Akvaryum

Mercan neyle beslenir, bakımı nasıl yapılır?

Akvaryum dünyasının tek sahipleri balıklar değildir, bunun yanında ek hayvanlar da akvaryumda beslenebilirler. Akvaryumda beslenebilecek canlılardan biri de mercanlardır.

Mercan, deniz ve okyanusun sakinlerindendir. Bu sakinleri evinizdeki akvaryumda da besleyebilirsiniz, hoş görünümleri ile eve huzur katmaları bir yana bir de balıklarla uyum içinde kalabilmeleri de ayrıca mercan beslemeyi keyifli hale getirir. Tabi mercan beslemek veya bakmak için bilinmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Mesela mercan neyle beslenir, bakımı nasıl yapılır? gibi sorunların cevabını bilirseniz işinizin daha kolay olacağını göreceksiniz. Ben de bu yazımda mercan besleme ile ilgili bazı ipuçları vererek akvaryum sahiplerini bilgilendirmeye çalışacağım, umarım faydalı olur…

Mercan Nasıl Beslenir? 

mercan neyle beslenir

Mercanlar, et yiyen, ot yiyen ve hem ot hem et yiyen olarak 3’e ayırır. Bu yüzden mercanların beslenme şekline göre yem vermeniz gerekmektedir.

Ot yiyen mercanlar (Herbiyor) sadece ot yiyerek beslenirler. Mideleri net değildir ve sindirim işlemini enzimler yardımıyla yaparlar. Diğer mercan türlerinin mideleri bulunur ve midelerinde pepsin adı verilen bir enzim salgılanır. Bu sindirim enzimi mide, bağırsak mukozası, pankreas ve pilorik keselerde yapılır.

Mercanlar Neyle Beslenir?

mercan neyle beslenir

Balıklarla mercanların beslenme şekilleri farklı olabilir. Deniz akvaryumu mercanları için hazır yemler satılmaktadır. Bu yemler karides, kalamar, ahtapot, balık eti ve midye olabilir. Aynı zamanda siz de kendiniz bu ürünleri ince ince keserek mercanlara verebilirsiniz. Tamamen doymuş bir mercan 2 gün yem tüketmeden yaşayabilir.

Akvaryumda mercan bakımı yapabilmenin en önemli şartı akvaryumun “tuzlu su akvaryumu” olmasıdır. Bununla birlikte akvaryumlar, su değişimi, bakım gibi konularda bilgi sahibi olunması da önemlidir. Akvaryumda mercan beslemek için akvaryum filtreleme sisteminin düzenli yapılması, suyun pH, tuz ve karbon değerlerine de dikkat edilmelidir.

Mercan İçin Akvaryum Seçimi

mercan neyle beslenir

Çoğu kişi akvaryum aldığında balık, kaplumbağa, yılan veya mercan için de aynı su tankını kullanabileceğini düşünür aslında ilk bakışta durumun gerçekten de bundan ibaret olduğunu sezmek için çok da düşünmeye gerek yoktur fakat mercanların yapısı başında da dediğim gibi diğer su hayvanlarına göre daha farklıdır. Bu nedenle öncelikle hangi tür mercan besleyeceğinize karar vermek ardından akvaryum seçiminde bulunmak daha faydalı olacaktır. Xenia, Mushroom, Bubble Coral, Leather Coral, Star Polyp, Octopus Coral, Glove polyp gibi pek çok mercan türü olduğu için seçim yaparken dikkatli davranmanız ve akvaryumu da buna göre seçmeniz önemlidir.

Akvaryum sahipleri için farklı değerleri oluşturan mercanlar hakkında bilgi sahibi olmak ve buna göre hareket ederek bakımını yapmak sağlıklı mercan bakımında önemlidir. Veteriner uzmanlardan veya internet sitelerinden mercan ne yer sorusuna ilişkin araştırmaları yaparak daha kolay bir bakım ile evinizdeki huzuru arttırabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
4-ekim-popup