Genel

Kedilerle Köpekler Nasıl Birbirine Alıştırılır?

Eskiden beri söylenen bir şey vardır “kedi-köpek gibi kavga etmek.” Acaba gerçekten kedilerle köpekler bir arada kaldıklarında sürekli kavga mı ederler?

 

Kedi İle Köpeğin Aynı Evde Yaşaması

kediyle köpeği alıştırmak

Her ne kadar atasözleri ve deyimlerin boşa söylenmediğini kabul etsek de kedilerle köpeklerin de kavgacı iki zıt hayvan olduklarını bilsek de bu iki minik dostu bir arada tutabilmenin mümkün olduğunu kabul etmek gerekiyor. Zira günümüzde birçok kedi sahibi insan aynı zamanda köpek de besliyor ve gayet ılıman bir dostluk içinde hayatlarını sürdürmelerini sağlayabiliyorlar. Peki, ama nasıl?

Bazı insanlar kendileri için “kedi insanı” derler, bazıları ise “köpek insanı.” Yani kendine daha yakın hangisini hissediyorsa kendini o sınıfa ait görür fakat her ikisine de yakın olan insanların da var olduğunu söylemek gerekiyor. Bu insanların en büyük görevi ise farklı kutup ve karaktere sahip bu iki hayvanın bir arada yaşayabilmesi için enerji sarf etmektir.

“Kedi İnsanı” mısınız Yoksa “Köpek İnsanı” mısınız? isimli yazımızı da okuyabilirsiniz.

Köpeğin Karakteristik Özelliği

kediyle köpeği alıştırmak

Her köpekle her kedi bir arada yaşayamaz belki de atalarımızın “kedi-köpek gibi kavga ediyorlar” demelerindeki en büyük neden doğasında kedilerle bir arada yaşamayı sevmeyen köpekleri gördüklerinden kaynaklanıyor. Bu yüzden köpeğinizin kedi ile uyum sağlayan bir cins olduğundan emin olmakla işe koyulabilirsiniz. Bunun için uzman veterinerlere danışabilir veya sosyal medya sitelerinden köpeğinizin ırkı ile ilgili araştırmalar yapabilirsiniz.

Bazı köpekler tabir caizse “av için yaratılmışlar.” Bu da hareket eden her ne görürlerse saldırmalarını etkiliyor, böyle bir köpek cinsine sahip iseniz kediniz ile dostluk yapmasını beklemeyin, muhtemelen zıt karakterli olduklarından, birbirlerine zarar vermekten başka bir şey yapmayacaklardır. Örneğin Golden veya Labrador Retriever ırkı kedilerle anlaşabilmektedir.

Kedilerle Köpekleri Alıştırmak

kediyle köpeği alıştırmak

Köpekler, genel olarak kedileri sevmezler fakat alışma süreçlerini iyi değerlendirip dostluk kurmalarını sağlayabilirseniz, iki arkadaş olup sizi güldürebilirler. Öncelikle köpeğinizin yanına bir kedi aldığınız ilk vakitler, köpeğin hareketlerine dikkat edin, eğer saldırganlık ruhu yoksa muhtemelen birbirlerine alışacaklardır fakat burada da sabırlı olmanız gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

Köpeklerle kedileri birbirine alıştırmak için yapmanız gereken en önemli şeylerden biri de onları tanıştırmanız gerekmektedir, ancak bu tanışma en başta birbirlerinin sadece kokusunu duyarak olmalıdır.. Bunun için kediyi odanın bir ucuna, köpeği ise diğer ucuna koyun. Kontrol altında tuttuğunuz iki sevimli hayvanı kademeli olarak birbirlerine yaklaştırın. Bu süreç hayvanların yapıları ve fıtratlarına göre uzayabilir veya kısa sürede olabilir fakat bunun başarılı bir yöntem olduğundan kuşkunuz olmasın.

İlk Buluşma

kediyle köpeği alıştırmak

Kedilerle köpekleri ilk defa yan yana getirirken çok dikkatli olun. Ani bir hareket, fevri bir davranış kedinizin canına mal olabilir. Çünkü köpekler yaptıkları bir hareketle kedileri boğabiliyorlar bu yüzden onları ilk defa yan yana getirirken kesinlikle sizin de yanlarında olmanız gerekiyor. Aynı zamanda köpeğinize bir tasma takmanız durumu kontrol altına almanızı kolaylaştıracaktır.

Yavru Köpek ve Kedi

kediyle köpeği alıştırmak

Yavru hayvanların birbirine alışmaları daha kolay olacaktır. Çünkü bu hayvanlar genel olarak çevresini yeni tanımaya başladığı için birbirlerini dost olarak görecektir. Eğer yavru iken bir araya gelirlerse kendilerine zarar verme ihtimalleri daha düşük olacaktır.

Yukarıda söylediklerimizi uygulamaya başlarsanız kısa vadede olmasa da uzun vadede kediniz ile köpeğinizin birbirini seven iki hayvan olmalarını başarabilirsiniz bu da hem kedi insanı hem de köpek insanı olmanızın sakıncalarını ortadan kaldıracak ve birine karşı sevgiden feragat etmenize gerek bırakmayacaktır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup