktır.

N&D köpek maması satın almak için buraya tıklayın!

Köpekler İçin Mamaları Daha Çekici Yapmanın Yolları

Sizler için en lezzetli köpek mamalarını sıraladıktan sonra köpeğinizin mamasını daha çok beğenmesi ve mama seçme sorununa çözüm olması için bir kaç öneri de bulunacağız. Bu tavsiyelerimize uyarak köpeğinizin mamasını daha iştahlı yemesini sağlayabilirsiniz.

  • Beslenme Programı: Köpeğiniz için uygun bir beslenme programı hazırlayın ve buna programa düzenli olarak uyun. Bu program haricinde ödül maması veya başka bir mama vermeyin.
  • Yaş Mama: Köpekler sürekli olarak aynı besinleri tüketmekten sıkılabilir. Bu yüzden köpeğinizin beslenmesi için farklı besinler de deneyebilirsiniz. Örneğin; köpeğiniz için haftada 4-5 kere yaş mama vermeyi düşünebilirsiniz. Sizler için sıraladığımız en iyi 5 yaş mamayı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.
  • Egzersiz: Köpeklerin sağlıklı yaşamaları için düzenli olarak egzersiz yapmaları da önemlidir. Bunun için, köpeğinizle uzun bir yürüyüş yaptıktan sonra mamasını verebilirsiniz. Köpeğiniz enerji kaybettiği için mamasını yemek isteyecektir.
Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup