Kemirgenler

Tavşan Bakım Ürünleri Nelerdir? Tavşan Bakım Malzemeleri

Tavşanlar, daha çok çiftliklerde veya bahçeli evlerde beslenen evcil hayvanlardır. Her hayvanda olduğu gibi bu masum varlıklarda da dikkat edilmesi gereken detaylar vardır. Örneğin bakım ürünleri konusunda tecrübeli davranmanız şarttır.

Tavşan Bakım Ürünleri

Tavşanlar, her ne kadar hareketli yapıları ve şımarık hareketleriyle dikkat çekseler de yapı olarak hassas ve kırılgandırlar, çabuk kırılabilirler fiziki olarak hassas yapılarından dolayı hastalıklara maruz kalabilirler, bu yüzden sahiplerinin bakım yaparken dikkatli davranmaları ve doğru ürünleri tercih etmeleri gerekiyor. Gerek sağlıkları açısından gerekse de beslenmeleri açısından dikkat edilmediğinde, tavşanların yaşam değerinin düşmesi ise işten bile değildir. Piyasada çok sayıda tavşan bakım ürünleri adına ürün üreten marka bulunsa da hepsi için kaliteli demek doğru olmadığı gibi hepsi için kötü demek de doğru değildir, sahibine düşen görev en iyisini seçmektir.

Tavşanlarda Kemirme

Tavşanlar, kemirgen hayvanlar sınıfına girerler yani bulundukları yerlerde bir şeyler kemirmek onlar için bir zevk olmakla birlikte yapılarından kaynaklı bir şeydir. Bu nedenle tavşanlarda en çok dikkat edilmesi gereken şey, bulundukları ortamlarda elektronik eşya veya elektrik kablolarını bulundurmamaktadır. Bir de tavşanların sevdikleri kemirgen talaşı var, bu da yaşamlarına değer katmak adına en ince detaylardan biridir. Tabi bunda da farklı alternatifler düşünülerek tavşanların daha iyi yaşamaları sağlanmış mesela yonca kemirgen otu, tavşanların hem sağlıkları için hem de eğlenmeleri için iyi bir üründür. Bu ürün sayesinde minik dostlarını çok daha kaliteli şekilde hayatlarını sürdürebilirler.

Kemirgen Talaşı

Başında da dediğim gibi tavşanlar kemirgen hayvanlardır dolasıyla onlar için en iyi ödül kemirebilecekleri ürünleri önlerine servis etmektir. Hem tehlikelere karşı korumak hem de sağlıklarını güvence altına almak için bu önemli bir adımdır. Tozdan arındırılarak tüm kemirgenler için kullanıma uygun olarak üretilen kemirgen talaşları, aromalı şekilde üretilir ve kafeslerin etrafına serpiştirilmeye uygun şekilde üretilirler. Bu şekilde üretilmeleri, tavşanların kolaylıkla ulaşmalarını sağlamakla birlikte eğlenceli vakit geçirmelerini de sağlamaktadır. Tavşanların en çok sevdikleri çilek aromalı kemirgen talaşı, eğitimde veya normal zamanlarda kullanılabilen ve kullanılmasında tavşana fayda veren bir üründür.

Tavşan Kafesi – Oyun Alanı

Tavşanların en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi tavşan kafesleridir. Tavşan kafesinin büyük olması oldukça önemlidir. Kafesin yanında tavşanın özgürce hareket edebileceği büyük bir oyun alanı olmalıdır. Bunun için kemirgen oyun bahçeleri ve kemirgen çitleri kullanılabilir. Oyun alanı seçerken, tavşanınızın kaçamayacağından emin olmanız gereklidir.

Tavşan Suluğu – Mama Kabı

Tavşanın beslenmesini düzgün bir şekilde sürdürebilmesi için sürekli olarak taze su bulunması gerekir. Bunun için en gerekli malzemelerden bir tanesi suluktur. Bununla beraber tavşanınız için hazırladığınız besinleri ona sunmak için bir mama kabı kullanmak işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Tavşanların beslenmesinde meyve ve sebzeler kullanılabileceği gibi tavşan yemi de kullanılabilir. Bu konu hakkında hazırladığımız Tavşan Nasıl Beslenir? isimli yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Yalama Taşı ( Tuz Taşı)

Bu taş kafesinin içerisinde kolay ulaşabileceği bir konumda olmalıdır. Aynı zamanda dişlerini törpülemesi için doğal ağaç dallarından veya ahşaptan imal edilmiş kemirme oyuncakları tercih edilebilir.

Cam Talaşı

tavşan bakım ürünleri

Cam talaşının en büyük özelliği yüksek emiciliğe sahip olmasıdır. Bu talaşı kafesin zeminine sererek daha hijyenik bir ortam sunabilirsiniz. Bunun yerine gazete parçaları da kullanılabilir, ancak cam talaşı kullanmak daha sağlıklı olacaktır.

Sitemizde yer alan evcil hayvan ürünleri arasından sahip olduğunuz minik dostunuzun tüm ihtiyaçlarını kolaylıkla giderebilirsiniz. Piyasanın en uygun fiyatlarının yanı sıra teslimatta hızlılık ve alışverişte güven esasını prensip edindiğimiz sitemiz, güvenilir alışverişin en güzel adreslerinden biridir. Tavşan bakım ürünleri ve daha fazlası hakkında da faydalanabileceğiniz sitemiz ile evcil hayvanlar daha sağlıklı olacak, sahipleri de daha mutlu olacaklar.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup