Genel

Evcil Hayvanlarla İlgili İlginç Bilgiler

Evcil hayvanlar, sahip oldukları minik dostları hakkında bazı bilgilere sahiptirler fakat bazı ilginç özellikler vardır ki öğrendiğinizde şaşıracaksınız. Kuşlar, tavşanlar, kediler, tavuklar ve daha diğer hayvanlarla ilgili duyacağınız bilgilere siz de şaşıracaksınız.

İşte evcil hayvanlar hakkında ilginç bilgiler;

Kedileri seversiniz, hepimiz severiz. Ama kedilerin tatlı yiyeceklerin tadını alamazlar.

Tavşanları sevmeyen var mı? Tavşanların uyuması hakkında ne kadar bilginiz var peki? Tavşanlar, uyurken gözleri açık kalırlar.

Kedilerin yaşamları değişiktir. Sempatiklikleri ve şirinlikleriyle kendilerinden söz ettirirler, kedilerin bir de idrar konusu vardır. Kedilerin idrarı geceleri parlar.

Evcil Hayvanlarla İlgili İlginç Bilgiler

Kahvaltı sofrasından eksik olmayan yumurtalar tavukların verdiği bir besindir. Peki, tavuklar hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Dünyadaki tavukların sayısı insanların sayısından fazladır, bunu biliyor muydunuz?

Güvercinleri bilirsiniz, özgürlüğün simgesi güvercinler az çok bir ağırlığa sahiptirler ama güvercinlerin kemiklerinin toplam ağırlığının tüylerinden daha hafif olduğunu biliyor musunuz?

Evcil Hayvanlarla İlgili İlginç Bilgiler

Cinler hakkında bilginiz elbette vardır, ama köpeklerle cinler arasındaki ilişkiyi biliyor musunuz? Köpekler, cinleri görebilirler.

Eşekler, yük taşıma konusunda mahir hayvanlardır. Ama eşeklerin bir de gözleri var ki eşeklerin gözleri 4 ayaklarını görebilecek bir yapıdadır.

İnekler, sütleri ile insana hayat verirler. Peki, bir ineğin hayatı boyunca toplamda 200,000 bardak süt salgılıyorlar.

Evcil Hayvanlarla İlgili İlginç Bilgiler

Kedilerin hızlı koştukları ile ilgili bilginiz vardır. Peki, kedilerin saatte maksimum 50 km. hız yaptıklarını biliyor musunuz?

Her ses yankı yapar ama hayvanların dünyasında farklı bir ses yüksekliğine sahip olan hayvanlar da vardır. Ördeklerin sesleri yankı yapmaz, bunu biliyor musunuz?

Evcil Hayvanlarla İlgili İlginç Bilgiler

Evcil hayvanlar, her konuda kendilerine has yapılara sahiptirler. Aslında yaşadıkça anlamak daha kolaydır ama araştırma yaparak sahip olduğunuz hayvanlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilir, ilginç yönlerini keşfedebilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup