Genel

Evcil hayvan bakımı

Evcil hayvan sahiplerinin görevi sadece onlar için uygun yemleri veya mamaları bulmak değil, aynı zamanda sağlıklarını da koruma altına almaktır, bu nedenle bakım en önemli işlerinden biridir.

Daha çok kedi ve köpeklerin evde beslendiğini dikkate alarak evcil hayvan bakımı konusunda bilmeniz gerekenleri bu iki tür üzerinden sizlere anlatmaya çalışacağım. Köpekler, sık dışarı çıkan hayvanlardır spor yapmayı seven, sahibi ile yürüyüşü hobi olarak bilen hayvanlardır ancak dışarıda geçirdikleri her vakit onlar için bir tehlike anı olabilir. Pirelenme olayının başlangıcı tam da burasıdır, siz fark etmeden pireler köpeğinizin tüyleri arasına girer ve uzun süre burada kalarak üremeye başlar ve sonuç olarak köpeğinizin sağlığı risk altına girmiş olur.

Evcil hayvan bakımı

Dışarıdan eve gelirken mutlaka kontrol edin

Köpekler, gündelik olarak dışarı çıkarlar, zira tuvalet ihtiyaçlarını gidermeleri için bu şarttır. Hazır dışarı çıkartmışken biraz da vakit geçirmek isteyen sahiplerinin çok dikkat etmesi gerekiyor. Sokak köpeklerine çok fazla yaklaşmaması konusunda, çöp kenarlarında gezmemesi konusunda ve bataklık bölgelerden uzak durulması konusunda dikkatli olmalıdır. Tüm bu etkenler köpekte pire ve bit oluşumuna neden olabilir.

Evcil hayvan bakımı

Köpeğinizle dışarıda vakit geçirip eve döndüğünüzde kesinlikle tüy bakımı yapmayı ihmal etmeyin. Her ne kadar patilerini temizleseniz de köpeklerde tüy bakımı çok daha önemlidir. Dışarıda iken gözle göremediğiniz ufak cisimler köpeğinizin tüyleri arasına girerek zamanla orada üremeye başlar ki bu da köpeğiniz ve sizin için çok da iyi olmayacaktır.

Evcil hayvan bakımı

Kedilerde bakım

Kediler ise köpeklerden farklı olarak daha çok evde vakit geçiren hayvanlardır. Fakat evde olduklarının rahatlığına kapılıp bakım yapmayı kesinlikle ihmal etmemeniz gerekiyor. Kedi bakımı, öncelikle su kabından başlar, kedi kumu ve kedi maması ile devam eder. Her ne kadar bu sevimli hayvanlar titiz ve hijyenik olsalar da sizin kadar düşünemedikleri bir gerçektir. Bu nedenle günlük, haftalık ve aylık bakımlarını kesinlikle ihmal etmemeniz gerekiyor.

Evcil hayvan bakımı

Kediler, köpekler kadar olmasa da dışarıda vakit geçirirler. Köpeklerde dikkat etmeniz gereken tüm kurallar kediniz için de geçerlidir. Çöp konteynerlerine yakın mesafede gezmemesi, sokak kedileri ile çok fazla vakit geçirmemesi ve daha da önemlisi sizin gözetiminiz altında olması önemlidir. Tabi ki eve dönüşlerde kontrol etmeniz de yine önemli konulardandır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup