Köpek

Hareketli Köpeklerin Can Sıkıntısına Çareler

Sevimli köpekler… Yaramaz ve bir o kadar hareketli patili dostlar oldukça hareketli ve enerjik doludurlar. Hatta bazıları kalıplarına bile sığamazlar.

Yaramaz dostlarınızın enerjilerini harcamalarını sağlamak adına yapılması gereken bazı pratik şeyler vardır. Bunları uygularsanız kesinlikle dostlarınızla çok daha güzel zaman geçirecek, onların da biriken enerjilerini boşaltmalarını sağlayacaksınız. Bazı cins köpekler vardır ki yürüyüş yapmak ya da doğaya çıkmak kendi başına enerjilerini dökmelerine yetmiyor. Bu yüzden alternatif bazı şeyleri yapmanız gerekiyor. Peki, köpeklerin can sıkıntısına ne gibi çareler üretilebilir? İşte pratik fikirler.

Hareketli köpeklerin can sıkıntısına çareler

Eski T-Shirtlerden Çekiştirme İpi

Köpekler çekiştirmeyi severler. Dışarıda iken boşaltamadıkları enerjilerini evde boşaltmalarını sağlayacak güzel bir fikir, evdeki kullanmadığınız eski t-shirtlerden çekiştirme ipi yapmak olacaktır. Bunu yapmak oldukça basittir. Büyük şeritler oluşturacak şekilde tişörtlerinizi kesin, örgü yaparak iki tarafını sıkıca bağlayın. Hiç de zor olmayan bu oyuncak sayesinde minik dostunuz oldukça eğlenecektir.

Eski t-shirtlerden çekiştirme ipi

Tenis Topundan Ödül Bulmacası

Köpeklerin enerjilerini boşaltacak bir diğer uygulama ise tenis topundan bulmaca yapmak olacaktır. Tabi kuru kuruya bir bulmaca olmasın bu… Tenis topunun bir tarafını keserek içerisine ödül maması veya köpeğinizin sevdiği bir şeyler koyun. Köpeğiniz sevdiği bu ödül mamasını bulabilmek için yeterince enerji dökecektir. Aslında ağzında gevelemesi yeterli olacak ama bunu düşünemediği için uğraşacaktır.

Tenis topundan ödül bulmacası

Plastik Su Şişesinden Oyuncak

Her hayvan plastik şişelerin çıkarttığı gıcırtıyı sever. Köpekler daha çok severler. Minik dostunuzun enerjisini boşaltması için de mükemmel bir uygulama. Bir tişört kullanarak pet şişeyi içerisine saklayın. Mümkünse bunu plastik şişenin büyüklüğüne göre kesip biçin. Tabi dikkat etmeniz gereken bir detay var bunu atlatmamanız gerekiyor. Plastik şişelerin kapakları ve kapaklarının altındaki halka, köpeğinizin dişlerine ve diş etlerine zarar verebilir. Bu nedenle çorap ya da t-shirtin içine saklamadan önce bu kısımlarını alın. Köpeğiniz sesin nereden çıktığını çözmek için bir hayli uğraşacaktır. Bu hem sizi sevindirecek hem de minin dostunuzun dışarıda boşaltamadığı enerjisini boşaltmasına yardımcı olacaktır.

Plastik su şişesinden oyuncak

Aslında köpeklerin enerjilerini boşaltmaları için birbirinden farklı uygulamalardan söz edebiliriz. Bunları öğrenmek için biraz pratik yaparak köpeğinizin nelerden hoşlandığını çözmeye çalışın ve bu şekilde onlara ödül olacak uygulamaları pratik zekanızla kendiniz üretin.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup