Köpekler deniz ve yüzme
Sayfa Özeti
Yüzmeyi sevmeyen pek nadir insan sayısı vardır, köpekler de öyle. Birçok köpek türü suda vakit geçirmeyi çok sever, hele mevsim yazı gösteriyor ve güneş tepeden vuruyorsa köpekler için yüzmek vazgeçilmez eğlence ve ihtiyaç haline geliyor.
Yazın sıcakları başladığı andan itibaren tatil planları yapılmaya başlar, tabi evcil hayvan sahiplerinin bu konuda daha fazla düşünmeleri gerekiyor zira köpeklerini veya kedilerini de kendileriyle birlikte götürebilecekleri yerlerin olması lazım. Otellerin evcil hayvan dostu olması bir yana bir de köpeklerin yüzebilmeleri için uygun alanların olması da gereklidir.
Köpekler ve Yüzme
Köpekler, yüzmeyi çok severler ve uygun gördükleri yerde kendilerini hemen suya salıverirler, hem kaslarının çalışması, hem egzersiz ve tabi ki hem de yazın keyfine ortak olmak için bunu yaparlar. Deniz, kum ve güneş üçlüsünden faydalanırken köpeğinizin de bu eğlenceye ortak olması için bilmeniz ve uymanız gereken kurallar var tabi ki. Neticede sahip olduğunu değerin bir hayvan olduğunu unutmamanız gerek, bunun için de belli kurallara riayet etmeniz şarttır. Peki, köpeklerle denize giderken nelere dikkat edilmesi gerekir?
Köpeklerle Denize Girmek
Köpeğinizle denize giderken en çok dikkat etmeniz gereken konulardan biri, deniz suyudur. Deniz suyu, köpeklerin cildinde tahrişlenmeye neden olur, yuttuklarında ise kusmalarına neden olur bu yüzden yanınızda bol bol tatlı su götürmeniz gerekiyor.
Köpeklerin cildi ve tüyleri oldukça hassastır. Dediğim gibi deniz suyunda aşırı tuzun bulunması köpeğin ıslak kalması durumunda cildinde önemli tahribatlara neden olabilir hatta egzama gibi hastalıkların meydana gelmesine neden olabilir, bu yüzden köpeğinizle denize giderken deniz suyuna karşı bir hayli dikkatli olmalısınız.
Köpekler Yüzerken Dikkat Edilmelidir
Köpekler, suyu çok severler ve buldukları yerde girmekten geri durmazlar, bu nedenle köpeğiniz yüzerken kesinlikle onu gözden uzak tutmamanız gerekiyor. Yorulduğu anda yardımına koşarak köpeğinizi karaya çıkartmanız gerekiyor.
Meraklı olan sevimli dostlar, çevrelerinde gördükleri her cisimle oynamak isteyeceklerdir. Sahilde de yabancı cisimlerin çok fazla olduğunu bilen biri olarak önerim, köpeğinize hayli dikkat etmenizdir. Kırık şişeler, kulaklarına kaçabilecek ufak cisimler, bilmeden yutacakları herhangi bir obje ve daha fazlası dikkat edilmesi gereken detaylardır.
Köpeğinizle tatile çıkarken dikkat etmeniz gereken birçok detay vardır. yine en önemli detaylardan biri de köpek maması miktarını mutlaka iyi hesaplamanız olacaktır, olası bir durumda köpeğinizin aç kalmaması için buna dikkat edin.
Köpeklere Yüzme Öğretmek
Her köpek yüzme bilmeyebilir. Bazı köpek ırkları yüzmeye yatkın olurken, bazıları suya kolay kolay alışamaz. Bu yüzden köpek sahipleri köpeklerine suya alıştırmalıdır. Köpeklerinizi suya ve yüzmeye alıştırmak için aşağıdaki tavsiyelerimizi göz önünde bulundurabilirsiniz:
- Köpekler ilk kez suya gireceklerinde aşırı hareketli ve heyecanlı olurlar. Bunun için ilk olarak köpeğinizin ayakları suyun içerisine girecek şekilde deniz kenarında kısa bir yürüyüş yapabilirsiniz.
- Yürüyüşün ardından köpeğinizin tasmasını takarak beraber denize girebilirsiniz. Burada önemli olan köpeğinizin ayaklarının suyun içerisinde yere değmemesidir.
- Denizin içerisinde köpeğinizin kayışını kesinlikle bırakmayın. Böylece olası bir batma durumunda kolaylıkla köpeğinizi kurtarabilirsiniz.
- Köpeğiniz suyun derin bölgelerine girmek istemezse onu motive edin ve rahatlaması için suyun üstünde tutun.
- Köpeğinizi denizin üzerinde tutarken göğüsünden ve arkasından destek olun. Köpeğin ayakları yere değmediğinde içgüdüsel olarak denizin içerisinde ayaklarını çırpacaktır.
- Köpeğinizi cesaretlendirmek için ona sevgi sözcükleri söyleyin ve motive edin. Sudan çıktığı zaman ödül maması verin ve sevin.
- Köpeğiniz suyun dışarısında biraz dinlendikten sonra tekrar suya girebilirsiniz. Böylece rahat yüzebilir ve suyla baş edebilir.