Akvaryum

Su kaplumbağası bakımı

Akvaryum hayvanları arasında en sık beslenen hayvan türlerinden biri de su kaplumbağasıdır. Su kaplumbağası, her ne kadar basit bir bakım isteyen hayvan gibi dursa da çok itina gösterilmesi gereken canlılardır.

Su Kaplumbağa Bakımı

Kaplumbağalar, bakımlarında dikkat isteyen hayvanlardır. Yaşam alanlarında kesinlikle bilindik bazı yöntemleri kullanmamak gerekiyor. Plastik bir kap veya küçük bir akvaryum tankı içinde besleyeceğiniz su kaplumbağası iyi gelişemez daha da önemlisi ölümüne neden olabilir. Bu nedenle en az akvaryum balıkları kadar hassasiyet göstermeniz ve bakımına bu şekilde dikkat etmeniz gerekiyor.

su kaplumbğaası bakımı

Evcil hayvan kategorisinde yer alan su kaplumbağası, hem karada hem de suda yaşayabilen bir hayvan olduğu için ona ayıracağınız yaşam alanının iki şekle de uygun olması gerekiyor. Kemiklerinin gelişimi için güneş ışığına ihtiyaç duyan hayvanlar, tamamen güneş altında kalmamalıdırlar. Gölgelenebilecekleri alanlarda yaşamaları daha uygundur. Kış aylarında ise UV A/B lambaları ile su kaplumbağasının ışık ihtiyacının karşılanması gerekiyor.

Su Kaplumbağası Nerede Bakılmalıdır?

su kaplumbğaası bakımı

Başında da dediğim gibi kaplumbağalar her ne kadar bakımı kolay sanılan hayvanlar olsa da dikkat isteyen canlılardır. Genellikle fanuslarda veya plastik kaplarda yetiştirilmek istenen kaplumbağalar bu tip ortamlara aslında hiç de alışık değiller ve yaşayamazlar. Bunun yerine büyük teraryumda bakmanız ve teraryumun nem oranına dikkat ederek hazırlamanız en doğrusu olacaktır. Suyunun kirlenmemesi için ya sık su değişimi yapılmalıdır veya filtre kullanılarak suyunun temizlenmesi sağlanmalıdır.

Su Kaplumbağaları Kış Uykusuna Yatmalı Mıdır?

su kaplumbğaası bakımı

Kaplumbağalar, kış uykusuna yatan hayvanlardır fakat evde besleyeceğiniz kaplumbağa için bunu söylemek doğru olmaz. Havaların soğuması ve su ısısının düşmesinden dolayı kış uykusuna yatan kaplumbağaların kalpleri, dakikada 1-2 defa atar, evcil su kaplumbağası, muhtemelen tam dengelenmiş bir suda olmayacağı için dengesiz bir kış uykusuna yatacaktır, bu nedenle kış aylarında kaplumbağanın suyunun 24 derecenin altında olmamasına dikkat etmelisiniz.

Su Kaplumbağası Ne Yer?

su kaplumbğaası bakımı

Obur olan su kaplumbağası, doymak bilmeyen hayvanlardandır, bu yüzden sahiplerinin en dikkat etmeleri gereken önemli konulardan biri besinlerinin az ve sık verilmesidir. Su karidesi, bond stick balık yemi, kırmızı balçık kurtçuklar, yağsız dana eti ve kıyması, tavuk beyaz eti ve bonfile ve marul gibi yiyeceklerle su kaplumbağası kolaylıkla beslenebilir.

Su Kaplumbağası Beslerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

su kaplumbğaası bakımı

Su kaplumbağası beslemek isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir takım unsurlar bulunmaktadır.

  • Suyun oda sıcaklığında olması gerekir. Bunun için akvaryumun içerisine termometre koyabilirsiniz. Suyun sıcaklığı, kaplumbağaların ömrünü doğrudan etkilemektedir.
  • Akvaryumun içerisinde muhakkak kaplumbağanın kara üzerine çıkabileceği bir şeyler olması gerekir.
  • Kaplumbağanız için yem kalitesinden ödün vermeyin ve bu konu hakkında veterinerinize danışın.
  • Kaplumbağanın kabuğunu temizlemek için musluktan akan ılık su altında fırçalayabilirsiniz. Fırçalama işlemi için diş fırçası kullanabilirsiniz ancak nazik hareketler sergilemeniz gerekmektedir.

Su kaplumbağaları arasında en bilinen cins Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası‘dır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
4-ekim-popup