Genel

Ofiste Evcil Hayvan Beslemek

Evcil hayvanlar, besleyenler için bir dost, bazen bir sırdaş bazen de ahbap olur. Çoğu evcil hayvan sahibi, bazen insanlara anlatamadıklarını sahip olduğu minik dostuna anlatır. Her ne kadar konuşmasını bilmeseler de sahiplerinin rahatlamasını sağlarlar. Peki, ofiste evcil hayvan beslemeye ne dersiniz?

Ofiste evcil hayvan beslemek, stresin azalmasına büyük oranda yardımcı olur. siz iş yaparken dostunuzun ayaklarınızın altında gezinmesi, ya da kuş sahibi iseniz gelip klavyenize veya monitörünüze konması, iş yaparken daha bir zevkle yapmanızı sağlayacaktır. Amerikalı bilim insanlarının yaptıkları araştırmaya göre, işyerine köpeklerini götüren çalışanlar, işlerinde daha verimli oluyorlar. İş stresinden uzak durduklarını ve işe verilen enerjinin de daha fazla olduğunu söylüyorlar.

Ofiste köpek beslemek

Araştırmayı yapan Virginia Commonwealth Üniversitesi, işyerine köpeklerini getirenler,  getirmeyenler ve evcil hayvan sahibi olmayanlar üzerinde bir test gerçekleştirmiş. Köpeklerini iş yerine getirenlerin işe verdikleri performansın çok daha iyi olduğu görülmüş. Tabi bir de iş yerindeki diğer kişilerin köpeği sevmesi durumu da göz önüne alınmış ve bunların da işe daha fazla sarıldıkları görülmüştür.

Ofiste köpek beslemek

Evcil hayvanlar, sahiplerine ve çevrelerine oldukça enerji verirler. Mimikleri, jestleri, kıvrak hareketleri ve kendilerini sevdiren yönleriyle sahiplerini memnun eden hayvanlar, ofisteki çalışma ortamına enerji katmaya yetmektedir. Uzmanların araştırmalarını incelediğinizde özellikle de köpek sahiplerinin işyerlerinde daha fazla performans gösterdiklerini göreceksiniz. Hatta bunu rakamsal verilerle de açıklayan uzmanlara göre köpek beslenen veya köpeğin işe getirilmesine izin verilen yerlerdeki iş performansı, diğer yerlere göre yüzde 30 daha fazladır.

Ofiste evcil hayvan

Tabi ki evcil hayvan derken sadece köpekten söz etmemek gerekiyor. Kediler de mesela enerji dolu halleriyle iş yerlerine renk katabilirler. Sürekli olarak kıvrak hareketleri ile sahiplerini memnun etme çabaları, enerji depolamak için yeterlidir. Bir kuş veya akvaryum da kendine göre çalışanların enerjilerini arttırabilecek bir etkiye sahiptir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup