Kedi

Kedi Maltı Nedir? Ne İşe Yarar? Kedi Maltı Tavsiyeleri


Kedi Maltı

Bilindiği üzere kediler kendi temizliklerini kendilerini giderebilen, temiz hayvanlardır. Günün belli bölümlerinde temizlenmek için vakit ayırırlar. Temizlenme işlemini yalanarak yapan bu hayvanlar, vücutlarını temizlerken yaladıkları tüyleri yutarak midede biriktirir ve daha sonradan dışarı atar. Bu süreç bazen sancılı olabileceği gibi, sağlık sorunlarına da yol açabilir.

Kedi maltı tam olarak bu duruma çözüm bulmak için üretilmiş bir üründür. Kedi maltı kullanarak kedinin yuttuğu tüyleri sağlıklı bir şekilde dışarı atmasına yardımcı olur.

Kedilerin tüy yumaklarını yutması sonrasında kusma aşamasında sorun yaşarlar. Çünkü, bu durum hem kedinin psikolojik sağlığını etkiler hem de tüyleri kusarken diğer besinleri de diğeri çıkartır.

Kediler Neden Kusar? Kedim Kusuyor Ne Yapabilirim? isimli yazımızı okuyarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kedi Maltı Nedir?

Yukarıda belirttiğimiz sorunların tamamını engellemek için kedi maltı kullanımı iyi bir seçim olacaktır. Bu ürün, kedilerin midesinde biriken tüy yumaklarının oluşturabileceği  hastalıkların önüne geçmek için kullanılması gerekir. Temel olarak midede biriken tüylerin topaklaşmadan kusmasını veya bağırsak yoluyla dışarı atmasını sağlayan bir üründür.

Kedi maltının bir diğer avantajı da besinlerin sindirilebilirliğini arttırmasıdır. Bu özelliği sayesinde sindirim sorunu yaşayan kediler için kurtarıcıdır. Aynı zamanda tüylerin topaklaşmasını engellediği için yutulan tüy miktarını en aza indirmektedir.

Kedilerin Tüyleri Neden Dökülür?

Kedilerin yuttukları tüyler, ölü ve zayıf tüylerden oluşmaktadır. Dolayısıyla, kedilerin tüy dökülmesi azaldığında yutulan tüy miktarı da azalacaktır. Buna bağlı olarak kedilerin sindirim sisteminde yaşanan sorunlar en aza inecektir.

Kedilerin tüylerinin dökülmesinin çok farklı nedenleri olabilir. Temel olarak tüylerin güçsüzleşmesi sonucunda tüy dökülmesi yaşanmaktadır. Bu yüzden kedilerin daha güçlü yapıda olması için kedilerin tüy bakımı özenli bir şekilde yapılmalıdır.

Kedilerin tüy yapısını doğrudan etkileyen durumlardan bir tanesi de beslenme şekilleridir. Beslenme programları protein bakımından zengin bir şekilde yapılmalıdır. Aynı zamanda, tüketilen mamanın içerisinde Omega – 3 ve Omega – 6 bulunmalıdır. Bunun yanı sıra kedilerde tüy dökülmesine yol açan durumlardan bir tanesi de strestir.

Bu durumların yanı sıra, kedilerde tüy dökülmesinin doğal süreçleri de bulunur. Genellikle kediler, mevsim geçişlerinde yoğun bir şekilde tüy dökmektedir. Bu durum oldukça doğal ve sağlıklı bir süreçtir.

Kedilerde Neden Tüy Dökülür? isimli yazımızı okuyarak bu konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kedilerin Tüy Yutmasının Zararları Nelerdir?

Kediler temizlenmek için dillerini kullanırlar. Anatomik yapıları sayesinde dilleriyle vücudunun neredeyse tamamına ulaşabilmektedir. Kedilerin dilleri ise pütürlü bir yapıya sahip olduğu için tüylerinin tamamına temas eder. Böylece temizlikleri sağlanmış olur, ancak bu sırada güçsüz ve zayıf tüylerini yutabilirler.

Yutulan bu tüyler her ne kadar istenmeden yutulmuş olsa da midede birikir. Bir kısmı bağırsak yoluyla atılabilirken, bir kısmı da kusarak dışarı çıkartılır. Eğer midede biriken bu tüy yumakları atılamazsa keçeleşmeye ve topaklaşmaya yol açar. Her ne kadar düşük bir ihtimal olsa da biriken bu tüy yumakları bağırsakta tıkanmaya yol açabilir.

Kedi Maltı Haricinde Neler Yapılabilir?

Kedilerin tüy yumağı sorunu bazıları için oldukça sorunlu geçmektedir. Aynı zamanda kedilerde stres gibi psikolojik sorunlara da yol açabilir. Bu yüzden kedilerin bu durumu için önlem alınması gerekir.

Bunun için kediler için hazırlanmış olan tüy yumağı önleyici kedi maması kullanılabilir. Bu mamalar özel içeriği sayesinde, kedilerin sindirim sisteminin çalışmasını kolaylaştırır ve bunun yanında tüy yumağı oluşmasını engeller.

Bir diğer çözüm yolu ise kedi çimi olarak bilinen kedi otudur. Kedi çimi, kedilerin bazen tadı için yediği bir besin olmasının yanı sıra, sindirim sistemini de rahatlatıcı özelliğe sahiptir. Aynı zamanda kedilerin kusmasına yardımcı bir besindir.

Kedi Maltı Nasıl Kullanılır?

Kedi maltının pek çok farklı biçimleri olabilir. En çok tercih edilen türü ise tüplerin içinde satılan macun şeklinde olanlarıdır. Bu macunların multivitamin içerikli olanları da kullanılabilir. Bu sayede kedinizin ihtiyacı olan vitaminlerin de aynı anda alınması sağlanır.

Kedilere kedi maltı verilirken bir nohut tanesi kadar verilmelidir. Her gün düzenli olarak verilebilecek olan bu ürünü parmağınızın ucuna sürerek kedinizin yemesini sağlayabilirsiniz. Eğer kediniz yemek istemiyorsa bu maltı kedinizin patisine sürebilirsiniz. Bu durumdan rahatsız olan kediniz patisini temizlemek için yalayacaktır. Bu sayede kedi maltını da almış olacaktır.

Kedi Maltı Tavsiyeleri

Kedi maltı hakkında bilgi verdikten sonra kediniz için uygun olabilecek kedi maltlarını sıralayacağız. Aşağıdaki listeden istediğiniz ürünü seçerek satın alabilirsiniz.

Miamor Cream Bağışıklık Destekleyen Malt ve Peynirli Kedi Ödülü

Miamor markası tarafından üretilmiş olan bu ürün tüy yumaklarının atılmasına ve sindirime yardımcı olan bir yapıya sahiptir. Nem oranı %87 olan bu ürün aynı zamdan %3 protein ve %3.5 ham yağ içermektedir.

İçeriğinde et, sebze, malt, süt ve süt ürünleri bulunmaktadır. Kediler için lezzetli bir yapıya sahip olan bu malt kedilerin sindirim sistemini desteklemesinin yanı sıra, severek tükettikleri bir besin haline gelecektir. Günlük bir nohut tanesi kadar verilmesi ve paketin güneş almayan serin bir yerde saklanması gerekir.

Miamor kedi maltını satın almak için buraya tıklayın! 

Trixie Peynir Tadında Kedi Maltı

Trixie markası evcil hayvanlar için besin ve aksesuar üreten önemli markalardan bir tanesidir. Bu markanın üretmiş olduğu kedi maltı peynir ve biotin içerikli olduğu için hem kedinizin sevdiği bir besin hem de sağlıklı bir ürün olacaktır.

Sindirim sistemini destekleyici yapıya sahip olmasının yanında kendisini yalayarak temizlemesi sayesinde tüy yumağı oluşumuna engel olacaktır. Ayrıca içeriğinde bulunan biotin sayesinde kedilerin daha canlı ve parlak bir tüy yapısına sahip olmasını sağlayacaktır.

Trixie kedi maltını satın almak için buraya tıklayın! 

Gimcat Malt Soft Extra Tüy Yumağı Attıran Kedi Macunu

GimCat tarafından hazırlanmış olan bu malt, doğal içerikli olmasının yanı sıra kedilerde tüy yumağı sorunu için oldukça iyi bir seçenektir. İçeriğinde bulunan doğal bileşenler ve lif sayesinde kedilerin sindirim sistemini de güçlendirmektedir.

Bu ürünün içeriğinde %3 protein, &39 ham yağ ve %3 lif bulunmaktadır. Günlük 2.5 gr kadar verilebilir. Eğer direkt olarak verilemiyorsa mamaların içeriğine karıştırılabilir. Bununla beraber çok temizlenen ve uzun tüylü kediler için verilecek miktar iki katına çıkartılabilir. Yemeklerden önce verilmesi tavsiye edilir.

GimCat kedi maltını satın almak için buraya tıklayın! 

Trixie Kedi Maltı

Trixie markasının sade kedi maltı olarak sunduğu bu ürün tüy yumağı sorunu yaşayan kediler için iyi bir seçenektir. Lezzetli olmasının yanı sıra sindirime yardımcı olan ve metabolizmayı düzenleyen bir yapıya sahiptir.

İçerisinde yer alan immünoglabin ve prebiyotik sayesinde kedinin bağışıklık sistemi ve sindirim sistemi enfeksiyonlara karşı daha dayanıklı hale gelecektir.

Trixie kedi maltını satın almak için buraya tıklayın! 

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup