Sürüngenler

Evcil Hayvan Olarak Sürüngenler

Evcil hayvanların türleri gittikçe daha da fazlalaşıyor. Sanırım bundan 100 yıl öncesine kadar sürüngen evciller yoktu. Ama artık onlar da birer evcil hayvan…

Sürüngen evcil hayvanlar, ilk bakışta beslenmesi zor, evde bakımı tehlikeli gibi görülür. Mesela yılan, iguana veya leopar gekolar… Her birinin ismi bile korkutucu geliyor, evde beslemek bir yana dursun öyle değil mi? Öyle değil aslında. Eğer hayvanlar hakkında bilgi sahibi olursanız, ne yediklerine, nasıl davranılması gerektiğine, nerelerde beslemeniz gerektiğine vs. tüm bunlar hakkında bilgilenirseniz sürüngen evcil hayvan beslemenin hiç de zor ve korkulacak bir durum olmadığını anlayacaksınız. Bu yazımda evcil hayvan olarak sürüngenler konusuna yer vermek istedim. Hangi sürüngenler evcil olarak beslenebilir ve nasıl beslenirler? Hep birlikte incelelim.

Sürüngen evcil hayvanlar

  • Yılanlar

Yılanlar

Evcil yılanlar arasında tür bakımından çok sayıda yılandan bahsetmek mümkündür. Küçük mısır yılanları veya dev boa yılanları, en çok beslenen yılan türleridir. Petshop mağazalarında küçük mısır yılanları kolaylıkla bulunabilse de dev boa yılanı bulmak çok da kolay değil. Bunun için öncesinden sipariş vermeniz ve gümrük işlemlerini halletmeniz gerekiyor. Evde yılan besleyecekseniz, yılanın boyutuna göre bir akvaryum edinmelisiniz ve çocukların ulaşamayacakları yükseklikte muhafaza etmelisiniz. Besin olarak yılanların başka yılanlar ve farelerle beslendiklerini unutmayın.

  • İguanalar

iguanalar

tropikal iklimde yaşayan egzotik bir kertenkele türü olan iguanalar, evcil olarak beslenebilecek hayvanlardan bir diğeridir. Otçul olan iguanaların beslenmesi, diğer sürüngenlere göre daha kolaydır. Yine yılanlar gibi akvaryumda beslenebilen bu canlılar, yavru iken biraz küçük olsalar da yetişkinlik döneminde önemli oranda boyları büyür, bu yüzden akvaryumu yetişkinlik dönemine göre seçmek önemlidir.

  • Leopar Gekolar

Leopar Gekolar

Değişik bir hayvan beslemek isteyenler için önerilebilecek bir diğer evcil sürüngen is leopar gekolardır. Böceklerle beslenen bu sürüngenler için bir akvaryuma sahip olmanız yeterli olacaktır, fakat şunu da hatırlatmadan geçmeyelim, gekolar, gündüzleri uyur, geceleri uyanık kalırlar.

  • Sakallı Ejderler

Sakallı Ejderler

Böcek ve yeşil yapraklarla beslenen sakallı ejderler, evcil hayvanlar arasında kendini gösteren en sevimli yaratıklardan biridir. Akvaryumda kolaylıkla besleyebileceğiniz bu hayvanda dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri; bulunduğu alanda kum ve kayalıkların olmasıdır, zira sakallı ejder çöl hayvanı olduğu için kum ve kayalık alanları daha çok sever.

  • Anoleler

Anoleler

Amerika’da yaşayan anoleler bir tür kertenkeledir. Birçok petshop mağazasında bulunmasına rağmen evcilleştirilmesi zordur fakat imkansız değildir. Gün ışına ve güneşe göre yeşil veya kahverengine bürünen anoleler, bitki ve bazı böcek türleriyle beslenebilen hayvanlardır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup