Kemirgenler

Rex Tavşanı Özellikleri ve Bakımı – Rex Tavşanı Hakkında Her Şey

Tavşanların dünyasından yeni bir tavşan çeşidi ile yeniden karşınızdayım. Bu yazımda sizlere Rex Tavşanı hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

 

Rex Tavşanı

Rex tavşanları oldukça sevecen bir tavşan türüdür. Büyüklük olarak orta boyutta olan bu tavşanlar oldukça sevimlidir. Ağırlıkları 3.5 – 4.5 kg arasında farklılık gösterir. Aynı zamanda daha küçükleri de bulunur. Bunlar 3 – 3.5 kg arasında olmaktadır. Rex tavşanı amber, mavi, siyah, beyaz, çikolata ve tarçın gibi farklı renklerde görülebilirler.

Rex Tavşanı Karakteri 

Rex Tavşanı, tavşan türleri arasında en zeki tavşan türü olarak bilinmektedir. Çocukluk aileler için uygun olan bu sevimli hayvan, çocuklarla oyun oynamayı sever, eğlenceli hareketleriyle ev ortamına neşe katar. Sabah ve akşam saatlerinde hareketliliği ve kıvraklığı ile tanınan rex tavşanı besleyenlerin en çok dikkat etmeleri gereken şeylerden biri, çocuklara tavşanın nasıl tutulması gerektiği konusunda eğitim vermeleridir.

Annelik içgüdüsü en sağlam olan tavşan türlerinden biri rex tavşanıdır. Özellikle de yavru tavşanların annesiz kalması durumunda, sağlıklı büyümeleri için yavrulamış bir dişi rex tavşanı veteriner uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Zeki ve uysal yapısı ile dikkat çeken rex tavşanı, gündüzleri daha çok dinlenmeyi tercih etse de sahibi ile vakit geçirmeyi de sever. Çok hareketli olmamasına karşın 1 metrelik bir engeli kolaylıkla aşabilen bir yapıya sahiptir bu nedenle bahçede beslenecekse duvarın veya çitin bu yükseklikten daha fazla olmasına özen gösterilmelidir.

Evcil hayvanların hemen hemen hepsi eğitilebilir yapıya sahiptirler. Rex tavşanında da bu özelliğin varlığından söz edebiliriz. Komut vererek size gelmesini öğretebilir, arka ayakları üzerinde durma eğitimi verebilirsiniz. Fakat unutmamanız gereken tek şey, tüm bunları siz istediğinizde değil, tavşanınızın canının istediği zaman yerine getirecektir.

Rex Tavşanı Sağlığı

Rex tavşanlarında belirli bir hastalık türü yoktur. Güçlü yapıya sahip sindirim sistemine sahip oldukları gibi en kötü durumları, dişlerinin çabuk uzamasıdır. Bu nedenle rex tavşanı sahiplerinin dikkat etmeleri gereken önemli detaylardan biri sert lifli bitkileri tavşana yedirmek olacaktır. Bu sayede dişleri aşınacak ve apse gibi bir durumun ortaya çıkması engellenecektir bu da beslenmelerinin daha sağlıklı olmasını etkileyecek.

Yavru bir tavşan almayı düşünüyorsanız ve aldığınız tavşan dişi ise kısırlaştırmanız önerilir. Bunun sebebi, dişi rex tavşanı rahim kanserine yakalanabilmektedir.

Rex Tavşanı Bakımı

Kemirgen havyanlar grubunda yer alan tavşanların genel özellikleri kemirgen olmalarıdır. Rex tavşanı da bu özelliği ile ön plana çıkıyor. Bu nedenle ev içerisinde beslemeyi düşünüyorsanız elektrik kablolarının ortalıkta olmamasına özen göstermeli ve evin sakin bir köşesine tavşan için kafes yerleştirmelisiniz ki bu sayede istediği zaman dinlenebilsin.

Saman ve tavşan paleti ile beslenmeye uygun olan rex tavşanı lahana, hindiba ve ısırgan gibi lifli yeşil sebzelerle de beslenebilir.

Tavşan Nasıl Beslenir? isimli yazımıza da bakabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup