Genel

Yavru Ördekler Nasıl Beslenir?

Ördekler veya tavuk civcivleri evde beslenmeye uygun hayvanlar değiller. Her ne kadar küçükken sempatik ve şirin olsalar da büyüdüklerinde yaşattıkları stresin çok büyük bir hal aldığını bilmek gerekiyor. Evde değil de bahçede beslenmeleri daha uygun olur diye düşünüyorum ve yavru ördek nasıl beslenir konusu ile ilgili bazı paylaşımlarda bulunmak istiyorum.

Yavru Ördek Besleme ve Bakımı 

yavru ördek bakımı

Yavru ördeklerin ve civcivlerin evde beslenmelerinin çok zor olduğundan söz ederek konuya giriş yapmam gerekiyor. Ördekler, suyu çok seven hayvanlardır bu yüzden evde bir leğen içinde beslemeniz hayli zor olacaktır. Leğende besleme fikri her ne kadar mantıklı gibi gelse de gerçekte öyle değildir, çünkü bu yaramaz varlıklar suyu çok kısa sürede kirletebiliyorlar bu da sahibinin sık sık su değiştirmesi gerektiğini gösteriyor. Bu yüzden akıntılı veya daha büyük bir gölet tarzı bir yerde beslemek daha uygun olacaktır.

Yavru Ördekleri Elinize Almaktan Sakının

Bahçede ördek besleyenlerin de bu konuda dikkat etmeleri gereken bir takım detaylar vardır. Mesela bu sevimli hayvanlar elde tutulmaktan hiç hoşlanmazlar, özgür bırakılmayı veya kendi hallerinde olmaktan daha çok hoşlanırlar bu nedenle sık elinize almaktan uzak durmanız en doğrusu olacaktır. Tabi bahçe içerisinde rahat edebileceği bir havuz yapmanız da yine en doğrusu olacaktır.

Îlk 15 Gün Sudan Uzak Tutun

yavru ördek bakımı

Yavru ördeklerin beslenmesinde dikkat edilmesi gereken bir diğer detay ise ilk 15 günlük süre zarfıdır. Bu süre zarfında henüz yüzmeyi bilmedikleri için sudan uzak tutmak daha doğru olur fakat bundan sonraki süreçlerde artık suya bırakmaya başlayabilirsiniz. Ördekler, suda zaman geçirmeyi sevdikleri kadar su ihtiyacı da fazlasıyla hissederler daha da önemlisi yavru ördeğinizin suyunun sürekli taze olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Bulunduğu Ortamın Sıcak Olmasını Sağlayın

Yavru ördekler suya alıştıkları dönemlerde dikkat isteyen hayvanlardır. Tüylerinin henüz yeni çıkmış olması sudan çıkarken üşütmelerine neden olabilir bu yüzden ördeğiniz sudan çıktığında günün belirli saatlerinde bir ampul yardımı ile ısınmalarını sağlamanız en doğrusu olacaktır.

Sürekli Olarak Temiz Su Sağlayın

yavru ördek bakımı

Ördekler için en önemli gereksinimlerden bir tanesi de sudur. Ördeklerin beslenmesinin yanı sıra yüzmesi için de su gereklidir. Her iki durum için de gerekli olan suyun temiz ve taze olması gereklidir. Aksi halde hastalık durumu ortaya çıkabilir.

Ördekler Ne Yer?

yavru ördek bakımı

Ördekler de diğer kuş ve tavuk türleri gibi tahıl ürünleri ile beslenebilirler. Bahçenizin en uygun yerinde onlar için yer hazırladıktan sonra ekmek, öğütülmüş tahıl, mısır, buğday, pirinç gibi yemleri, salatalık, marul ve yonca gibi besinlerle kolaylıkla besleyebilirsiniz. Sevimli ördekler küçükken daha sempatik dururlar ancak büyüdüklerinde bu şirinliklerinden eser kalmayabilir bu nedenle bu durumu göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup