Genel

Evcil hayvan hakları

İnsanlar, kişisel haklarını korumak ve kişisel haklarını elde etmek için gerekli gayreti, verilmesi gereken mücadeleyi gösterirler. Hatta haklarının ihlal edilmesi durumunda bazen iş mahkeme salonlarına kadar gider. Ama hayvanlar böyle değildir, tamamen insanların merhametine kalmış, insanlar tarafından haklarının verilmesini beklerler. Evet, hayvanların da kişisel hakları var ve bunların verilmesi gerekiyor.

Bakım hakları

Evcil hayvanlar derken sadece sevimli dostunuz köpeğiniz ya da yaramaz kediniz aklınıza gelmesin. Keçi, koyun, at, eşek ve daha diğer şekillerde faydalanılan tüm hayvanlar evcil hayvanlardır ve bunların bakım hakları vardır. Mesela bahçenizi korumakla görevli olan köpeğiniz Coni. Buna gerekli bakımı uygulamazsanız zamanla size küser, belki görevini ömrünün sonuna kadar en iyi şekilde yapar ve bunun için de gayret eder ama siz onun bir hakkını ihlal etmiş olursunuz veya sütünden faydalandığınız keçiniz için gerekli bakımı uygulamadığınızda da yine evcil hayvanın bir hakkını ihlal etmiş olursunuz.

Evcil hayvan hakları

Beslenmeleri

Evcil hayvanlar veya sokak hayvanları daha çok insanların yardımlarıyla hayatlarını sürdüren canlılardır. Zira kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek güçlerinin olmadığını herkes bilir. Bu nedenle bunların en temel haklarından biri olan beslenme haklarının yerine getirilmesi gerekiyor. Evinizde sevimli bir köpek besliyorsanız köpek maması konusunda en titiz şekilde davranmak zorundasınız çünkü mamalar, köpeğin sadece karnını doyurmaya yaramaz aynı zamanda sağlıklı bir hayat yaşaması için de gerekli olan temel bir kuraldır. Sahip olduğunuz kediniz için de aynı durum geçerlidir, keçi ve koyununuz için de aynı hakların olduğunu bilmeniz gerekiyor.

Evcil hayvan hakları

Evcil hayvanlarda tüy bakımı

Kedi ve köpekler daha çok evde beslenen hayvanlardır. Bu hayvanlar, bakımları konusunda hassasiyet isteyen varlıklardır, kediler her ne kadar kendi temizliklerini kendi başlarına yapsalar da sahiplerinin de dikkat etmeleri gerekiyor. Tüylerinin daha parlak olması ve daha sağlıklı olması için haftalık veya belli diğer zaman aralıklarında tüy bakımının yapılması önemli konuların başında gelir. Köpekler hakkında verdiğimiz bilgileri incelediğinizde de yine köpeklerde tüy bakımı konusunun oldukça önemli bir konu olduğunu göreceksiniz. Tabi bunun gibi diğer konular da yine evcil hayvanlarınızda dikkat etmeniz gereken önemli hususlardır.

Evcil hayvan hakları

Onlara karşı sert olmayın

Köpekler, kediler, kuzular veya diğer hayvanlar… Her ne kadar komutları anlayabilseler ve isteklerinizi yerine getirebilseler de onların insanlar gibi zeki ve düşünmelerini beklemeniz yanlıştır.

Evcil hayvan hakları

Dolayısıyla yapacakları yanlış bir hata karşısında kaşlarınızı çatıp bağırıp çağırmak yerine daha yumuşak olmanız gerekiyor. Hayvanlarınızla daha iyi zaman geçirmek için bunları uygularsanız daha iyi olacaktır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup