Genel

Türkiye’de gezilebilecek hayvanat bahçeleri

Çocuk, büyük yaşlı… Hayvanlar, herkesin ilgisini çeker ve bu yüzden de yılın her mevsimi Türkiye’deki gezilebilecek hayvanat bahçeleri ziyaretçilerini ağırlar. Bu yazımda, sizler için faydalı olabileceğini düşündüğüm ülkemizdeki en güzel hayvanat bahçeleri hakkında bilgi vereceğim, keyifli okumalar…

  1. Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Gaziantep Hayvanat Bahçesi, büyüklüğü ile ün yapmış bir yerdir. 100 dönümlük bir arazi üzerine kurulan hayvanat bahçesi, Türkiye ve Ortadoğu’da en büyük alana sahip, dünyada üçüncü büyüklüğe sahip ve Avrupa’da ise ikinci büyük hayvanat bahçesidir. 90 türden 3.720 hayvanı barındıran kuş kafesi, 74 türden 2950 hayvanı barındıran akvaryum ve 10 türden 64 hayvan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde bulunmaktadır. Sevimli hayvanların sayısının fazla olmasının yanında bir de maymun evi, yılan ve timsah gibi hayvanlar da burada yer almaktadır.

  1. Atatürk Orman Çiftliği

Atatürk Orman Çiftliği

32 hektarlık bir alan üzerine Ankara’da kurulan Atatürk Orman Çiftliği, daha önceleri hayvanları teşhir etmek amacıyla kurulmuştur. 1940 yılından bu yana hizmet veren yer, halkın yoğun teveccüh göstermesi üzerine Mustafa Kemal Atatürk tarafından modern bir hayvanat bahçesine dönüştürülmüştür. Ankara yolculuğunda mutlaka uğramanızı öneririm.

  1. Boğaziçi Darıca Hayvanat Bahçesi

Boğaziçi Darıca Hayvanat Bahçesi

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde yer alan Boğaziçi Darıca Hayvanat Bahçesi, Faruk Yalçın adından bir şahsa aittir. Özel olmasının yanında, ilk kurulduğu zaman sahibinin kuşları için kurulduğu bilinmektedir. Zamanla ilgi artınca sahibi burayı modern bir hayvanat bahçesine çevirmiştir.

  1. Bursa Soğanlı Hayvanat Bahçesi

Bursa Soğanlı Hayvanat Bahçesi

Bursa’nın en ilgi çeken noktalarından biri olan Bursa Soğanlı Hayvanat Bahçesi, büyüklüğü ve hayvanlar dışındaki diğer özellikleriyle dikkat çekici bir yerdir. İçerisinde hayvanlar haricinde 9 gölet ve yürüyüş yolu bulunan hayvanat bahçesi, keyifle gezi yapabileceğiniz bir yerdir.

  1. İzmir Doğal Yaşam Parkı

İzmir Doğal Yaşam Parkı

2008 yılından bu yana hizmet veren İzmir Doğal Yaşam Parkı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılmıştır. Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parklarından biri olması, görece büyüklüğü ile göz kamaştırıcıdır. 425 bin hektarlık bir alan üzerinde kurulu olan doğal yaşam parkının en büyük özelliği; Türkiye’de ilk doğan file ev sahipliği yapmasıdır. Bunun yanı sıra hayvanat bahçesinde 120 türden 1500 hayvan barınmaktadır.

Keyifli bir hayvanat bahçesi gezisi yapmak için sizlere sunduğum Türkiye’nin en güzel 5 hayvanat bahçesi bilgilerini değerlendirebilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Merhabalar, İstanbul tuzlada bulunan aslan parka gitmiştim, belgesellerde görebildiğimiz büyük kedilerin bir çoğu vardı, üstelik belli bir ücret karşılığında yavru aslanlarla fotoğraf çekilip onları besleyebiliyorsunuz, gerçekten çok güzel bir deneyimdi herkese tavsiye ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup