GenelKedi

Kediler Suyu Sever mi?

Herkesin bildiği bir gerçek, kediler suyu sevmezler hatta nefret ederler. Bu kesin bir bilgidir ancak her kedi suyu sevmez diye bir kaide de yoktur. Bu durum tamamen kedilerin cinsine ve türüne göre değişiklik gösterebilmektedir.

Kediler, evcil hayvanlar kategorisinin en sevilen hayvanlarıdır. Temizlikleri oldukça önemli olan bu minik dostlar, fıtratları gereği sudan nefret ederler. Ancak her ev kedisinin böyle olduğu söylenemez. Mesela Van kedisi, suyu aksine çok sever. Hatta ataları, serinlemek için Van Gölü’ne girip çıkarlarmış. Yani suyu sevip sevmemeleri ırklarından kaynaklanmaktadır.

Kediler Suyu Neden Sevmezler

kediler suyu neden sevmez

Kedilerin sudan korkmalarının nedeni aslında doğalarında olan bir durumdur. Bununla birlikte kediyi yıkamak da gerekiyor. Peki, böyle bir durumda kedi gerçekten tepki verir mi? Aslında vermez. Yani kediyi suya sokarken ürküterek yapmazsanız, kediniz zamanla buna alışacaklardır. Tabi ki tutup da kedinin üzerine su püskürtürseniz, anlık olarak su dökerseniz elbette ani bir refleks göstereceklerdir. Bilim insanları, kedilerin sudan korkmalarını ilk evcilleştirildiği dönemden öncesine dayandırmaktadırlar. Yabani kediler, timsahlardan korunmak için su kenarlarında çok fazla zaman geçirmezlerdir. Belki sudan korkmalarının nedeni, geçmişleri olabilir.

Tabi ki başında dediğimiz gibi bu durum da yine kedilerin ırkına göre değişmektedir. Mesela Asyalı Balıkçı kediler, sudan korkmanın aksine, iyi bir yüzücüdürler.

Su damlası kediler için büyüleyicidir

kediler suyu neden sevmez

Ev kedilerinin hallerinden bazen en komiği de damlayan musluğa koşmalarıdır. Kediler, duş sesini duyduklarında hemen banyoya doğru koşarlar. Aslında suya tamamen girmeyi sevmezler fakat patilerini suya daldırmak onlar için büyük bir hobidir. Bunu değerlendirerek zaman içerisinde kediyi suya alıştırmak kolay olacaktır.

Kedinize banyo alışkanlığı kazandırabilirsiniz

kediler suyu neden sevmez

Aslında kediler, köpeklerin aksine sürekli kendi temizliklerini yaptıkları için çok da banyo ihtiyacı hissetmezler. Ancak bazen kedilerin kokması söz konusu olabilmektedir. Bu da deri hastalıklarının meydana gelmesini tetiklemektedir. Bu durumda banyo yaptırmak kaçınılmazdır. Kedinize banyo alışkanlığı kazandırmak için yavruluk dönemlerinden itibaren suyu sevdirmeniz gerekiyor. Dediğimiz gibi çok gerekli bir durum olmasa da en azından gerekli durumlarda kedinizin temizliğini yaptırırken banyo yaptırmanız, alışkanlık haline geldiğinden zor olmayacaktır. Aynı zamanda bu konu hakkında Kediler Nasıl Yıkanmalı? Dikkat Edilmesi Gerekenler isimli yazımızı da okuyabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup