Kedi

Kedi Tasmaları Nasıl Seçilmeli? Kullanışlı Kedi Tasması Modelleri

İster evden dışarı çıkmayan isterseniz de sürekli dışarıda gezen bir kediniz olsun, kimlik bilgisini taşıdığı bir tasma takması gerekir. Kedinizin güvenliği için önemli bir unsurdur. Her ne kadar kedilere tasma takma zor olsa da her kedi bu duruma alışacaktır. Önemli olan iyi bir tasma seçmek ve bu tasmanın kediye uyum sağlamasıdır.

Kedi Tasması Nasıl Seçilir?

Kediniz için bir tasma satın almadan önce neden tasmaya ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz gerekir. Çünkü, ihtiyaca göre farklı tasma kullanmak gereklidir. Örneğin, gezdirme tasmasıyla, isim tasması farklı amaçlarla üretilirler.

Bazı kişiler kimlik tasması yerine mikroçip uygulaması tercih etmektedir. Mikroçip uygulaması kedinin omuzları arasında yer alan bölgenin içerisine pirinç tanesi büyüklüğünde çip enjekte etmektir. Bu çip sayesinde köpeğiniz kaybolduğunda tarayıcı yardımıyla köpeğin tüm bilgilerine ulaşılabilmektedir. Bu uygulamanın herhangi bir zararı bulunmasa da normal kimlik tasmaları kullanmak daha sorunsuz ve ekonomik olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Kedi Tırmalama Tahtası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güvenli Kedi Tasması Nasıl Seçilir?

Tasma seçerken dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi de tasmanın kedi için güvenli olmasıdır. Bunun için çift dikişli ve kopma ihtimali düşük olan dayanıklı bir tasma seçmek gerekir. Aynı zamanda tasmanın üzerinde bir yakalık ve gezdirme tasması için uygun bir toka bulunmalıdır.

Kedi tasmasının lastikli yapıda olması tavsiye edilmez. Çünkü tasmanın bir yere sıkışması ve gerilerek oradan kurtulması kedinin canını ciddi oranda yakacaktır. Aynı zamanda kedi tasmasının klipsli sistem olması gerekir. Böylece kedinizin tasması bir yere takıldığında onu kolayca kurtarabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Kedilerinizin Güzel Kokması İçin En İyi 5 Kedi Şampuanı

Ses Çıkartan Kedi Tasması Ne İşe Yarar?

Tasmanın işlevi de oldukça önemli bir konudur. Genellikle kedilerin kimlik bilgilerinin yer alması için kullanılsa da onları kaybolduklarında kolay bulmak için de kullanılırlar. Bunun için üzerinde çan bulunan tasmalar üretilmiştir. Böylece kedi evin tenha bir yerinde saklanmış olsa bile onu bulmak zor olmayacaktır.

Tasmanın ses çıkartmasının yanı sıra görünür olması da önemlidir. Bunun için tasmanın rengini seçerken kedinizin kürküyle yakın tonlarda olmamasına özen gösterin. ters renkleri seçmeniz daha doğru olacaktır. Bazı tasmalar ise fosforlu olarak üretilir. Bu sayede karanlık ortamlarda kediyi fark etmek daha kolay olmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Kızgınlık Dönemindeki Kedileri Sakinleştirmek İçin 4 Etkili Yöntem

Kedi Tasması Nasıl Takılır?

 

Kedilere tasma takmak bazen eziyete dönüşebilir. Bu sürecin daha kolay olması için bizim tavsiyelerimize uyabilirsiniz. Kediniz için uygun bir tasma seçtikten sonra ilk olarak kedinizin yeni tasmasına boynuna gevşek bir şekilde geçirin. Daha sonra tasmanın genişliğini kedinizin boynuna uygun şekilde ayarlayın. Burada göz kararı olacak ölçü tasmanın altına iki parmağınızın girebiliyor olmasıdır. Tasma sıkı bir şekilde takılırsa kedinize zarar verebilir, ancak gevşek takılırsa da kediniz tasmadan kolay bir şekilde kurtulacaktır.

Kedinize tasma taktıktan sonra yapmanız gerekenler şunlardır; 


1- İlgisini Başka Yere Çekin

Kedinizin boynuna tasma taktıktan sonra bu durumdan hoşnut olmayacaktır. Buna bağlı olarak kedide stres durumu oluşabilir. Bu yüzden kedinin ilgisini başka yöne çekmek en iyi yöntemlerden bir tanesidir. Bunun için onunla oyun oynamak, yeni bir hediye sunmak ve ödül maması vermek iyi bir seçenektir.

İlginizi Çekebilir: Kediler İnsanlarla Konuşur mu?


2- Tasmasını Sürekli Olarak Kontrol Edin

Kediler meraklı ve yaramaz canlılar oldukları için yeni tasmasıyla uğraşmaktan kendini alamaz. Bu merakı sonucunda tasmaya zarar verebilir ve gevşetebilir. Bu yüzden en azından haftada bir kedinin tasmasının genişliği ayarlanmalıdır. Aksi halde kedinin tasması bir yerlere takılabilir ve bunun sonucunda boğulabilir.

İlginizi Çekebilir: Kedi Aşı Takvimi [🔥 Kedi Sağlığı İçin Zorunlu Aşı Listesi 2020 🔥 ]


En İyi 3 Kedi Tasması 

Daha önce vurguladığımız üzere kediler için tasarlanmış farklı tasma çeşitleri bulunmaktadır.


1- Kimlik Tasması

Kedilerde tasma kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi de kedinin kimliğinin bulunması ve herhangi bir kaybolma durumunda tekrar ortaya çıkma ihtimalini arttırmaktır. Bunun için kedilerin yakalarındaki tasmaya bir künye asılır ve bu künyede kedi sahibinin telefon numarası, adresi, adı soyadı gibi kişisel veriler bulunur.

Özellikle dışarı çıkıp gezen kediler için kullanılması gereken bir tasmadır. Hatta her ne kadar kediniz dışarıda gezmese de evden kaçma durumuna karşı kullanılması gerekir.

Klasik Kedi Tasması Satın Almak İçin Buraya Tıklayın!


2- Çıngıraklı Tasma

Çıngıraklı tasma, kaybolan kedilerin çıkarttıkları sesler sayesinde bulunmasını sağlar. Kediler kapalı alanlara girmeyi ve yaramazlık yapmayı sevdikleri için evin içerisinde ilginç yerlere girebilirler. Bu yüzden kedinin yerini bulmak için çaba sarf etmek gerekir. Bunun önüne geçmek için çıngıraklı tasmalar kullanılmaktadır.

Aynı zamanda işitme ve görme engelli kediler için de önemli bir tasmadır. Nerede olduğunun farkında olmayan kedileri hızlı bir şekilde bulmamaya yarar.

Çıngıraklı Tasma Modelleri İçin Buraya Tıklayın!


3- Kedi Gezdirme Tasması

Kediler, köpekler gibi dışarıya çıkmaya ihtiyacı olan hayvanlar değildir, ancak bazı kediler bu durumdan keyif almaktadır. Bu yüzden kedi sahipleri kedileriyle beraber yürüyüşe çıkmak isteyebilir. Böyle durumlarda kedi gezdirme tasması kullanmak en iyi seçenekler arasında yer almaktadır. Bu tasmalar genellikle kedilerin göğüs bölümüne takıldığı için göğüs tasması olarak da bilinmektedir.

Kedi Gezdirme Tasması Satın Almak İçin Buraya Tıklayın!

İlginizi Çekebilir: 5 Adımda Sağlıklı Kedi Bakım Önerileri


Kedi Tasması Hakkında Sık Sorulan Sorular

Kedi Tasması Nasıl Takılır?

Kedi tasması, boynundan boşluk olacak şekilde geçirilmelidir.

Ses Çıkartan Tasma Ne İşe Yarar?

Ses çıkaran kedi tasmaları, kediniz uzakta olduğunda bile onun nerede olduğunu anlamanıza yardımcı olur.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup