Akvaryum

Lepistes Balığı

Balıkların dünyasından yeni bir balıkla karşınızdayım. Akvaryum balıkları arasında en çok beslenen balıklardan biri de Lepistes balığıdır. Boyutları, renkleri ve girdikleri her ortama ayak uydurmasıyla bilinen lepistesler hakkında edindiğim bilgileri siz değerli okuyucularımla paylaşmak istedim, umarım faydalı olur.

Lepistes Balığı

lepistes balığı

Akvaryum ile iç içe yaşayanlar ve büyüyenler, balıkları biraz daha yakından tanırlar. Bulundukları ortama renk katmalarıyla kendilerinden söz ettiren akvaryum balıkları, iyi bakıldığında huzur veren bir kaynağa dönüşmektedirler, bir de balık seçiminde dikkat edilmesi gereken detaylara önem vererek balık seçimi yapmak, daha uzun süreli balıklarla birlikte kalmak adına daha etkilidir. Türkiye’de popüler olarak beslenen lepistes balığı da akvaryum için uygun balık türlerindendir. Hem bakımının kolay olması hem de balık yemi bulma konusunda sıkıntının yaşanmaması, lepisteslerin tercih edilmesinde önemli bir etkiye sahiptir.

5 cm kadar büyüyen lepistes balıkları, en çok da renkleriyle dikkat çekerler. Erkeklerinde renk sınırı neredeyse yok denecek kadar azdır fakat dişilerde daha sade renkler hâkimdir ve genellikle şeffaf ve küçük kuyruklarıyla dikkat çekerler. Popüler olması, hemen hemen her akvaryum ile ilgilenen petshop mağazalarında vitrinlerin renklendirilmesinde kullanılır.

Lepistes Balığı Nasıl Beslenir?

lepistes balığı

Balık beslemek biraz zahmetli iştir fakat lepistes balıkları bu zorluğu ortadan kaldırıyor. Hepçil olan lepistesler, su üzerine serpilen balık yemlerini daha çabuk yerler, internet sitemizde satılan kompleks gıda takviyesi olan hazır lepistes yemleri balıklarınızın ihtiyaç duyduğu tüm vitamin ve minerallere sahiptir, bu da yine kolaylıkla beslenebilmelerini sağlamaktadır.

Tabi ki balık yemi satın alırken dikkat edilmesi gereken detaylar vardır. Diğer yemlerden farklı olarak çabuk bozulabilen yemleri satın almadan önce mutlaka son kullanma tarihini gözden geçirmeniz gerekiyor. Balığınızın sağlığı adına bu, önemli bir detaydır.

Lepistesleri beslemenin çok kolay olduğunu söyledik ve ekleme ihtiyacı hissediyorum; lepistesler, her türlü bitkiyi kopararak beslenebilen balıklardır, bu nedenle akvaryumu süslerken uygun bitkilerle süslemeniz, balıklarınızın daha sağlıklı yaşamalarını sağlayacaktır. Hazırlayacağınız akvaryumda mutlaka seratofillum, java eğrelti otu ve ceratopteris gibi bitkilere yer vermeniz gerekiyor.

Lepistes Balığı Nasıl Üretilir?

lepistes balığı

Lepistes balıkları, canlı doğurganlar arasında yer alır. 3-3,5 aylık balıklar artık yetişkinlik çağına erişmiş balıklardır. 25-28 santigrat derecede rahatlıkla yaşayan balıklar için akvaryumlarına ısıtıcı koymak mutlaka gereklidir. Erkek lepistesler, çiftleşme konusunda sınır tanımazlar, dişiler ise doğurganlıkta oldukça mahir balıklardır.

Akvaryumunuzda lepistes balığı üretmeyi düşünüyorsanız, erkeklerin 3-5 katı kadar dişi balık barındırmanız gerekiyor. Yukarıda da dediğim gibi erkek lepistesler, çiftleşmede sınır tanımayan balıklardır bu da ne kadar dişi balık olursa o kadar daha fazla verim elde edeceğinizi gösterir.

Lepistes balığı üretiminde çok eşli çoğalma sağlamanın maliyeti düşüktür. Çünkü, lepistes balıkları dişi lepisteslere gıda temin etmez, ancak dişi lepistes balıkları için olumsuz etki oluşur. Çünkü, gıda verimliliği azalır ve parazitlere açık hale gelir. Buna rağmen dişi lepistes balıkları için de avantajları vardır. Doğum süreleri kısalır ve tek seferde çok daha fazla yavru doğurabilir.

Lepistes Balığı Akvaryum Ortamı

lepistes balığı

Lepistes balığı beslemek için sert ve kireçli su tercih edilmelidir. Suyun sıcaklığının 25.5 – 27.8 derece arasında olması gerekir. Tuz oranını ayarlarken her 19 litre için 1 yemek kaşığı tuz kullanılmalıdır. Lepistes balıkları tuzlu suya karşı dirençlidir ve normal deniz suyunun 1.5 katına kadar dayanabilirler.

Lepistes balıkları genel anlamda iyi huyludur. Melek balığı ve Xiphophorus balığı ile aynı akvaryumda yer alırsa ısırma durumu görülebilir. Lepistes balığının bulunduğu akvaryum içerisinde muhakkak birden fazla lepistes bulunmalıdır. Aksi halde, sığlaşma görülebilir. Lepistes balığının üremesi için 22.2 ile 26.1 derece arasında sıcaklık uygundur.

Aynı zamanda İyi akvaryum nasıl olur? isimli yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
4-ekim-popup